Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud by to bylo pouze jednou (jeden štych, nikoliv jeden dlouhodobý milenecký poměr), tak ne, nechtěla bych to vědět.
@teerax píše:
Ano chtěla, nechtěla bych žít ve lži, i když pravda někdy bolí…ať by to byl jeden úlet nebo dlouhodobá nevěra..navíc, úplně nevěřím, že někdo, když už podvede, tak je to jedinkrát a pak nikdy, to by ho to opravdu nějak muselo zasáhnout do svědomí, že by si řekl, že to už nikdy…spíš ostatní úlety dokáže zatlouct..podle mě buď člověk prostě podvádí, když má příležitost (což může být u některých lidí jen párkrát za život), nebo je typ, kterému se to příčí a nepodvádí, případně musí mít nějaký totální zkrat…něco mezi tím podle mě moc není…a když je, tak spíš z nedostatku příležitostí..když člověk ví pravdu, tak se aspoň má možnost rozhodnout, jestli dá partnerovi ještě šanci, nebo si najde někoho lepšího…a není podle mě nic horšího, než se dozvědět třeba po dvaceti letech, že vás partner, za kterého byste strčili ruce do ohně, celou tu dobu podváděl…a podle mě se nevěra většinou jednou provalí, i když třeba po letech…
Já si naopak myslím, že hodně nevěr je takových těch krizových, situačních, „alkoholových“ apod. jednorázových, kdy se sám nevěrník pak ve svědomí užírá. Nevěru nevidím jako správné řešení jakékoliv partnerské krize, ale vím, že když se člověk dostane do úzkých, je schopen leckterých blbostí. A já nevím, jestli bych dokázala byť i jednoráz odpustit, tak pokud je to opravdu jen jednou, ať se to radši nedozvím.
@Ketu Jednorázovou nevěru bych vědět nechtěla, ale něco dlouhodobého určitě ano. To co popisuješ, jako být na nějaké seznamce, vypisovat si a scházet se dlouhodobě s jinými holkami, to bych vědět určitě chtěla.
A mimochodem, někomu druhému bych to o jeho partnerovi určitě neřekla. Kdyby to byla sestra nebo blízká kamarádka a ten její by z ní dělal vola, tak asi ano. Nejdřív bych ale nenápadně sondovala, jaký je její názor na nevěru a podobné sdělování. Ale příjemné to prostě nikdy není, a konec konců to už může dávno vědět ![]()
Jednorázovku bych určitě vědět nechtěla, pokud by se partner nadále ke mně choval slušně a nepřenášel nějaké nemoci. Tady v tom věřím na rčení co oči nevidí, srdce nebolí.
Pokud by ale někde jel dlouhodobě paralelní vztah, tak tam bych to určitě vědět chtěla a podle situace bych dále jednala.
Ovšem určitě bych to nechtěla vědět od milenky, ale spíše od někoho komu důvěřuju. Milenku svého muže preferuju nepoznat nikdy.
@KatkaX píše:
Vypisování si, nahánění a aktivní vytváření kontaktů, nedejbože ještě třeba s pomlouváním manželky, aby si někde vrznul z lítosti, to je pro mě hrozná podlost a tam bych možná zvažovala odchod, i kdyby k ničemu fyzickému nedošlo. Pro mě je tohle naprosto zásadní. Daleko zásadnější, než nějaký jednorázový zásun někde pod vlivem alkoholu
Jo tady u tohoto bych byla velmi nekompromisní. To na rozdíl od jednorázové nevěry velmi ukazuje na charakter partnera a na povahu jeho vztahu ke mně.
@Ketu píše:
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat na Váš úhel pohledu. Otázka je jasná - chtěly byste vědět, že Vám partner zahnul, že si vypisuje s jinou holkou či že dokonce aktivně využívá on-line seznamky?
Otázka č. 2 - Chtěly byste to vědět i v případě, že by Vám o tom řekla holka, se kterou Vás podváděl?
Díky za názory!
rozhodne.. v obou pripadech
@Ketu píše:
Myslíte, ze když jednou měl důvod seznamkovat, navázat druhy, paralelní vztah se vším všudy a mel ambice stávající zpochybňováný vztah ukončit, ze najednou prozře a ten původní vztah začne byt opět naplňující a uz nikdy nepociti obavy a touhu po něčem jiném?
To těžko
@Aenne píše:
Nejsem zapletena s ženatým ci dokonce s ženatým s dětmi. To vubec ne a nehledam návod, jak ho získat. Kdo by takove zboží chtel? Zajímal me názor dalších žen, jak to vidí, co by dělaly, co by ocenily. Nemam jasno v tom, zda je spravne mlčet, když vis, ze chlap loví ženy na seznámkách, a pak říká, ze jeho vztah neni 100% nebo to te holce, která neni 100% rict, aby věděla, na čem je a mohla se rozhodnout. Co je větší pokrytectvi…?
@Aenne píše:
Ja som taký ten uprimný blázon, ktorý verí, že pravda dočasne zraní, ale v dlhšom horizonte rieši falošnú ilúziu v ktorej sa nedá žiť autentický vzťah naplno.
Ja osobne, ak by som vedele o nevere muža mojej kamarádky, tak by som jemne a diplomaticky naznačila, že je jej muž neverný, ale pravdepodpbne len v prípade, že ich vzťah je problematický a moja informácia by ju mohla nasmerovať k riešeniu. Ak by išlo o jednorázové pošmyknutie, v takom prípade by som zvažovala, či ju moja informácia zbytočne nezraní.Čo sa týka mňa, tak ženatý muž je pre mňa tabu. Nedokázala by som si postaviť chvílkové šťastie na možnom nešťastí jeho ženy a jeho detí. Nepodvádzam muža, nemám tú potrebu, máme príliš krásny vzťah na to, aby som zradila jeho dôveru a on tvrdí to isté.
Čo sa týka diskusii, tak tu môžete vidieť bezohladné typy žien, pre ktoré nie je problém spávať so ženatými chlapmi, tie tvrdia, že ony su slobodné a rodina ženatého muža je jeho problém. A su ženy, ktoré disponujú empatiou voči rodine ženatého muža a odmietajú robiť ženatému chlapovi secondhandoý matrac. ( Samozrejme výnimka je, ak sa naozaj do seba silne zamilujú a nemôžu si pomôcť, tam je ťažké súdiť a je možné riešenie všetkými možnými smermi aj rozpadom pôvodnej rodiny.)
Já to mám úplně stejně. Zadaní mě nezajímají.
Kdo mi na seznamce napsal, že hledá bokovku, byl slušnou formou poslán rovně.
Opravdu by mě zajímalo, kolik z těch borců by pak fakt uskutečnilo to, kvůli čemu jsou na seznamce a kolik si jich jen honí ego a nikdy by to neudělali
.
Bohužel nemám koule na to, to vyzkoušet
.
@Kobea píše:
Já to mám úplně stejně. Zadaní mě nezajímají.
Kdo mi na seznamce napsal, že hledá bokovku, byl slušnou formou poslán rovně.
Opravdu by mě zajímalo, kolik z těch borců by pak fakt uskutečnilo to, kvůli čemu jsou na seznamce a kolik si jich jen honí ego a nikdy by to neudělali.
Bohužel nemám koule na to, to vyzkoušet.
Zrada je, když jsi na seznamce, chces se seznámit, před schůzkou se explicitně zeptas, zda ma ženu či děti, ze nemáš zájem o nikoho se závazky. On tě ujisti, ze je vse OK, jdeš na rande a pak z nej vypadne, ze ženu sice nemá, ale přítelkyni ano ![]()
@Aenne píše:
kdybych měla ženatýho, tak by mě totálne rozdeptali myšlenky na to, jak se musí cítit jeho žena, která mu věří a jak jí to bude bolet, kdyby to prasklo…a vlastne bych s nim ani na to sprosté, blbé kafe nebyla schopna jít, protože bych tam stejne myslela na to, že jeho žena by byla moc smutná, kdyby vědela, že její muž randí se mnou.
Na čele to napsané nemají. Kdybych dodatečně zjistila, že pán zapomněl sdělit, že je zadán, tak by letěl
.
Já mám zkušenosti, že to na seznamce leckdo napíše rovnou, tak s takovými jsem nemařila čas. Ale ocenila jsem, že to řekli na rovinu.