KET 2019, 2020, 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7486
24.2.21 17:27

@Petra Star
Tak ale i na jate zavreli jen nektera centra. Ja doufam, ze lekarskou peci to neohrozi. Ono se pak leccos zanedba. Ale ty statniori nemocnici jsou urcite ve vetsim riziku nez ty soukroma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
24.2.21 18:02

@Petra Star já jsem to tak trošku tušila, že to může přijít. Už po tom prvním špinění jsem věděla, že to není dobrý… Nevím jak to vím, ale vždycky přesně vytuším, že se něco stalo… Přesně na den… Ale dneska jsem mluvila s Texlem… Stojí si za tím, že je to fakt geneticky špatný, že za tím není nic jinýho a navrhl mi poslat ty zbývající 2 mrazáčky na genetiku… Mám je mražené 5.den, tak prý by to šlo… Rozmrazili by, vzali biopsii, nechali do 6.dne a zase by zamrazili… V případě, že by z některého z nich nešla vzít biopsie, sjednotili bychom to s mým cyklem a to bychom transferovali a už znova nemrazili… S tím, že to by bylo prostě nevyšetřené. Nebo by se obě zase zamrazily a čekaly by na výsledky… Máme čas přemýšlet… Když jsem mluvila s embryoložklu, říkala, že by do toho šla…
Jen nevím, jestli když jsem v cyklu jako samoplátce, ale byla by to indikovaná genetika, jestli bych platila plnou cenu, nebo jestli by pojišťovna část proplatila… Texl tvrdil, že by to šlo na pojišťovnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3046
24.2.21 18:17

@Hnědočka myslím ze by to bylo na pojišťovnu. My jsme už také samoplatci, ale genetiku máme doporučenou carem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
24.2.21 18:21

@Evineczka díky. Já si právě vůbec nebyla jistá tím, jak to je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
24.2.21 18:25

@Hnědočka
I kdyz jsi samoplatce, genetika je na pojistovnu. Ale vy zaplatite biopsii a mozna i mrazeni.
A vis, kolik bylo darkyni? Ze by od ni bylo vse geneticky spatne, kdyz karyotip by ji meli delat:think:
A kolik uz jste od ni vkladali mrazacku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
24.2.21 18:28

@Hnědočka Nech si to dat pisemne tu dohodu, at te pak neprekvapi fakturou. Pojistovna to muze proplatit, ale jsou urcite nejake podminky, tak je potreba, aby to nejprve schvalili a pak teprve odebirali vzorky. Asi je dobre tusit, cim to je ikdyz embryjka ti to „nevyrobi“. A muzes si nechat zavest i to bioptovane, ikdyz tam je teda eticky problem. Ja bych se bala to 2× mrazit. Uvidis, co ti reknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.21 18:31

Rerevize

Ahoj holky, moc prosim o nazor…jsem mesic po revizi ( zamlk.teh.), dnes jsem byla na kontrole, teprve ovuluju, dr. videla rezidua( zbytky nevyloucene sliznice) a hned me zene akutne na rerevizi…az po ceste od ni me napadlo, proc uz musim na zakrok ted, kdyz jeste neprobehla menstruace. Zitra jdu k Apolinari…prosim, mam pravdu ja? Ma se cekat na probehnuti menstruace, ze jo? Jsem z toho v nervech…strasne…Predem dekuji za rady!!! :mavam:

• Citovat
  • Upravit
328
24.2.21 18:50

@Petra Star právě, že ideálně by se bioptovali obě a obě by se po vyšetření zaváděli. To samozřejmě v tom naprosto ideálním případě, ke kterému nedojde, budeme rádi, když bude ok jedno jediné. Jde o to, že je musí obě rozmrazit a zase zmrazit, no…
@Toluma dárkyni bylo 27 a toto byl 5 transfer. Celkem jsme měli 7 embryí. Předchozí 3 nepočítám, to bylo v jiném CARu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
24.2.21 19:19
@Anonymní píše:
Ahoj holky, moc prosim o nazor…jsem mesic po revizi ( zamlk.teh.), dnes jsem byla na kontrole, teprve ovuluju, dr. videla rezidua( zbytky nevyloucene sliznice) a hned me zene akutne na rerevizi…az po ceste od ni me napadlo, proc uz musim na zakrok ted, kdyz jeste neprobehla menstruace. Zitra jdu k Apolinari…prosim, mam pravdu ja? Ma se cekat na probehnuti menstruace, ze jo? Jsem z toho v nervech…strasne…Predem dekuji za rady!!! :mavam:

No, a revizi delali u Apolinare? Asi ne, vid? To bys tam sla i na kontrolu, nebo uz jsi nemusela? Myslim, ze do MS by se pockat melo, ale s revizi zkusenost nemam. Ja mela potratovou pilulku a pak mi tam neco zustalo, dali injekci, prisla MS, a pak zas zbytky… Sla jsem na hysteroskopii, to je setrnejsi. Uvidis, co ti reknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.21 20:00

@Petra Star ahoj, prvni revizi mi delali u Apo, na kontrolu uz se tam nechodi…byla jsem u obvod.gyn.a ta me vydesila temi rezidui. Takze se ty zbytky daji odstranit i hysteroskopii? Tu Ti delali u Apo? A pak je zas sestinedeli? To je nekonecne…a uz jsi v poradku? DEKUJI!!!

• Citovat
  • Upravit
7486
24.2.21 20:18

@Hnědočka
no embryjka toto muze poskodi - rozmrazovani, biopsie a znovu zmrazeni. je zvlastni, ze ti toto radi, kdyz jinym holkam, kde se biopsie nepovedla (malo materialu k vysetreni) radeji zavedli nevysetrene nebo je nechavaji, ze se casem uvidi a radeji planuji dalsi ivf :think: jako ze by 27 leta holka s karyotypem v poradku mela 5 embryjek geneticky vadnych se mi uplne nezda. stat se samozrejme muze cokoliv, ale rozhodne bych na to nesazela jako na pricinu :think: jako verim, ze u nejakeho to pricina byt muze, ale u vsech. leda, ze by si totalne nesedli s partnerem, vim, ze nektere pary totak maji, ze je u nich genetika ok, ale dohromady tvori spatna embryjka. zajimave take je, ze to konci vzdy ve stejnou dobu, to me prijde spis jako neco imunologickeho, na co jeste neprisli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
24.2.21 20:57
@Anonymní píše:
@Petra Star ahoj, prvni revizi mi delali u Apo, na kontrolu uz se tam nechodi…byla jsem u obvod.gyn.a ta me vydesila temi rezidui. Takze se ty zbytky daji odstranit i hysteroskopii? Tu Ti delali u Apo? A pak je zas sestinedeli? To je nekonecne…a uz jsi v poradku? DEKUJI!!!

No, zalezi, jak jsou velka a jak to cele vypada, ale mozne to je. Nebo pockat.
Jestli jsem v pradku… snad. Ted mam takovou „jinou“ MS. Tak premyslim, co to je. Krvacim dost - ikdyz trosky min, ale ma to jiny charakter, nez jsem zvykla. Jsem 2 tydny po te hysterce. Sestinedeli nemusi trvat 6 tydnu. Neporadim, nevim, asi zitra uvidis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.21 21:14

@Petra Star taky mas potize, to je furt neco, ze…achjo.Mas menstruaci uz 2 tydny po zakroku…to je brzy, ne? Treba ta prvni po zakroku je nestandardni a pak uz bude ok…Zitra uvidim a dam vedet…paa :mavam:

• Citovat
  • Upravit
4844
24.2.21 21:43
@Anonymní píše:
@Petra Star taky mas potize, to je furt neco, ze…achjo.Mas menstruaci uz 2 tydny po zakroku…to je brzy, ne? Treba ta prvni po zakroku je nestandardni a pak uz bude ok…Zitra uvidim a dam vedet…paa :mavam:

No, tak ona je sice 2 tydny po zakroku, ale 6 po potratove pilulce. Ten zakrok byl takova drobnost, hormony uz to asi neprodukovalo. Mezitim jeste to krvaceni po injekci, coz vypadalo jako MS, ale kdo vi… tezko rict, co je MS. Ale beru, ze toto by mohlo byt ono a ze to ma jen netradicni nastup. Uz taky nejdu zpatky k apolinari, ale na utz na gyndu. To je fakt. Ale po piluli me videt chteli… Sla jsem tak vzdycky naladena, ze uz to bude v pohode a nebylo. Tak hodne zdaru! @Toluma a tys sla na prvni utz po revizi kdy? hned za 2 tydny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
24.2.21 21:53

@Petra Star
myslim za 13 dni k OG. a uz bylo vse v poradku. myslim, ze to fakt udelala tak akorat, protoze pak MS dosla za 29 dni. a byla jako normalne, zadny masakr. akorat ten dalsi cyklus byl anovulak nebo byla ovu brzy. byla jsem na utz 11 DC a DF tam nebyl. ale sliznice uz byla pekna a dr rikala, ze si mysli, ze uz je po. no a dalsi MS uz byli tak nejak jako vzdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí