KET červenec/srpen

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3361
7.11.12 19:33

@glorča Tak to držím pěstičky a nějak to psychicky zvládni, a neboj, já zpětně přemýšlím, že by mi 2 najednou nevadila… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
8.11.12 14:45

@ivodička Bojím se, že už jsem na to stará, jak na těhotenství s dvěma, tak pak na péči o ně, ten první rok mě děsí, válčila jsem s kojením(mám po operaci prsu-fibroadenom)a prostě vše, to nevyspání..však to znáš. Opravdu si myslíš, že bys 2 zaráz brala a zvládala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
8.11.12 15:34

Ahoj holky mam dotaz na utrazvuku mi zjistili ze to jedno mimisko neroste ma jen 4mm, a to druhe uz 12mm. Upozornili me ze to asi zanikne ten slaboucky a ze muzu spinit a kdyz tak se mam dostavit knim nebo kdyz uz tam nebudou tak na pohotovost!!!Myslite ze muzu potratit i to druhe ktere se krasne drzi a roste??? :,( Podle krve mam hladinu dost velkou a ze tehotna jsem jen mam obavi z toho spineni!!!Muzete mi poradit prosim moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
8.11.12 19:29

@Lenken nECHCI NIC zakřiknout, ale mám pocit, že je normální když se jedno pustí…Dobře to určitě dopadne. :palec: @glorča To určitě dáš, neboj, třeba tě miminka mile překvapí… Tdy pozitivně… :) @ivodička Lukášek má tři roky a tři měsíce a chodí do školky a Marušce jse 21 měsíců. Jsou to bouráci oba dva. @glorča Tak mě napadá, že s tím nočním vstáváním mám asi podobnou zkušenost. Dokonce říkáme, že všem děti spí normálně, jenom nám „kraví“ jako blázen. Také mě to zmáhá. Navíc Lukáš má docela náročné období vzdoru, tak čekám, že se do toho dostane i Mařík a pak ještě to 3.. No asi mazec. Zatím to zvládáme a snad to zvládneme i na dále. Hlavně mysli pozitivně! Papapa a zítra písnu jak jsme dopadli na utz a v poradně… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
9.11.12 15:45

@Lenken Ahoj,myslím, že se to děje poměrně často, mají proto i název „syndrom mizejícího dvojčete“.Hele,jestli je to jedno embryjko silné a v pořádku, mělo by to proběhnout bez potíží a mělo by se udržet(bohužel někdy to nevyjde)ale držím palce, ať to není tvůj případ a proběhne vše v pořádku(mě dr. v CAR taky upozorňoval, že to může nastat). @lumpas Hele,taky mám pocit, že s kým mluvím, všem děti spí normálně, jen ten náš lump řádí jako černá ruka :lol:.Některé noci jsou v pohodě, ale někdy bych ho fakt nejradši chytla a zavezla do baby boxu, má štěstí, že u nás ve špitále není :mrgreen:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
10.11.12 14:21

@Lenken Moje příbuzná to měla stejně tak, jedno zaniklo a druhému je už 11 let :) Mě se také jedno embrijko vstřebalo a já byla těhu jen s tím druhým…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
10.11.12 14:26

@glorča Jestli se fakt necítíš, tak by se dala udělat ještě redukce, tu mi doktor také navrhoval, když jsem se rozhodovala, zda zavést dvě nebo jedno. Ale kamarádka o ní také přemýšlela a jak je dnes ráda, že to neudělala…
já myslím, že to zvládneš…moje malá nespí od narození, hrozně se rozmazlila po tom, co se jí zjistilo to astma, když se v noci dusila, tak spala jedině u mě a dnes, když už je v pohodě, tak jí to prostě zůstalo. Spí pouze přilepená na mě a je vzhůru každý 2 hodiny a chce kojit, a to jí je už 13 měsíců…někdy jsem z toho už zoufalá. Kamarádka má dvojčata a ta byla hodnější, než moje jedno :D Spíš jde asi o to, že je člověk nestihne nějak rozmazlit… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
10.11.12 14:40

@ivodička Víš,být mě a chlapovi třeba jen o 5 let míň, alespoň bych se tak nebála těhotenství, nebo kdyby se místo malého tenkrát narodili 2,byla bych ráda. Teď mám prostě strach jak z těhotenství(je tam spousta rizik jak pro děti tak pro matku)tak pak z péče o ně, ale pokud bych věděla, že budou zdraví a v termínu, nerozmýšlela bych se.Beru ještě utrogestan a v CAR mě doktor varoval, že zdaleka ještě není vše rozhodnuto, že se uvidí až po prvním trimestru. Zítra začnu postupně Utroš vysazovat a pak děj se vůle.....Ve čtvrtek jsem domluvená s dr, která dělá skreening. ultrazvuky, že se na mě mrkne a vše proberem, tak jsem zvědavá na názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
10.11.12 17:47

@glorča Ahoj, k té redukci. Včera jsem potkala spolužačku snad po13 letech a pěkně jsme se rozkecaly. Ona někdy v červnu prodělala právě redukci ( ze 2 na 1) a asi za měsíc dostala nějakou infekci a málem nepřežila. Šla do toho přesně ze stejných důvodů jako ty. Má už 11 letého syna a bála se že by dvojčata prostě neutáhli finančně, ale ona na ně prý nemá „nervy“. On je to hrozně těžké rozhodování, ale jak píšeš, domluvíš se s dr… Já tedy neznám váš věk ani zdraví, ale já bych se hrozně bála tohle podstoupit. Fak je to jen a jen na vás a nikdo vás za vaše rozhodnutí nemůže soudit! Taky si myslím, že v dnešní době se není čeho bát u vícečetných těhu… Nevim, v tomhle zase doktorům věřím. Jak jinak moc ne, tak v tomhle fakt ano. No tak babo raď. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
10.11.12 19:37

@glorča Jdi do toho! Zvládneš to, uvidíš…píšeš, že nejsi nejmladší, mohla bych se zeptat, kolik ti je? Mě je 31 a manžel teď oslaví 46 let. To těhotenství je rizikovější, to máš pravdu, ale nikde není psáno, že porod musí být předčastný, nebo tak něco. Rodila jsi první normálně, nebo císařem? Kdyby se to stalo mě, asi bych z toho byla vyjukaná stejně, jako ty :) Ale uvidíš, že to bude dobrý. Ve školce potkávám maminku, která se rozhodla pro třetí a teď má čtyři…těm dvojčátkům je teď asi 7 měsíců, a můžu říct, že když jede a vedle má další děti, tak na ní všichni koukáme z úctou… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
10.11.12 20:36

@ivodička jasný příroda si to stejně udělá jak chce ona…Myslím, že těhu zvládají dobře i " starší" rodiče, tak proč ne vy (GLORČA)? Uvidíš, pak budeš ještě ráda, že jsi do toho šla… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
10.11.12 20:41

@glorča to jo, ale nevim jestli u toho musim spinit ci krvacet z toho mam strach :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
12.11.12 15:00

Holky jste zlaté, ale já jsem o dost starší než vy, mě už je 37 let a manželovi 51,což už je fakt hodně. Já mám hlavně strach, aby jsem nemusela ležet třeba od 6 měs. v nemocnici, nebo se nenarodili hodně předčasně, a pak ty následky nedonošených miminek …Taky trpím na migrény(bohužel pořádné, se zvracením, trvají min 3 dny a to bývám skoro nepoužitelná)a záda, o těch raděj ani nemluvit, ach jo. Prostě mám pocit, že si ze mě příroda vystřelila, jako když si jdeš na umělý, tak si to užij :lol:!Jinak téma redukce raději nechci rozvádět, v některých diskusích na to zaměřených píší maminy o vraždě a tak, je to citlivé téma :nevim: @lumpas a ta kámoška, co měla po redukci přišla asi i o to druhé, když měla velkou infekci, že? @Lenken Může se stát, že budeš špinit, občas někdo špiní, nebo zakrvácí, ale taky se nemusí dít vůbec nic a mimi se normálně vstřebá bez žádných projevů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
12.11.12 15:10

@glorča Prosim tě ta kámoška přišla pak i o druhé s tím, že málem zemřela. U Apolináře jí prý řekli, že podvozek má ok a infekci si má vyléčit jak chce. Za dva dny jeli s tím, že prý umírá, krvácela jak blázen a jeli na Bulovku, tam jí prý dali dohromady. Moc jsem se jí nechtěla vyptávat protože je to moc citlivé a viděli jsme se asi po 13letech náhodou… @Lenken Vím, že se mi to lehce píše, ale moc se nesleduj, to nadělá víc škody než užitku! Jak píše Glorča, můžeš něco zaznamenat i nemusíš… Ta a teď mi holky poraďte jak se naučit cizí jazyk. Snažím se učit, ale nějak mi to neleze do hlavy, asi jsem už totálně vymaštěná… :nevim: @glorča Jo to zase není tak strašný věk. Ještě jsi mladice!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
13.11.12 15:32

@lumpas chichi děkuji, mladice :lol:!Bohužel jak na co, myšlením tak na 20,ale to tělo už nějak stávkuje :mrgreen:!A co ty, jak je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.