Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj maminky,
zajímaly by mě Vaše zkušenosti. Kdy se dá nejdřív začít cvičit po císaři? Mám 14 dní po porudu dvojčat císařským řezem. Moje břicho je jedním slovem otřesné..vypadám tan na 5-6 měsíc těhotenství. Před otěhotněním jsem byla celkem hubená, v těhotenství jsem přibrala 25kg, dnes už mám 20kg dole, ale jelikož jsem většinu měla v břichu tak mi zůstalo opravdu obrovské břicho. Všude jsem už relativně hubená, ale to břicho prostě trčí opravdu jako v těhotenství. Nosím stahovací pás, ale zatím to moc nepomáhá. Máte radu?
Počkat.
9 měsíců to břicho rostlo, nebude po 14ti dnech jako dřív… velké bříško po porodu je normální.
S cvičením po císaři ale neporadím…
Ahoj,mě už v porodnici navštívila fyzioterapeutka,a doporučila mi lehké posilování,ale vynechat spodní břicho.
Jinak já jsem trochu extrém,začala jsem už 3 týdny po císaři chodit na břišní tance,a pět týdnů na fitbally,ale s vynecháním již zmíněného spodního břicha a se strečinkem.
Jinak naplno jsem začala cvičit již po šestinedělí.Ale nic mi nebylo,nic mě nebolelo,nevím jak se cítíš ty.
Břichu musíš dát čas,aby se stáhlo,a poté důsledně tůrovat.
Budeš muset počkat na prohlídku po šestinedělí, až ti doktor prohlídne dělohu, jestli dobře srostla a jak se ti hojí jizva na břiše. Já začala cvičit až 3 měsíce po císaři, ale mohla jsem už po druhém měsíci.....ale byla jsem lenoch ![]()
Příspěvek upraven 25.03.11 v 19:08
Mně bylo v porodnici řečeno, že po šestinedělí můžu pomalu začít s cvičením
ahoj me by taky zajimalo jak cvicit? po prvnim jsem to nepotrebovala, ted jsem sice na sve vaze, ale pupek pujde dolu hur, to vidim uz ted
no ta povolena kuza to trvalo dlouho…jeste ted nemam porad tak pevny pekny bricho jak pred tehotnenim…ale teda uz jako pekny, zadna kuza uz nikde nevisi:-)…presto ze cvicim.
no a ja zacla aktivne sportovat cca mesic po cisari…jako lyze, prkno, posilovani apod. zalezi taky jak se citis…kolikrat tu holky pisou ze pul roku po porodu maji bolesti…ja byla za tri tydny jak rybka…i na kontrolu sem sla az po osmi mesicich pac sem mela doktoru plny kecky ![]()
Bohužel po císaři to břicho - převis zůstává déle. Cvičení nedoporučuju uspěchat. Rozhodně ani po šestinedělí na to není podle mě správná doba.
Počkala bych ty tři měsíce po porodu a pak pomalinku šikmé břišní svaly a až potom přímé.....
Možná tě potěším, že já jsem nabrala v těhu devatenáct kilo a do půl roku jsem měla postavu jak před otěhotněním a to jsem necvičila.
Držím palečky, ať to jde lehce, vím, že to břicho teď vypadá hrozně, i já jsem se lekla jak to vypadá, ale bude to dobré. Dneska mám jizvu skoro neviditělnou. No, bohužel mě možná čeká druhý císař, takže pojedu od znova, ale to miminko mi za to stojí ![]()
Děvčata,za mě na břicho určitě bosu:
http://www.prozeny.cz/…olovicni-cas
zapojíte hluboké břišní svaly,a aby jste se udržely,tak musíte opravdu máknout.Chce to si najít někde fitko,kde to bosu cvičí.
A jako doplněk těm,co jsou krátce po císaři bych doporučila toto mazání:
http://www.docsimon.cz/…l-krem-200ml
Hm, tak s mým živějším mimčem se do cvičení nehrnu. Zatím musí stačit dvouhodinový denní procházky (nohy už mám asi hubenější než dřív z toho) a pak začnu s bruslema. A to bude asi všecko. Když spí, jsem ráda, že si odpočinu.
Břicho jako v pátým měsíci jsem měla taky, pak to šlo rychle dolů. Teď teda mám pořád „špek“, ale už snesitelnější, bez převisu:-)
Misula.vdf píše:
Bohužel po císaři to břicho - převis zůstává déle. Cvičení nedoporučuju uspěchat. Rozhodně ani po šestinedělí na to není podle mě správná doba.
Počkala bych ty tři měsíce po porodu a pak pomalinku šikmé břišní svaly a až potom přímé.....
Možná tě potěším, že já jsem nabrala v těhu devatenáct kilo a do půl roku jsem měla postavu jak před otěhotněním a to jsem necvičila.
Držím palečky, ať to jde lehce, vím, že to břicho teď vypadá hrozně, i já jsem se lekla jak to vypadá, ale bude to dobré. Dneska mám jizvu skoro neviditělnou. No, bohužel mě možná čeká druhý císař, takže pojedu od znova, ale to miminko mi za to stojí
můžu se zeptat proč tě čeká asi druhý císař?
a teda k tématu
já začala cvičit dva měsíce po císaři a to jen jednou za 2 týdny na zumbu. spíš to nechci s cvičením přehánět kvůli mlíku protože se můžou uvolňovat škodliviny do mlíka a taky je možné o mlíko přijít takže to nějak nepřeháním, na cvičení bude ještě času ![]()
v těhu jsem přibrala 27 kg, před tím jsem vážila 53 kg na 163 cm, vypadala jsem jak z dachau
teď se na sebe nemůžu nahá podívat do zrcadla ale kojení je pro mě přednější než postava ![]()
Tak mně po císaři s dvojčaty doporučili 3 měsíce na břicho necvičit, potom pomalu. Je fakt, že celý první rok dvojčat jsem fakt měla jiný myšlenky, než na cvičení. Jinak ale bohužel mám po dvojčatech mírný rozestup břišního svalu, s čímž vyjma plastiky nic nenadělám a do plastiky nejdu. No ale co, já modelka nebyla ani před těhu a ani teď to neplánuju a víc než pevný břicho potřebuju pevný nervy. ![]()
Sikme brisni svaly jsem cvicila uz v sestinedeli, prime pak 2 mesice po porodu.
Phoebe, no počítám s ním, protože teď mám pro změnu placentu dost nízko až zasahující k brance a na ZS, takže asi tak. Vím, že se může povytáhnout, ale raději se smiřuju s CS, i když z něho nejsem zrovna šťastná ![]()