Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Maky1234 Ahoj, moc mě to mrzí, posílám velké
Vím, jak Ti je.
Z genetiky se Ti určitě vrátí zdravá embrya. Kdy mají být výsledky?
Máme to dost podobné, spousta transferů a nic z toho. My jsme teď čerstvě v PFC a lituju, že jsem si tam nenechala embrya převést. Dr. se ptala, zda můj doktor nějak změnil stimulaci/léky při KET, když mám za sebou tolik neúspěšných transferů, tak jsem říkala, že ne. Tak říkala, že to prostě chce změnit, když tolikrát nic. A prý taky můžu mít problém v receptivitě sliznice, ty 2 mimoděložní tomu trochu nasvědčují. (po porodu se mi neodloučila placenta, tak mi zasahovali do dělohy). Už na první konzultaci nadhodila několik možností, kde by mohl být problém. V Gennetu nezájem, nebo zpochybňování, že to není důvod, proč se nedaří.
@Toluma Tak na sobotu držím pěsti, třeba se ukáže i ten uličník napravo. ![]()
@lachi
Snad, ale zatim z nej nikdy nic nebylo, tak by se mohl konecne vzchopit
@lachi děkuju ![]()
takže na tebe to PFC působí dobře? Jak se dá změnit medikace u stimulovaného KETu, říkala ti to doktorka? Já myslela, že se prostě jede jen Estrofem, Utroš a nic jinýho není ![]()
Jinak vyšetřený embrya by se měla vrátit za asi 4 týdny od odeslání, takže od teď zhruba za 2 týdny…
Ty máš ještě ale jednoho mrazáčka? Nebo se pletu?
@Renata1991 děkuju ![]()
@Toluma držím ti palce, ať to dopadne na výbornou!!!
@Maky1234 kočko to mě mezi 😔 ale neboj v těch co šly na genetiku určitě bude to pravé.
@Maky1234 Hm, tak to je fakt smula
Pockala bych na genetiku. Pokud bude genetika hodne dobra - budes mit hodne embryi, tak bych si vyzadala imunologii, protoze to znamena, ze ani predchozi embrya nemusela byt spatna. Kdyz se ti lehce chytlo - byl duch, tak to byl ET v poradku. To znamena, ze byl sprvane medikovany i provedeny, takze CAR bych nemenila, jen, pokud by se cukali s tou imunologii.
@Maky1234 No, tak ono jde hlavne o spravne nacasovani a davkovani konkretnich hormonu, jmeno preparatu je pak docela jedno.
@Maky1234 zlato to mě mrzí ale neboj příště už to příště musí vyjít
😘
@Petra Star Peti a ten duch naaaahodou nemohl být z Ovitrellu - v den ducha jsem byla 16.den po aplikaci Ovitrelle. To už mi přijde dost dlouho
jinak ti moc děkuju za věcný příspěvek - musím mrknout, co to ta imunologie vlastně obnáší ![]()
@Srabek já už jsem z těch nezdarů tak otrávená, už mě to leze krkem…kdybych fakt to druhý chtěla jenom o kousek míň, tak už do celýho snažení hodím vidle ![]()
Já už sem tak odevzdaná, že třeba dřív mě zamrzelo, když někdo v okolí oznamoval, že čeká mimi.. teď už je mi to nějak tak ukradený, že si vždycky hořce pomyslim,, no vždyť jo, všichni mějte 6 dětí, jenom já budu věčnej smolař,,
![]()
@Maky1234 Maky, mrzí mě to, CAR bych neměnila. Ale je to hodně o důvěře, já měla ke svému dr i po druhém IVF, kdy nebylo ani OPU a asi by důvod ke změně někdo měl. Tady se mi moc nezdá, co by se dalo udělat jinak. Počkala bych také na genetiku. Drž se!
@Maky1234 Chodis porad/vetsinou ke stejnemu lekari? zkus nekoho jineho, treba bude mit jiny nazor. Treba u nacasovani nativniho KETu si dej pozor, jestli nemas vetsi folik. Lepsi je mensi. 16 mm staci k uspechu. Navic, oni u ET pridavaji vic utrogestanu nez u KET a jinak ho nacasovavaji. tak jim rekni, ze se ti chytil pouze ET, tak jestli bys nemohla mit stejnou medikaci jako pri ET. Proste uvidis. Podle me bys mohla pozadat o tu imunologii, pokud ti tolik transferu nevyslo a budes mit hodne dobrych blastocyst po PGS. Pokud ti projde jedna, tak je jasne, ze mas problem s genetikou, ale i tak bych preventivne nasadila asi ten Metypred.