KET 2019, 2020, 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3046
16.2.21 14:15

@Ella35 hele nejlepší je genetika přímo embryí, ale to se myslím už u zamrazenych nedělá. My máme třeba genetiku páru naprosto v pořádku a přesto tvorime společně geneticky špatná embrya. Takže pak zalezi. Každopádně pokud budete v pořádku, tak bych zkusila nové IVF s genetikou embryí a ty co mate zamrazene bych nechala kdyby náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
16.2.21 14:23

@Evineczka
Ja bych ho zkusila a pak se uvidi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
16.2.21 14:25

Nene, u zamražených se to už nedělá…i když jistá si tím taky nejsem…cosi se mě doktor ptal, jestli bych pak rozmrazila jedno, aby se mohlo udělat nějaký testy…nevím, co tím myslel…no uvidíme…těžký řešit něco, když od doktora ještě vlastně nic nevíme…teď nechám projít MS…zavolám si na Reprogenesis doktorovi, jestli by udělal tu genetiku, na které jsme domluvení, ať po další MS už máme výsledky a můžeme když tak zkusit další pokud, pokud bude vše OK…tak holky, držím všem pěsti…ať vám to všem dopadne dobře… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
16.2.21 14:25

@Ella35
Vase soatna genetika neznamena, ze jsou soatna embrya. Hlavne vetsina ma genetiku ok, ty vady vznikaji zejmena de novo - proste blbe nahody

@Evineczka
Da se udelat i ze zmrazenych, rozmrazis, odebetes a zas zamrazis. Ale idealni to neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
16.2.21 14:37

@Evineczka taky bych ho zkusila jeste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
16.2.21 15:11

@Evineczka Ahoj, progesteron mas na dobre hodnote, ale to te ted asi moc nezajima. Bohuzel, jestli carka zeslabla, tak to bylo asi biochemko. Progesteron s tim, jestli jsi tehotna nebo ne nesouvisi (teda pokud mas zlute telisko, tak samozrejme souvisi, ale u stimulovaneho KETu ne), az vysadis leky, tak klesne a prijde MS.
Co se tyce mozaiky: Pokud doporucili zavest, tak zavest urcite hned. Prinejhorsim se nechytne. To neni zivotaschopna porucha, takze pokud by prevladla, tak to proste neklapne. Ale pokud chces u Apo PGS, tak si uz sezen i doporuceni, protoze oni ho budou chtit od genetika, jinak ti PGS neudelaji. Beres nejake vitaminy?

@maflik rekli ti jednotky? Kolikaty den cyklu jsi a kdys vysadila utrogestan? Pred odberem progesteronu? Neni ta tva hodnota 111 nmol/l, coz odpovida 35 ng/ml, coz je normalni, pokud beres utrogestan?

Aspon vite, ze se utrogestan spravne vstrebava, to je dobre vedet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3046
16.2.21 15:36

@Petra Star ano vitaminy už beru x let. Není něco co by ovlivnilo genetiku těch embryí? Já nevím co je špatně… asi je to i věkem ta kvalita. Ale zda se mi dosti málo na 1 IVF cyklus 1 geneticky zdrave embryo ( v minulém cyklu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
16.2.21 15:49

@Evineczka No, mne je 39 a v 38 jsem mela taky 1 zdrave embryo, co se nechytlo. A je to tak akorat pocet na muj vek. Asi kazde pate by melo byt dobre. Uz PGS netestuju, budu chodit na nativy. Pridala jsem Q10 a budu verit v jeho az magickou silu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
16.2.21 15:52
@DandátkoP píše:
@romca1403 prolutex je hroznej, ja mam bricho rozpichany a bolavy cely… a nejhorsi je, ze mi prijde, ze cim dyl picham, tim to jde hur, protoze jsou ty mista trvdy uz a manzel to nemuze ani zabodnout :nevim: nekdy to je se slzama uz :lol: a kdyz se to pichne blbe, tak nemuzu na ty strasne ani spat :think: no ale co pro mimino neudelam :lol:

Tak to se teda mám na co těšit. Ale jak říkáš, jestli to pomůže tak to vlastně nevadí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3046
16.2.21 15:57

U nás byla teď hlavně špatná stimulace. Na léky se chytil jen jeden vajecnik a z toho 2 embryjka co šly na genetiku. A obě mozaiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
16.2.21 15:57

@Evineczka
S tim neudelas nic. Ted jsem cetla, ze v mlafsik veju funguje i prirozena selekce, kdy se z tech spatnych vajicek proste nestane DF. Ale ze tato selekce vekem klesa az uz nefunguje vubec a oroto je tolik vajicek vadnych :think:
Podle me muzes jen nejakymi doplnky zvysit sanci na kvalitnejsi vajicka, kyera jsou geneticky ok a tim zvysit sanci na vicembryii ci blast na genetiku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3046
16.2.21 16:09

@Toluma je to hrozné, ale je to realita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
16.2.21 16:27

@Petra Star
Ahoj, jednotky jsou nmol/l a hodnota byla včera 13.den po KET… před KET týden jsem ho měla 3,7. Prd tomu rozumím…ale u mně ten progesteron i bez utrogestanu je vysoký…6.pokus a zase nic…to uz je ubíjejicí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
16.2.21 16:32

@Ella35 tak to mě moc mrzí :( :( drž se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
16.2.21 16:35

@Ella35 genetika je zdarma, pokud vám k tomu dá doktor na genetice doporučení…já teď čekala na svoje výsledky asi 2 měsíce, pak se ještě doplňovaly nějaké testy u manžela…No zkrátka já tam byla v říjnu, manžel na konci listopadu a teď v půlce února jsem měla výsledky v kapse… a nic se nenašlo, doporučení na genetiku embryí máme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí