Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak já už mám z 90procent dárky nakoupeny a v listopadu začínám péct… ![]()
@ivodička píše:
Tak já už mám z 90procent dárky nakoupeny a v listopadu začínám péct…
Fuuuha jsem ráda, že nejsem jedinej blázen… ![]()
@ikyki Nejsi…nesnáším předvánoční stresy, kdy lidi lítají po obchodech a shání na poslední chvíle a musejí koupit už vše, co jim přijde pod nos…já už o dárkách vždy rozmýšlím od srpna…
Pamatuji, jak jsem jednou před vánoci šla koupit malému hračku na poslední chvíli, kterou si přál a frontu na zaplacení jsem čekala přes hodinu(v dráčiku), už nikdy více… ![]()
@ivodička Taky to mám ráda koupený a zabalený dřív…ale stresuju se stejně, s úklidem, pečením a tím aby se dárky líbily… ![]()
Tak s vánocema začnu plašit až teď, vždycky si říkám, že musím začít nakupovat v průběhu roku, ale nějak mi to nikdy nevyjde
. Holky jsem vyplašená jak závodní kůň, v pátek jsem skočila za sestřenicí na biochemku, udělala mi HCG a bylo přes 48000! a včera mi to zopákla a bylo přes 72 000!
Na KETU jsem byla 3.10(5 denní embrya),to znamená že jem teprve 5 týden, jestli to chápu, to je dost šílená hodnota, měla jste některá takhle pozdě branou krev? Můžou být ty hodnoty vyšší, když se cpu hormonama?(vím že jsou to jiné hormony, jen si říkám, zda nemůžou ovlivnit, že se miminko snaží víc?)
@glorča Ano ten nárust je pak rapidní, mě brali poslední krev někdy v 5tt a taky jsem to měla asi 69000
@glorča Každým dnem by mělo narůstat krát dva…jako třeba 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128…takže myslím, že hodnoty odpovídají. A nebo tam jsou dvě ![]()
@ikyki Díky,trošku jsi mě uklidnila. @ivodička Chichi,vůbec nad tím nechci ani přemýšlet, prostě je tam jedno
!Jen jsem se dívala do tabulek a myslím, že tam byla max. hodnota 50000,no uvidíme, teď nic nevymyslím…
,ale do 5.11 budu mít pěkné nervy!
Ahoj holky, stres z Vánoc?! Jsem ráda, když to tady čtu, že nebláznim sama. Minulý týden jsem byla s mámou koupit pár hraček, včera jsem koupila nám dárek do kuchyně a dnes mi přišel te výrobník horké čokolády. Jen jsem měla smůlu, že od rána nešla el. tak jse ho prubla až teď když to zapli. Naprosto dokonalá pěna, je to jiné než z rychlovarné konvice. Ale ty dárky jsou fakt jak za trest!!! Potřebuju koupit něco pro synovce (12,5) a 2 neteřinky (8let). Potíž je v tom, že synovec má mobil, televizi, iped a teď mu švagrová koupila notebook. A jeho nic neuspokojí. Nevíte něco pro takového frajera? A jeho ségra je to stejné. Snad ve 4 letech dostala svůj 1. digitální foťák. Co takovým „dětem“!!!
@glorča myslím, že krev je ok. zítra jdeš na utz? Mám v tom dost hokej ![]()
@glorča píše:
@ikyki Díky,trošku jsi mě uklidnila. @ivodička Chichi,vůbec nad tím nechci ani přemýšlet, prostě je tam jedno!Jen jsem se dívala do tabulek a myslím, že tam byla max. hodnota 50000,no uvidíme, teď nic nevymyslím…
,ale do 5.11 budu mít pěkné nervy!
Dávala jsem si taky dvě blastocysty a díky hodnotám HCG mě do prvního UT děsily dvojičkama a podívej, čekáme 1 ![]()
@lumpas Takového malého frajera bych nejdřív naučila pravou podstatu vánoc a že je to o něčem jiném než o tom dostat ten nejdražší a nejsuprovější dárek…my si dáváme dárky fakt jen symbolicky neteř má samozřejmě víc ale ve svých 13ti letech obejde všechny na baráku a přemlouvá nás abychom měli společnou večeři a vše slavily spolu…vánoce jsou o něčem jiném a né o kopě dárků ale když už dárek koupím tak chci aby udělal radost a tomu malýmu FAKT nevím
![]()
@ikyki Díky, rada nad zlato. Tohle já říkám taky, ale oni jsou trochu jiná fin.liga a musí to všichni vidět, jinak si to nedovedu vysvětlit. No a tcháni, když mají vnoučata svátky, nebo narozky, tak dávají dárky jak vánocích. Pokoušela jsem se to zatrhnout ale… Když dá jednějm, tak musí dát stejně i druhým. A ty co rádi berou se toho prostě nevzdají. Tak se snažím vždy obrnit trpělivostí a svátky přežít ve zdrav a bez hádek. Užívejte krásné a klidné bláznění vánoční. Včera jsem viděla ve vedlejší vesnici na lampách vánoční výzdoby… ![]()
@lumpas Já myslím, že tady ti málokdo dá radu nad zlato, nechtěla jsem se Tě dotknout… ![]()
@lumpas Tak v tom případě v pořádku, no obrň se na vánoce velkou dávkou trpělivosti…se synovcem
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.