Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte děvčata, nějak jsem nezvládala psát. Dnes jsem byla na UZ a dr.mi řekl, že se jedno mimčo přestalo vyvíjet…Druhé je zatím v pořádku, tak doufám, že to tak zůstane!
Ahojky…Holky každý den Vás čtu ale už sem se v tom úplně ztratila, takže doufám, že se vám všem daří dobře
u mě vše v pořádku začali jsme 5 měsíc, už cítím pohyby a asi čekáme holčičku…
má někdo nějaké novinky?
@glorča Tak hlavně, že to druhé je v pořádku, jak jsem tak pročítala kdysi diskuze, hodně maminkám se tohle stalo, hlavní je, že se to jedno drží!! Mojí příbuzné se to stalo taky, čekala dvojčata-z normálního otěhotnění-a asi v 10 týdnu ji řekli, že už tam také je jenom jedno…a té holčičce je dnes už 11 let. Tak hlavu vzhůru, určitě to jedno bude v pořádku!!!
Přála ale pak jsme se dostala do situace kdy jsem si kvůli manželovi přála kluka a nakonec je i manža posrandírovanej z holky…a jak se máte vy?
@ikyki No jak už jsem psala, čekám teď jedno mimi a bojím bojím, aby vše dopadlo! Jinak se mám dobře, nevolnosti mě nějak míjejí, naposled mi bylo zle ještě když jsem brala utrogestan a pak když mě přepadla migréna, jinak že jsem těhotná ani nevím
, tak se zase trápím, jestli je to normální
! I když v prvním těhotenství jsem nevolnosti taky neměla…Akorát nějak víc a rychleji přibírám než poprvé, tak už se děsím toho, jak budu vypadat, ach jo ![]()
@glorča píše:
@ikyki No jak už jsem psala, čekám teď jedno mimi a bojím bojím, aby vše dopadlo! Jinak se mám dobře, nevolnosti mě nějak míjejí, naposled mi bylo zle ještě když jsem brala utrogestan a pak když mě přepadla migréna, jinak že jsem těhotná ani nevím![]()
, tak se zase trápím, jestli je to normální
! I když v prvním těhotenství jsem nevolnosti taky neměla…Akorát nějak víc a rychleji přibírám než poprvé, tak už se děsím toho, jak budu vypadat, ach jo
Myslím, že buď jedině ráda, že žádné nevolnosti nemáš, já si je užila pořádně a není to žádnej medík…uniklo mi jaktože čekáš jedno, byla jsi na redukci nebo to to jedno nakonec vzdalo samo?
@ikyki Manžel si prvně zase přál holčičku a byl to kluk. Ale až budeš mít mimi doma, tak se ti bude připadat, že to, co máš, je prostě nejlepší ![]()
@ivodička Pro nás je to nejdůležitější ať je hlavně miminko zdravé na tom jestli má pindíka nebo ne přece nesejde
Ahojky děvčata, nějak to tu zanedbáváme! Tak pěkně povinně sem každá napište, třeba jak se máte, co těhulování, co Vánoce, a atd!!!Já se zatím mám fajn, dárky sháním jako každý rok na poslední chvilku(nejraděj bych si nafackovala, pokaždé si říkám, že musím začít dřív
),ve čtvrtek jdu na screening, tak kdo to zvládnete držte mi prosím pěkně palce! A pište sem, krucinál
!
Ahoj holky, nějak se tu nestíhá, že?
@glorča @glorča ty jdeš na prvotrimestrální screening? Bude to dobrý, uvidíš… u NÁS doma se vánoční atmosféra podobá spíš manévrům. V sobotu jsem začala péct za pomoci Lukáška…
Tak doufám, že toto hektické období přežiju. Sháníme dárky kde se dá, ale nějak není fantazie, takže opruz. Na víkend budeme mít děti u našich a u nás vypukne pečící šílenství naplno! Když to dám, tak budu balit i dárky. Takže typický odpočinek pro těhotnou. Navíc to hrozně letí… Ve čt. jsem byla kontrole v 25.tt, vše dobrý, jen jsem si vyslechla poznámku ohledně váhy… Naštěstí dr. je rozumný a bere na vědomí, že mám doma 2 děti a je to prstě mazec.
Tak se tu opatrujte, jdu odpočívat… Kdyby náhodou, tak všem krásné a KLIDNÉ prožití Vánočních svátků a v novém roce hodně zdraví a rostoucí bříška…
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.