Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, jaky je rozdil v ucinnosti utrouse a duphastonu? oboji je progesteron, ne? a prijde mi praktictejsi polykat nez zavadet ![]()
u polukani duphastonu jsem zadne vedlejsi ucinky nemela - brala jsem teda jen 2×1
@Toluma Zeptej se zitra. Duphaston (dydrogesteron 10 mg) funguje asi trochu jinak, protoze kdyz se podivas na davku v jedne tablete, tak je nizsi. Kdysi jsem si toho vsimla, ale moc jsem to nestudovala.
Hele, skoro vsechny bereme ten utrogestan, tak je to asi lepsi. To vydrzis. Nakonec budes rada, ze ho muzes brat dlouho = budes tehotna…
A nejjednodussi bude, kdyz si nechas progesteron nabrat, pokud bude tvoje zlute telisko fungovat, muzes snizit davku a pak udelat kontrolni odber a pak se uvidi, jestli ho mas dost.
@Petra Star
a ten progesteron ma byt dost vysoky cely 1 trimestr?
s tim duphastonem me to tak napadlo, ze mi to prislo pohodlnejsi. jako neumim si predstavit, jak to budu zavadet v praci
![]()
@Toluma jeee vlastně no jo, já mám dneska sobotu ![]()
@Petra Star určitě jim to řeknu. Měla jsem klasicky 2-2-2, takhle ho mám i při KETu..
@Zuzule2014 myslim si, ze to je normalni
a pocit na ms taky
takže držím vše co mám, aby to bylo dobré znameni ![]()
Já měla úspěšný jen et a to jsem po pravdě měla pocit uspechu už od 6 dne
Pak při 2 ketech jsem měla biochemka a to bylo úplně jiný
Takže těžko něco porovnávat
A jinak se cítíš jak? ![]()
@Zuzule2014 já si pamatuju, že 11.den po transferu večer mě tak dloubalo v břiše, že jsem si říkala, že to není možný, že mi ráno přijde ms i přes léky…no a ráno na testu byly //. Já být tebou, zkusila bych 9. nebo 10.den test, to už by mohlo být něco vidět ![]()
@maflik tak to jde ty 3 tisíce… tak snad už bude u vás úspěšný! ![]()
@Zuzule2014 holka já jsem napnuta teda i za tebe
kde bydlíš? Jeden test mám doma tak ti ho snad dovezu
![]()
Holky mě to furt všechno šrotuje v hlavě…
a rozhodla jsem se, že začnu s nějakým domácím cvičením na prokrvení pánevního dna.
Cvičíte některá? Máte něco osvědčenýho? Já už kdysi cvičila Mojžíšovku a ET mi pak vyšel…jestli máte zkušenost, hoďte tipy, děkuju ![]()
@BecaP
díky si hodná, já jsem z Kroměřìže, tak to určitě nemáš blízko
.to už nějak vydržím, pokud teda budu mít možnost vůbec testovat
,dám vědět,ale.jak jsem tomu věřila, tak dneska mám teda smíšené pocity…je mi divně i od žaludku, takže buď PMS jak vyšitý a nebo… ![]()
@Toluma cele tehotenstvi
Ale pak uz se o to postara placenta.
@Zuzule2014 já bych řekla, že
Takže držím palečky
@Maky1234 zatím jsem tak ve čtvrtce knihy jak jsem ti říkala a až tam bude cvičení panevniho dna, pošlu ti odkaz ![]()
Ahoj holky, zpovzdali vás čtu a všem moc fandím! A bohužel mám tušení že se k vám brzy přidám protože nám to doma prirozene proste nejde a ja nechci čekat dalších x měsíců/let aby pak stejně došlo zase na ivf jako u prvního prcka..Ale premyslime o změně kliniky. Chodili jsme do Gynemu, ale bohužel doktor kterého jsem měla už tam není a na jiné doktory tam slysim spis jen stížnosti. Naopak čtu samou chválu na PFC, mate doporučení na nějaké konkrétní doktory?
@Renata1991 asi joo.
Snad mas pravdu… Jee, taky bych si dala zmrzlinu, ale kvuli cukrovce nemuzu…
@Lalady za mě Lazarovská
… vse si pamatuje, neco s ni resis, prijdes za mesic a vsechno vi. Je strasne empaticka, strasne se snazi povzbudit, clovek ji fakt veri, poslala me dalsi vysetreni. Vse krasne vysvetli, vidis na ni, ze chce fakt pomoc. Da se s ni v pohode mluvit o lekach i, nic nepodceni. Byla jsem i u Hulverta, u kteryho jsem zacinala, skvelej doktor, ale na me trosku chaotickej a nedochvilnej
tohle je samozrejme strasne individualni.