Když váha nejde dolů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.6.21 14:04

@jege já přemýšlela, že si usuším raw který ze semínek. Klasický chleba mi nedělá dobře. Poslední pokus nedopadl nic moc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.21 14:06

@Luboš P ok, takže už fakt jen zelenina, bílky a voda a třeba chia do zeleného Smoothie. Vše ostatní už asi nic.

• Citovat
  • Upravit
53190
18.6.21 14:08
@Bábrdl píše:
Jídlo je naše palivo. Kdyř tě někam zavřu a budu ti denně dávat krajíc chleba, vyhubneš, ať máš jakou chceš psychiku.Když ti budu dávat každý den krajíc chleba, v poledne polívku a večer brambory pečený, byly málo maštěný, tak zhubneš taky, jen mnohem pomaleji. Tělo se bude snažit šetřit a šetřit. Ale pak už to prostě nepůjde.

Ale s tím já nerozporuju, jen říkám, že tohle není nic, co by se mělo doporučovat jako dieta :zed: Ano, zhubnu, když budu žrát jenom celer celý den. Zhubnu, když nebudu žrát vůbec. Ale jde taky trochu o zdravotní stránku věci, protože pokud budu hubnout „blbě“, zase se mi kila vrátí nebo chcípnu hlady/podvýživou/selháním orgánů. Takže doporučovat holce, co nejí téměř nic, aby ještě ubrala na kalorickém příjmu, to je fakt super nápad :zed: Ono se totiž dá hubnout i bez hladovění, bez trápení a bez toho, abych jedla od rána do noci jenom pražená semínka :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.6.21 14:10
@Anonymní píše:
@Luboš P ok, takže už fakt jen zelenina, bílky a voda a třeba chia do zeleného Smoothie. Vše ostatní už asi nic.
:zed: Prosímtě kočko, jestli nejsi troll, z těch keců tady si nic nedělej. Prvně jdi k tomu psychologovi řešit svou poruchu příjmu potravy, kterou bezesporu máš. Jíst jen zeleninu, bílky, vodu a chia semínka je takový masochismus, že za pár měsíců/let skončíš někde v léčebně, pokud ne pod drnem. Zcela vážně. Říkám to jako někdo, kdo dal dolů 20 kg během roku. A představ si, že jsem si dávala i špagety nebo kousek pizzy, když jsem měla chuť!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
18.6.21 14:10
@Anonymní píše:
@Luboš P ok, takže už fakt jen zelenina, bílky a voda a třeba chia do zeleného Smoothie. Vše ostatní už asi nic.

Prijdes mi jako troll, takhle narvrdly nikdo byt nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
782
18.6.21 14:15
@Anonymní píše:
@unuděná ráno jsem jedla kaše, z pohanky, ovesných vloček, plus ovoce a semínka. Teď třeba k snídani či obědu volim zelené Smoothie, k svačina ořechy či zeleninu a to málo, večeře, když jsem hodně cvičila, tak salát, do toho třeba sýr a vajíčko a po cvičení protein, plus 2-3kavy bez cukru. Teď to flákám, protože nevidim motivaci a asi utnu jídlo jen na jedno jidlo denně a to zelené Smoothie s proteinem s budu to pít po celej den

máš málo jídla, tvé tělo je podvyživené, co sníš si schovává, zkoušela jsi výživového poradce? Jistě by to stálo za pokus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.6.21 14:17
@NinaU. píše:
Prijdes mi jako troll, takhle narvrdly nikdo byt nemůže.

Taky mi to už tak přijde :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5110
18.6.21 14:19
@Anonymní píše:

Naopak, můžete jíst všechno, záleží na množství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5110
18.6.21 14:25
@unuděná píše:
Takže doporučovat holce, co nejí téměř nic, aby ještě ubrala na kalorickém příjmu, to je fakt super nápad :

Téměř nic to je asi kolik kJ denně? A ano, ještě ubrat na kalorickém příjmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
18.6.21 14:32
@Anonymní píše:
@Trashpanda tam to železo mám nízké spoustu roků, protože nejím maso. Během toho mám za sebou dva porody, po prvním jsem to dolů dala a teď, takřka po roce nic moc.

I tak, měla bys ho doplnit - klidně ve formě tabletek. Stravovat se vegetariánsky je fajn, ale právě je důležité to dělat tak, aby tělu nic nechybělo. Železo dává energii a i na to hubnutí je potřeba energie. Co B12, hořčík? To máš ok? A odpočinok? Máš dvě děti…odpočineš si někdy? Pretože unavené tělo ti nebude podávat takový výkon, aby hublo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.6.21 14:35
@unuděná píše:
Ale s tím já nerozporuju, jen říkám, že tohle není nic, co by se mělo doporučovat jako dieta :zed: Ano, zhubnu, když budu žrát jenom celer celý den. Zhubnu, když nebudu žrát vůbec. Ale jde taky trochu o zdravotní stránku věci, protože pokud budu hubnout „blbě“, zase se mi kila vrátí nebo chcípnu hlady/podvýživou/selháním orgánů. Takže doporučovat holce, co nejí téměř nic, aby ještě ubrala na kalorickém příjmu, to je fakt super nápad :zed: Ono se totiž dá hubnout i bez hladovění, bez trápení a bez toho, abych jedla od rána do noci jenom pražená semínka :zed:

Nedá se hubnout jinak, než tak, že budeš mít příjem nižší než výdej.
Pokud má nadváhu a nehubne, jí víc, než je její výdej. Tečka. Jinak to není možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.6.21 14:36
@Luboš P píše:
Naopak, můžete jíst všechno, záleží na množství.

Přesně tak. Naopak je žáducí jíst „všechno“, jiank si člověk koleduje, že mu budou chybět důležité živiny. Ale přesně, jde o množství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.6.21 14:38
@Bábrdl píše:
Nedá se hubnout jinak, než tak, že budeš mít příjem nižší než výdej.
Pokud má nadváhu a nehubne, jí víc, než je její výdej. Tečka. Jinak to není možné.

To nikde netvrdím. Ale říkám, že lépe a efektivněji se hubne mírně NAD bazálem, než pod ním. Takyže ona hubne, ale pomalu. Zpomalil se jí metabolismus, všechno ukládá. Když takhle bude jíst ještě rok, půjde s váhou dolů rychleji, ale bude to na úkor jejího zdraví. A to dost markantně. Navíc jestli jsi si nevšimla, někde psala, že když sní něco, co ví, že by neměla, tak to vyzvrací. To prostě ok není a pokud to není troll, tak v tomto případě radit ještě snižovat příjem je jakoby jste ji posílali rovnou do léčebny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.6.21 14:38
@Anonymní píše:

Hele, pokud nejsi z jiné planety, probíhají v tobě stejné procesy, jako v jiných živých tvorech. Nevytváříš si energii fotosytézou, přijímáš jí jídle. Ta se buĎ spálí, nebo uloží. Pokud jí bude tak málo, že tělo potřebuje víc, vezme si ze zásob. Jinak si z nich brát nebude. Nejsou to žádná kouzla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
18.6.21 14:39

Nechce se mi číst celou diskuzi. Ale najdi si výživového poradce pod Stobklubem. Vzhledem k tomu BMI už bys mohla od doktorky vyžebrat i žádanku na obezitologii, kde by to bylo zdarma, ale moc to dávat nechtějí. Stobklub je certifikovaná organizace všechny ty výživové poradce průběžně vzdělávají a nevyhodíš peníze za nějakého ňoumu, co si udělal nějaký měsíční kurz. Navíc nedostaneš přesný jídelníček, ale upozorňují tě na chyby a snaží se to vést, aby ti to šlo samotné. Já jsem v únoru začínala hubnout jenom s o něco málo nižší vahou, šlo mi to demotivující rychlostí kilo za měsíc až do května. To jsem i zapisovala do kalorických tabulek, dodržovala poměry živin a 3× týdně cvičila. Teď mám poradkyni za Stobklubu, příjde mi, že už jsem změnila jenom pár detailů, ale zřejmě zásadních, protože teď hubnu 0,7 kg týdně :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková