Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Freeandwild
Ale většinou o tom ta žena ví a tak nějak počítá. Já to taky vím, takže se vážím denně, ale cca vím kdy bude výkyv a jaký.
Pochlubím se, jak jsem to vážení dovedl k dokonalosti: vážím se ráno, nahý před snídaní s přesností na desetinu kg. Výsledky zaznamenávám do týdenního sloupku, v neděli nejvyšší a nejnižší výsledek vyškrtnu (abych eliminoval náhodný výkyv) a ze zbylých 5 hodnot vypočtu aritmetický průměr (opět s přesností 0,1 kg). Průměrnou hodnotu zapíšu do kroužku pod týdenní sloupek. V exelu potom dělám různé grafy. Hraju si. Kdo si hraje, nezlobí.
@Anonymní píše:
@Kockazvysocan nu, já magor se vážila 2× denně. Jinak jsem zvědavá, co se mnou provede ten režim 14/10.
Moje výživová poradkyně i fitness trenérka mi říkaly, že silně motivující he 1× za 3 týdny. Měřit se i vážit. Ja to teda vydržela jen jednou, jinak 1× týdně. Ale váha se i po čas hubnutí hýbe i směrem nahoru.
Já se vážím každé ráno a zapisuji. Udělá se pak z toho takový zajímavý graf. Mě se zas neosvědčilo vážit se jednou týdně. A ano, vím, že mám nějaký cykly, zadržování vody atd. Ale alespoň pak nepolevim.
@vejilka píše:
Já se vážím každé ráno a zapisuji. Udělá se pak z toho takový zajímavý graf. Mě se zas neosvědčilo vážit se jednou týdně. A ano, vím, že mám nějaký cykly, zadržování vody atd. Ale alespoň pak nepolevim.
Voda je pěkná sviňa…já měla teď rozdíl ve váze s odstupem 2 týdnů 6 kilo
Přitom centimetry ubývaly i ve chvíli, kdy mi váha vyletěla…takže ono to může hodně zmást. A to jsem neměla před ms, nic, nevím co to bylo, den předtím jsem teda měla prasící, ale tohle byl i tak extrém ![]()
Dobrý den ![]()
Jak často jíte?
Z mojí vlastní zkušenosti - jedla jsem málo, hlavně ovoce a zeleninu, mordovala se cvičením a nic. Poté jsem začala jíst zdravě, rozumné porce a hlavně pravidelně. A kila letěla rychle dolů. A samozřejmě k tomu přiměřený pohyb, půl hodiny denně.
Na druhou stranu musím říct něco, co zde už zaznělo, ale je to také pravděpodobné. Třeba jste díky pohybu získala více svalové hmoty a svaly, jak všichni víme, váží víc než tuk. Z toho vyplývá, že úbytek hmotnosti podle váhy není patrný. Zkuste spíše zjistit, jaký máte v těle poměr a zastoupení tuků a svalů. A nebo zrcadlo a oblečení jsou dobrými pomocníky.
Držím Vám palce, ať se Vám daří! Určitě se Vám to povede, věřím tomu, hlavu vzhůru a věřte, že na Vás ta vysněná postava čeká… A Vy ji za chvíli dostihnete! ![]()
@unuděná píše:
@vejilka copak to je ten „vyssi metabolismus?“
Hele, ja znam spoustu lidi, kteri jedi fakt jako cunatka, od rana do noci, nezdrave veci navic pohybu minimalne. A jsou hubeny. Kdybych jela jejich stylem, mam tak 200kg do roka a do dne. A co z toho vyplyva? Nekdo to ma zadara, jiny ne. Tech faktoru, co ovlivnujj vahu, je mraky. A nejvic si pusu otviraji ti, co pro stihlou linii nemuseli nikdy nic moc delat. Je to smutne a rozdeluje to spolecnost. Asi jako kdybych kricela „nechapu, co je za problem prestat kourit? Vzdyt je to hnusne, smrdi to, leze to do penez, cloveku to nic nedava. Jo, taky jsem driv kourila, a kdyz jsem se rozhodla, ze dne na den jsem toho nechala. Tak proc ne ostatni??“
No přesně… Když jsem ještě žila a přítelem, tak mi věčně vyčítal, že pořád žeru a jsem hubená a on kdyby jedl jak ja, že má 200 kilo… Je fakt, že já se nikdy nehlídala a tlustá jsem nebyla nikdy… Až teď mi to nějak vyběhlo poslední rok, ale to se sešlo víc faktorů… A hlavně taky stárnu no ![]()
@Bábrdl píše:
Myslím, že nerozumíš základním pojmům.![]()
Neexistuje žádný univerzální „udržovací příjem“. Nepotřebuješ žádnou kalkulačku. Když prijmes min, než vydas - hubnes. Když prijmes stejně jako vydas - zůstává na své váze. Kdyz přijmeš víc- pribiras. Nijak obelhat to nejde. Záleží to na množství svalové hmoty, výšce, vvěku a pochopitelně i tvem výdeji.
Asi všichni jsme ve dvaceti pálili líp, s tím se nedá nic dělat.
Rozumím tomu dobře
…ale fajn, budu souhlasit, jen je tu jedno velké ALE…člověk musí být zdravý, aby to takhle fungovalo
Musí mít v pořádku hormony, nesmí trpět žádnou nemocí - např. cukrovkou, protože je známo, že cukrovkáři při své nemoci hubnou, ačkoliv jedí stejně a u X dalších nemocí, nebo ženy, které začnou brát antikoncepci mnohdy přiberou…takže ANO, tak tvá poučka platí - u zdravého člověka
To se celou dobu snažím vysvětlit.
@Sonarka píše:
Rozumím tomu dobře…ale fajn, budu souhlasit, jen je tu jedno velké ALE…člověk musí být zdravý, aby to takhle fungovalo
Musí mít v pořádku hormony, nesmí trpět žádnou nemocí - např. cukrovkou, protože je známo, že cukrovkáři při své nemoci hubnou, ačkoliv jedí stejně a u X dalších nemocí, nebo ženy, které začnou brát antikoncepci mnohdy přiberou…takže ANO, tak tvá poučka platí - u zdravého člověka
To se celou dobu snažím vysvětlit.
Není to žádná „moje poučka“, je to prostě jeden ze základních zákonů fyziky. Energie se nemůže ztratit. A ne, nesnažíš se mi nic takového celou dobu vysvětlit. Nikdy jsi o vážných chorobách nemluvila. ![]()
Ano, lidí s metabolickým onemocněním, mají překvapivě poruchu metabolismu, tzn. poruchu zpracování té energie. Třeba nekompenzovaní cukrovkáři nedokážou zpracovávat cukr, takže ho přijmou, ale tělo ho nedokáže využít. Jako první hmátne po zásobách - tuku. Až je vyčerpá, vezme si bílkoviny. A pak ten člověk umře.
Ano, v dnešní době, si dokážou cukrovkáři, spíše cukrovkářky, udržovat vysokou gylykémii schválně, aby mohly sladké a netloustly. Dají si toho inzulinu schvlně míň, než by měly. Ale vysoká gylkémie poškozuje cévy a dříve nebo později, spíš dřív se to projeví.
„Záhadně hubnou“ i lidé s nádorem. Ale nic záhadného v tom není, tu energii si bere tělo na tvorbu toho nádoru. Ten se totiž taky nedá udělat z ničeho.
Taky si můžeš zkusit nějak poškodit střeva, aby nedocházelo k normálnímu vstřebávání živin ![]()
Pokud chce někdo hubnout takhle, prosím. ![]()
@Anonymní píše:
@unuděná ráno jsem jedla kaše, z pohanky, ovesných vloček, plus ovoce a semínka. Teď třeba k snídani či obědu volim zelené Smoothie, k svačina ořechy či zeleninu a to málo, večeře, když jsem hodně cvičila, tak salát, do toho třeba sýr a vajíčko a po cvičení protein, plus 2-3kavy bez cukru. Teď to flákám, protože nevidim motivaci a asi utnu jídlo jen na jedno jidlo denně a to zelené Smoothie s proteinem s budu to pít po celej den
Tak to nehubnes, protože máš málo bílkovin. Stáhni si do mobilu Kalorické tabulky, spočítají ti, kolik máš jist cukru, tuku a bilkovina když to budes držet, určitě zhubnes.
Neblbni, to, co píšeš, je anorexie sto ti totálně oddělá metabolismus na celý život.
Tak hlasim změny. Váha z 99kg klesla na 93,2kg. Nejvíc mi asi pomáhá ten režim 14/10. Dopřejí si i něco sladkého a váha jde dolů, takže super.
Chce to vydržet navíc pokud hodně dreš budují se svaly chce to kromě vážení se i měřit protože sval je těžší než tuk příklad kylo tuku je asi jako grep a kylo svalů jako mandarinka ber to z nadhledem to přirovnání
@Špekounek86 píše:
Chce to vydržet navíc pokud hodně dreš budují se svaly chce to kromě vážení se i měřit protože sval je těžší než tuk příklad kylo tuku je asi jako grep a kylo svalů jako mandarinka ber to z nadhledem to přirovnání
Není kilo jako kylo…
@Magical-eyes píše:
Není kilo jako kylo…
A na navíc je to hoax
Kilo svalů je sice o malinko menší, než kilo tuku, ale ten obrázek z internetu je jen ilustrační. Reálně je to snad 10 procent.