KET červenec/srpen

Napsat příspěvek
Velikost písma:
167
14.11.12 13:08

@glorča Já jsem o maličko mladší (o 3 roky) a mám pocit, že tělu je někdy nejmíň 100! Ale ber to pozitvně, že mít tři děti super!!! :palec: Má to ovšem i svá úskalí, třeba tři sedačky do auta… To jsem řešila teď. Protože máme prostorné vajíčko a s ním se nám tři sedačky do auta (do octavia) prostě nevejdou. Musíme si vajíčko půjčit a sehnala jsem sedačku 9-36kg o rozměru sedáku 40cm. Jo a vstupy všude, nebo dovča jsou pro čtyř člennou rodinu. Tak uvidíme, jak to budeme řešit až bude mimčo. Jinak jsem v pátek dala utz a pohlaví jsem si říct nenechala a máme 375g. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
14.11.12 16:21

@lumpas Jé ty jsi dobrá, to já bych nevydržela se nezeptat, jestli má pindíka či ne :lol:!Taky jsem přemýšlela nad těma sedačkama, je to nevychytaný. Mě spíš trochu děsí i finanční stránka věci, až jednou půjdou broučkové někam na školu(pokud budou chytří)a chtěli by jít třeba na vysokou, tak abychom jim mi předdůchodci mohli nějak pomoct. Jasně že začnu šetřit nějaká spoření, ale kdovíjak to bude za 20 let :nevim:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
14.11.12 16:28

@lumpas Ty jo, a ještě co se učíš za jazyk, potřebuješ do práce, či jen zaměstnat mozek? Já už se 10 let nutím učit němčinu, bydlím v pohraničí s Rakouskem, tak jsem si říkala, že bych měla zamakat a třeba bych tam někdy sehnala místo…ale skutek pořád utíká :lol:,jsem líná jak veš se něco učit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
16.11.12 13:28

@glorča My zase každý rok dvakrát do roka jezdíme do Chorvatska, tak mě napadlo, že by bylo dobré se jazyk trošku naučit. Jenže. Loni jsem si zaplatila kurz němčiny pro mírně pokročilé (že jsem z toho kdysi maturovala) ale zase to ale. Prostě se k tomu nedostanu a když ano, tak mi v té hlavě NIC NEZŮSTANE!!! :zed: :nevim: A tEĎ JSEM SI říkala, že začnu s něčím novým (Chorvatštinou) ale zjišTuju, že to chce si zaplatit alespoň jeden kurz pro začátečníky, že to není taková psina jak jsem si myslela. :oops: Další důvod je i ten, že jsem „nezaměstnaná“ a netuším, co bych do budoucna měla dělat, protože skončit jako prodavačka v hypermarketu nechci kvůli dětem! Takže si myslím, že na jakém koliv jazyku (nj, aj) budu muset zamakat. Navíc bych chtěla aby naše děti nebyly jako maminka a alespoň jeden jazyk uměli… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
17.11.12 15:24

@lumpas Člověče koukám, že jsme tu už delší dobu samy? :D Hele, já jsem na jazyky fakt lempl, až jsem na sebe naštvaná, že jsem nezačala dávno před tím, než jsem měla malého, ALE…pořád se mi nechtělo :zed:!Takže ti rozumím, ty jsi dobrá, že se alespoň snažíš! A co jsi dělala před dětmi, bylas v nějakém zaměstnání? Nebo co máš za školu, co bys mohla dělat po rodičáku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
17.11.12 17:49

@glorča Ahoj, prosim tě, já mám obchodní školu, ale pracovala jsem jako prodavačka, protože máma měla obchůdek, tak jsem dělala u ní. Jenže máma letos v červenci ukončila živnost a tudíš jsem já přišla o práci. :think: já jsem na jazyky taky lempl. Fakt, hele já nejsem schopná se naučit nová slovíčka a ty starý si nepamatuju… Ale má to víhodu, že se učím pořád něco nového… :oops: :dance: S tou sedačkou do auta, jestli chceš, pošlu ti odkaz, ale pro vás to bude aktualání trošinku později.. :mavam: Jak se cítíš mamino do dvojčat? My dnes lítali po nákupech a jsem totálka zničená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
20.11.12 12:32

No, tak s těmi jazyky, mě to vždycky chytalo, když jsme se vrátili z Egypta, kde všichni blbě koukali, že neumíme ani slovo anglicky, ale vydrželo mi to tak měsíc po příjezdu… :)
A hlavně, jak člověk nemluví, vše zapomene, já maturovala z němčiny, dokonce jsem byla asi 14 dní v německu v nemocnici jako zdravotní sestra a normálně jsem německy mluvila, jo…a teď 13 let po maturitě neumím německy vůbec nic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
20.11.12 12:36

@ivodička Ahoj, to jsi mi zvedla sebevědomí… :D Já taky z němčiny maturovala, ale přesně jak nemluvíš, tak je to v p… Minulý rok jsem si zaplatila čtvrtletní kurz nj, byla jsem sice nejhorší, ale hrozně mi to dalo. Nicméně, nepokračuju, protože to nestíhám… Jak se jinak máte? My dnes měli zase noční. Maruška byla od 2-5h. vzhůru a přidal se i Lukáš, takže jsem ty tři hodinky běhala sem-tam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
21.11.12 13:40

No, mou malou jsem dnes v noci kojila jenom čtyřikrát…ve skoro 14 měsících. Už jsem to nevydržela a šla jsem s ní k doktoru, nejen tedy kvůli tomu, ale hlavně se poradit, co ji dávat a tak, má totiž alergii na bílkovinu kravského mléka. Začínám zkoušet jogurty a malá se mi hrozně kroutí…No, každopádně mi s tím jejím nočním kojením, které už trvá asi půl roku, moc neporadil, leda zavolat na linku kojení a poradit se s nimi :) Ne, že by mi to vadilo, ale už jsem fakt dlouho nespala v kuse třeba 3 hodiny a jsem dost hotová… :( To snad bylo snadnější, když byla novorozenec… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
21.11.12 14:09

@ivodička Ahoj, oni dělají i kaši z kozího mléka. Je od 4. měs. a údajně to má být lepší než klasické kaše. Nebo zkoušela jsi jí dát umělé mléko? Nejsem si jistá, jestli se dělá i umělé kozí, ale dělají se hypoalergenní… Nevím jestli ti můžu říct svůj názor… Řeknu a snad se neurazíš. Kojit takhle dlouho je v mých očích frajeřina, ale… Příjde mi, že mléko už máš „slabé“, anebo je malá prostě naučená… V manuálech píšou, že dítě má spát, nebo spíš vydrží spát celou noc od 8. měs. Ale ruku na srdce, nám děti takhle učebnicově rozhodně nespali!!! :mavam: Dle věku soudím, že normálně jíte vařené jídlo aj… Co jí dáváš k večeři? Já jsem u 1. Lukáš večer dávala převážně kaše… budil se… a po 2. Marušce jsem z nějakého důvodu (sama nevím) upřednostnila večeře domácí, vařené… A bylo to stejné jako s Lukášem. :palec: Tak si vyber. :) Nebo nemá jen žízeň: Zkoušeli jste jí nechat vybrečet? Hele ještě mě napadlo, zkus ráno namočit dětskou krupici do vody, večer uvařit a přidat to umělé mléko. Nebo to můžeš udělat bez máčení z hrubé mouky… Hele jsou to rady od někoho komu se teď naučila slečna spát v obýváku na gauči. V noci se vzbudí, brečí a když příjdu, vezme pití a odporoučí se do obýváku a řekne si přikrýt. Vybrečet jí bohožel nechat nemůžu, protože má pokojík s Lukášem. :zed: No nic, snad jsem se tě nějak nedotkla… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
21.11.12 18:55

Ahoj děvčata, tak k nočnímu kojení se taky můžu vyjádřit, malého jsem kojila v noci 2-3krát asi do 13 měsíců, pak už jsem kojení chtěla pomalu utnout, tak jsem mu v noci když se budil dala napít teplého čaje nebo vody a ono mu to stačilo. Pak si postupně zvykl, že to není mlíko a vlastně mu to až tak nechutná a tak od 15 měs spí bez nočního pití. Ale tyjátr je u nás pořád, protože spíme spolu, takže mě budí ten jeho tělocvik v posteli, pořád se vrtí, někam leze… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
22.11.12 19:56

Malá má kaše dělané z nutrilonu alergi-care. Je to speciální nutrilon, který neobsahuje žádnou kravskou bílkovinu. Je to u ní teď takhle:po nočním stálekojení ráno nakojím, pak má rohlík nebo jiné pečivo, oběd-maso, brambory, řízek :) -a to ještě nemá horní zuby, někdy do oběda přesnídávku, odpoledne jsem ji ještě kojila-právě kvůli tomu, aby měla mléko, když mléčné výrobky do teď nemohla, ale už je zkouším, pak různě třeba piškoty, kukuřičné křupky a večer tu kaši. Prostě je věčně hladová :) Ale myslím, že problém je v lécích, které bere, vdechuje mi totiž ecobec kvůli astmatu, jsou to kortikoidy a ty právě zvyšují chuť k jídlu.
A myslím, že to noční kojení je prostě blbej zlozvyk-malého jsem kojila do 15 měsíců, a to pouze tak, že od 1 roka už jen ráno. Malá je prostě mazel a myslím si, že ji asi nejde o to mléko, nebo že by měla žízeň. Prostě chce ke mě. Zvykla si na to, když ji byli 4 měsíce, tak hrozně marodila, neustále kašlala a nemohla v noci dýchat, musela jsem si ji brát k sobě, abych se alespoň trochu vyspala, měla jsem o ní strach. Hrozně se to táhlo, nakonec ji zjistili dermo-respirační synndrom se zvýšenou reaktivitou průdušek. Zezačátku dýchala spreye přes masku 8krát za den, a moc ji to pomohlo. Teď už má jen jeden ráno a jeden večer a je úplně v pohodě…akorát navyknout dítě zpátky, aby si zvyklo na svou postel prostě nešlo, věděla, jak se ozvat, abych si ji k sobě vzala, tak šla prostě po koze-cucla si a hned spala :) A prostě nám to nějak zůstalo a teď nevím, jak z toho ven… :?
a vyřvat ji nechat nemůžu…zezačátku se ji pak začalo blbě dýchat, teď už je dobrá, ale má pupeční kýlu a při řvaní jí leze ven, no, je to i o tom, že je pro mě jednoduší ji prostě každé 2 hodiny to prso dát, ona tím zjistí, že jsem u ní a zase spí…ale jak to bude dál, to fakt nevim. Kojit dvouleté dítě se mi zdá už divné…
@lumpas A určitě si se mě nedotkla, oceňuji každou radu :kytka: Podle doktora mám prý zavolat na linku kojení, ale prý mi tam stejně řeknou, že to dělam dobře. Samozřejmě to určitě budou zastánci „kojte co nejdéle“, ale já jsem zastánce toho utnout to včas, dokavad dítě nemá rozum, no, hold budeme muset nějak zabojovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
23.11.12 18:33

@ivodička Hele tak opravdu zkusila bych ten teplý čaj nebo vodu přes cumlík, pohladit ji a dát to napít, chvilku to asi potrvá, ale můj byl taky závisláček a pak se celkem rychle noční kojení odnaučil. Pokud spíš s ní v posteli, tak blízkost tebe cítí, takže spíš se chce po procitnutí zase ududlat ke spánku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
23.11.12 19:21

Chystám se to začít zkoušet :) Ale musím postupně, jak byla zvyklá upíjet furt, tak mám po 3 hodinách kozy „jako vozy“ a dost bolí a odsávat po nocích se mi už nějak nechce. Vidím to tak, že bych ji třeba nejdřív kojila tak dvakrát za noc, pak už jen jednou, ať se ta tvorba mléka nějak ustálí…teď jsem začla vysazovat i odpolední kojení a večer jsem si myslela, že už mi to prso praskne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
26.11.12 16:02

@ivodička Taky jsem nevěděla, jak skončit, ale jak povídáš, chce to postupně, ať si neublížíš nějakým zánětem, trošičku míň pít než teď a chladit prsa…Ale taky bych začala omezovat hlavně to noční, ať máš víc klidu a spánku. Všechno okolo dětí je celkem složité, nějak mě to před Pájou ani nenapadlo, co všechno mimčo obnáší, kojení jsem si najivně představovala, že jde automaticky samo :lol:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.