Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Mám, ale hlavně kvůli skupinkám, akcím, které se jinak blbě domlouvají. Nejsem jeden z těch bláznů, co tam dávají fotky, dávám jednu fotku ročně a to to přeháním
.
Diky za tipy, ze se to da resit nastavenim profilu.
Ja bych fotky nedavala, ani komentare, ani nic dalsiho. Slo by jen o koukani na instituce, spolky.
No uvidim, jeste to promyslim.
Docela me desi i propojeni aplikace v mobilu s ostatnimi daty ulozenymi v mobilu.
Nedavno se mi stala takova podivna vec, ze se informace propsaly nekam pres e-mail. Proste des.
Taky nechci byt dohledatelna na netu. Zaroven ale vim, ze instituce takto komunikuji, vzdyt jsou i pracovni pozice, ktere se staraji jen o facebook.
Je to proste dilema.
Taky tedy vim o lidech, co jsou na fb jen pod prezdivkou ![]()
@Havran007 píše:
Bohužel to bez něj dnes nejde, jeho zrušením by se mi pravděpodobně vyhnulo několik akcí, které většinou domlouváme přes Facebook.
Jde a pokud by o tebe na dané akci stáli, tak ti někdo zavolá nebo pošle mail… v případě hodně technicky odříznutých i dopis ![]()
Je to samozřejmě o názoru, ale dřív také nic takového nebylo a lidi se dokázali domluvit! Nejhorší je, jak to úplně hltají děti, je to škoda, že to dokáže tolik pohltit. Ale samozřejmě každého věc, mě bohatě stačí email, mobil a domluvím se..
@j.a.n.i1 píše:
Jde a pokud by o tebe na dané akci stáli, tak ti někdo zavolá nebo pošle mail… v případě hodně technicky odříznutých i dopis
a nebo by se ptali na akci: kde je Havran? jo on nemá facebook, tak možná o tom neví
když chce jít někdo ven, tak mi zavolá, ale pokud se domlouvá něco většího, tak na FB, kdo se nepřihlásí nejede:) V sobotu jdeme na jednu sportovní událost v deseti lidech, kdyby každý obvolál své známe, tak nás bude i padesát. Problém taky je, že mám široký okruh přátel. S každou skupinkou přátel sdílím jinou závislost.
Jedná vtipná story z doby před facebookem: Přítelkyně jednou domluvila nějakou akci s její kámoškou a jejím dlouholetým partnerem, když jsme přijeli na místo, zjistil jsme že se jedná o mého kamaráda z karet. Vůbec jsme nevěděli, že se naše partnerky znají. Ani nevím, jestli jsme se vůbec bavili o tom, že doma někoho máme:) Naše přátelství to posunulo zase trochu dál, kromě karet už jsme mohli společně podnikat rodinné výlety apod. Byl jsem mu pak za svědka.
@estejedna píše:
Neodpustím si komentář… „25 opravdových přátel“… tak to jsi buď klikař, nebo naivaAle nic ve zlém
Já nejsem odpůrce FB, prostě to k dnešku patří. Je to ale další věc, která už tak dost splašený svět ještě víc zrychluje a to mi nahání hrůzu. Já profil mám, ale bez osobních informací, bez fotek, nic nesdílím, nic nekomentuji. V „přátelích“ mám 5 spolužaček, které mě prostě v přátelích mít musely, když už jsem si ho konečně založila (důvodem byl prodej věci v jedné FB skupině, od té doby už ho moc nevyužívám). Když ale kolikrát vidím, co všechno se o nich dozvím jen z toho, co sdílejí, komentují… No nic pro mě. Taky budu brzy nastupovat do nové práce a byla bych nerada, aby si můj budoucí šéf prohlížel mé fotografie v plavkách u moře
Ale každého věc.
fotografie v plavkách u šéfu většinou bodují:)
Jo a lidi, vy co tady mluvite a bezpecnym internetu a zabezpeceni profilu
nenechte se vysmat.nic takovyho neexistuje. doporucuju film Snowden. mozna vam trochu otevre oci.
@j.a.n.i1 píše:
Jde a pokud by o tebe na dané akci stáli, tak ti někdo zavolá nebo pošle mail… v případě hodně technicky odříznutých i dopis
Vyloženě hrozně supr odvolávat 20 - 30 lidí několikrát po sobě s upřesněním termínu, případně místa, případně jiných požadavků
zvlášť když těch akcí je vícero.
@Bůča píše:
Jo a lidi, vy co tady mluvite a bezpecnym internetu a zabezpeceni profilunenechte se vysmat.nic takovyho neexistuje. doporucuju film Snowden. mozna vam trochu otevre oci.
Tak pokud narážíš na myšlenku Snowdena, tak to není o FB, ale o datech, které máš v počítači ![]()
@estejedna píše:
Neodpustím si komentář… „25 opravdových přátel“… tak to jsi buď klikař, nebo naiva
To je docela normální hodnota, zvlášť pokud člověk cestuje
já nevím no, my jsme skupinka asi 15 lidí, co se vídá pravidelně a byť nejde o „nej nej nej“, tak k tomu nemáme daleko, protože jsme spolu dlouho, máme toho za sebou tunu a víme, že se na můžeme jeden na druhého spolehnout. A pokud mám k tomu přičíst „prostě přátelé“, tak jich je rozhodně ještě mnohem víc ![]()
Mimochodem, mě se líbí jak tu nadáváte na internetové přátelé (myslím tím ty, kteří vznikli jako internetové) a při tom to rozhodně nepřišlo s FB, takových přátelů měli zvlášť mladší ročníky dost už i mnohem dřív. Koneckonců i tady když se podíváte, tak se tu tvoří známosti, holky se nakonec snaží se nějak sejít a rozhodně to není tak, že „koho neznám v reálu, s tím se vůbec nebavím“
Neobhajuju tím to, že se někdo zavře doma a od rána do večera visí na FB, jen jak tu někdo zmiňoval dřívější doby bez internetu, tak dřív rozhodně nevím o tom, že by bylo běžné znát tolik lidí a pravidelně se s nimi stýkat na zábavě.
@Nimie píše:
Tak pokud narážíš na myšlenku Snowdena, tak to není o FB, ale o datech, které máš v počítači
myslenku. to neni myslenka ale realita a face a vsechny soc. site s tim souvisi.
@Tina94 píše:
Ahoj, nechci, nemám a nikdy mít nebudu
mám to stejně
Nepotřebuji dávat možnost nahlížet mi do soukromí.
@Bůča píše:
myslenku. to neni myslenka ale realita a face a vsechny soc. site s tim souvisi.
Netvrdím, že je to fikce, špatně jsme se pochopily
že s tím souvisí je pravda, akorát jeho „poselství“, „myšlenka“, to je jedno jak to nazveš, prostě jeho pointa vůbec není v sociálních sítích, protože tam je to nebezpečí evidentní už dlouhou dobu.
@Dojcanis píše:
Nemám, před 4 rokama sem ho deaktivovala a začala žít REAL![]()
a je mi líp
Nemáš ho deaktivovaný…