Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@bosackamb píše:
Zakladatelko moje známá měla 3 děti a manžela, kterej jí nic nepřispíval. Ona byla věčně na mateřský a děti neměly co jíst a tatínek si kupoval elektroniku a jedl před dětma bagetu a kousnout dal jen tomu nejmladšímu (to jsem sama viděla). Nakonec došla na soud a oni mu začali strhávat rovnou z vejplaty alimenty a posílat jí to do vlastních rukou. A žili spolu dál. Tak jestli by tohle taky nebylo řešení ve tvé situaci. No dneska s ním už samozřejmě není. Dostala rozum.
P.S. Dej pak vědět, jestli vám dal na večeři a kdybys bydlela poblíž karlovarského kraje, tak ti můžu něco pro malou dát než se postavíš na vlastní nohy.
Taky jsem znala. Otec děsná hlava rodiny, matka uťápnutá, doma tři děti. K večeři měly ona a děti kolínka s cukrem omaštěné máslem a tatínek pěkně gulášek s masíčkem a knedlíčkem, seděli všichni u jednoho stolu a on ještě těm dětem říkal: Teda, vy se máte, takovou dobrotu, to já musím jíst ty knedlíky s masem. Takovej jsem chudák.
@Sany80s psala rodičák na 4 roky to je pokud se nepletu 3800, 1000 ušetří takže má 2800 ale nenapsala kolik jí dává manžel. To je to zásadní protože když odečtu pleny a UM tak jí co? Možná se dali na pránu ale to zase není pro každého
@Šmoulice asi ne když s nimi žije jen poslední 3 roky a ona asi financuje většinu ![]()
@Denisa56 Tak tohle nechápu, jak se vůbec stane, to bych prostě nedopustila. Copak jsem blázen? Kdo mu jako ten gulášek uvařil? Já bych to fakt nebyla.
@Monchichik píše:
@Denisa56 Tak tohle nechápu, jak se vůbec stane, to bych prostě nedopustila. Copak jsem blázen? Kdo mu jako ten gulášek uvařil? Já bych to fakt nebyla.
A kdyby děti dostaly pálivej guláš, tak tady zase budete vyšilovat, že jím měla máma udělat kolínka s cukrem maštěné máslem…no jo, no Emimino…
@ontar No ale tady jde o to, že děti by ten guláš nedostaly ani kdyby ho chtěly, pokud umíš číst. S tím nemá Emimino nic společného.
@neila píše:
nějak nedokážu pobrat, že ho nese.re, že dítě nemá co do pusy. Ok, žena je doma, předpokládám, že ne z vlastní vůle. Ale aby se otec choval tímhle způsobem, to mi hlava nebere… 2500,– je vzhledem k začátku školního roku zanedbatelná částka. Ani nechápu, jak si z toho mohla poplatit vše do školy a ještě i dostatek jídla…
Do šesti let dítěte se nestaral, potom mu to vydrželo 3 roky…divíš se? ![]()
@Bandii píše:
Do šesti let dítěte se nestaral, potom mu to vydrželo 3 roky…divíš se?
aha, tak to pak nechápu zakladatelku…
@neila píše:
nějak nedokážu pobrat, že ho nese.re, že dítě nemá co do pusy. Ok, žena je doma, předpokládám, že ne z vlastní vůle. Ale aby se otec choval tímhle způsobem, to mi hlava nebere… 2500,– je vzhledem k začátku školního roku zanedbatelná částka. Ani nechápu, jak si z toho mohla poplatit vše do školy a ještě i dostatek jídla…
V dnešní době zdravá žena, která je doma na zadku 2 měsíce, je tam jedině z vlastní vůle.
Jinak já nechápu to překvapení, že ti nedá na jídlo, když předtím jsi všechno táhla sama. To jsi čekala, že někdo, komu nevadí se vůbec nepodílet na výdajích na společné žití a jídlo, tě bude s radostí bez keců živit, když to je potřeba? ![]()
@Denisa56 píše:
Taky jsem znala. Otec děsná hlava rodiny, matka uťápnutá, doma tři děti. K večeři měly ona a děti kolínka s cukrem omaštěné máslem a tatínek pěkně gulášek s masíčkem a knedlíčkem, seděli všichni u jednoho stolu a on ještě těm dětem říkal: Teda, vy se máte, takovou dobrotu, to já musím jíst ty knedlíky s masem. Takovej jsem chudák.
Sanny - co je to za práci, že se tam fasuje máslo, sýr a šlehačka??? To jako, že to oficiálně dotyčný dostává domů navíc k výplatě????
@Labužník mirabelka02 píše:
Sanny - co je to za práci, že se tam fasuje máslo, sýr a šlehačka??? To jako, že to oficiálně dotyčný dostává domů navíc k výplatě????
Jo.
@rozand píše:
V dnešní době zdravá žena, která je doma na zadku 2 měsíce, je tam jedině z vlastní vůle.
na tyhle rychlé soudy jsem opatrná. Nevíš, kde žije a jaké jsou tam možnosti uplatnění. Například já bydlím ve vesnici, kde žádná práce není, ani v okolních vesnicích, naprostá většina sousedů pracuje v Praze. V momentě, když se někdo rozhodne jít tam také, musí zvážit x dalších souvislostí - dojíždění, vyzvedávání dětí, časová flexibilita atd a všechno postavit do poměru s případným výdělkem. Není to tak černo-bílé jak si myslíš. Ale, samozřejmě, neříkám, že se to týče zakladatelky.
@rozand píše:
velký bonus emimina vidím v tom, že kdykoliv sem zajdu, tak si ověřím, že má tchyně a muž jsou ze zlata. Ona ho vždy učila úctě k manželce a on by se hanbou propadl, aby svou ženu nechal bez jídla jen proto, že blbé dva měsíce nemá práci. Tak nějak jsem to brala jako samozřejmé, ale ono koukám není ![]()