Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@šamotka píše:
Plyn je něco jiného. Když mám auto předělané na plyn, můžeš jezdit jen na plyn. My jezdíme na ethanol či na benzín, dá se to míchat. A ještě bych řekla, že když máme v nádrži jen ethanol, auto jede líp než na benzín. Je takové živější.
U toho plynu můžeš bud jezdit na plyn nebo přepnout na benzin ![]()
@slavuska1 píše:
@AngelLilly @šamotka no já jezdím jen na benzín, to je jediný co víma kolik stojí ta úprava, vyplatí se to? je ten ethanol levnější jak natural?
a není to nebezpečný?
Tak šamotka dnes kupovala E85 za 26 Kč, takže je určitě levnější ![]()
@AngelLilly píše:
Tak šamotka dnes kupovala E85 za 26 Kč, takže je určitě levnější
jo? tak to zní dobře. nevíš ještě kolik stojí to předělání? a mají to éčko všude?
@slavuska1 píše:
jo? tak to zní dobře. nevíš ještě kolik stojí to předělání? a mají to éčko všude?
Tak to se zeptej šamotky
my máme traktora (naftu) ![]()
Ale co jsem našla, tak čtyřválce za 8000Kč přestavba ![]()
Tady je nějaké info: http://www.e85systems.com/prestavba-e85
Příspěvek upraven 28.12.13 v 20:56
@Nejhodnější píše:
Konečně někdo![]()
![]()
holky mi nevěřily
ano, já si to pamatuju taky, trvalo to sice kraťučko, ale v roce 2009 ceny benzínu šly hodně dolů - a pak zase dose nahoru. Dokonce se na těch levnějších benzinkách (např. Unicorn) dalo koupit i blízko k dvaceti korunám (na těch dražších o dvě tři koruny víc), ale to co vím v JM kraji, v Olomouckém v té době stál levnější třeba 23 Kč - tam mě ani nevěřili, že se dá jinde sehnat benzín ještě levněji
Ale dlouho to netrvalo ![]()
edit: anebo to bylo 2008?
těžko už teď říct…
Příspěvek upraven 28.12.13 v 21:00
@AngelLilly píše:
Tak to se zeptej šamotkymy máme traktora (naftu)
Ale co jsem našla, tak čtyřválce za 8000Kč přestavba![]()
Tady je nějaké info: http://www.e85systems.com/prestavba-e85
Příspěvek upraven 28.12.13 v 20:56
jo, tak promiň, já když už jsme se dala do diskuse s tebou, tak jsem myslela že to máte taky
ale to zní dobře, 8000, ale kolikaválec máme, to fakt netuším. ani jestli to jde do každýho auta ![]()
@El-Brno píše:
ano, já si to pamatuju taky, trvalo to sice kraťučko, ale v létě 2009 ceny benzínu šly hodně dolů - a pak zase dose nahoru. Dokonce se na těch levnějších benzinkách (např. Unicorn) dalo koupit i blízko k dvaceti korunám (na těch dražších o dvě tři koruny víc), ale to co vím v JM kraji, v Olomouckém v té době stál levnější třeba 23 Kč - tam mě ani nevěřili, že se dá jinde sehnat benzín ještě levnějiAle dlouho to netrvalo
JJ přesně tak na Moravě je vždy levnější než v Práglu. ![]()
@slavuska1 píše:
jo, tak promiň, já když už jsme se dala do diskuse s tebou, tak jsem myslela že to máte takyale to zní dobře, 8000, ale kolikaválec máme, to fakt netuším. ani jestli to jde do každýho auta
Co máte za auto? Ale pravděpodobně čtyřválec
Jako 8000 je dost, ale je to jednorázovka a pak už šetříš. V tom odkazu je aji fajn kalkulačka na výpočet úspory. Jinak když ted třeba jezdíte s benzínem za 8l/100 km tak u toho ethanolu by to bylo třeba za 11 l/100 km, ale pořád ušetříte.
@Nejhodnější píše:
JJ přesně tak na Moravě je vždy levnější než v Práglu.
no, až tak vždycky ne, jednu dobu bylo levněji i v Praze
ono asi záleží, jak moc jsou chlapci u pumpy ochotni se dohodnout a jak moc si zrovna dělají konkurenci ![]()
@El-Brno píše:
Hele co jsem našla, byl to rok 2009http://www.mesec.cz/…lati-se-lpg/
Však to víme, už jsem to tady psala
Ale alespon to máme z více zdrojů ![]()
@AngelLilly píše:
Však to víme, už jsem to tady psalaAle alespon to máme z více zdrojů
aha, já jsem v zápalu hledání nečetla celou diskuzi ![]()
@El-Brno píše:
aha, já jsem v zápalu hledání nečetla celou diskuzi
Však v pohodě
alespoň to máme potvrzené z více stran ![]()
@AngelLilly píše:
Co máte za auto? Ale pravděpodobně čtyřválecJako 8000 je dost, ale je to jednorázovka a pak už šetříš. V tom odkazu je aji fajn kalkulačka na výpočet úspory. Jinak když ted třeba jezdíte s benzínem za 8l/100 km tak u toho ethanolu by to bylo třeba za 11 l/100 km, ale pořád ušetříte.
jo, už jsem si to počítala, máme 4 válec. akorát tu debatujeme s přítelem o tom, on je proti, on už do tohodle auta nechce investovat, máme opel astra 1997. on chce koupit novější auto, a tam že to klidně dáme, ale do tohohle auta nechce už investovat, ale já ho nedám. i když budu muset za rok a půl na technickou udělat opravy, moje auto je moje srdeční záležitost
![]()
@slavuska1 píše:
jo, už jsem si to počítala, máme 4 válec. akorát tu debatujeme s přítelem o tom, on je proti, on už do tohodle auta nechce investovat, máme opel astra 1997. on chce koupit novější auto, a tam že to klidně dáme, ale do tohohle auta nechce už investovat, ale já ho nedám. i když budu muset za rok a půl na technickou udělat opravy, moje auto je moje srdeční záležitost![]()
No tak do tohoto bych fakt neinvestovala
… Jelikož to by ta přestavba stála pomalu jako hodnota toho auta.