Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ifunka99 píše:
""@Dicentra27":https://www.emimino.cz/…/dicentra27/ A rekl ti proc by te do iscaru neposlal?
Protože k němu chodí pacientky, pláčou, že v Iscare netěhotní. Naopak se mu zakulacují ty z Gennetu.
A taky by se mi nelíbilo přirovnávat moje vaječníky k domu. Přece podle občanky vím, kolik mi je a že moje vajíčka nemládnou. Ach jo. Zrovna v takových centrech by doktoři měli být empatičtí.
Ve 30 je to dobrý, mě je o 5 víc a už jsem si zoufala, jak jsem stará, ale gynekolog mě uklidnil, že furt ok, že jsem to začala řešit včas, že horší je, když přijde pacientka, 38+, neví, co je ovulace a chce dítě do půl roku.
@Tvojeteta No to melo byt prirovnani ve smyslu, ze postavite zaklad a odejdete na 28 let(muj vek) no a jak to tam pak bude vypadat, kdyz se vratite? Zakladovka popraskana, bude to chatrat a uz to pujde tezko opravit. Kdezto chlap udela zaklad a kazdy tri mesice se vraci a opravuje ho. A za 28 let to tedy bude vypadat uplne stejne. No ja byla hotova holky.. ani sem se nezmohla na slovo jen sem podepsala papiry na ivf..
@Xena86 píše:
@ancksunamun tak to máme společné, jednu z nejdražších
Jsem v Brně v Heliosu, ten je nejdražší… ostatní holky co znam tak byli v Reprofitu a platili kolem 20tis…
Ja tam řešila po přestěhování 1.revizi před 3 lety a bylo to nejblíž od domu, tak jsem tam už zůstala a už to tam znám, tak jsem chtěla zůstat ve známém prostředí
Nemyslím si že je v hodnotě IVF větší pravděpodobnost že to vyjde, ale je to o přístupu a ten je tady prostě nejlepší, je ti tam příjemněkam chodíš ty?
Jj jasnacka, to ze je neco drazsi neznamena ze je to pravdepodobnejsi. Ja stejne verim ze vsechny ty reprocentra delaji vsechno proto aby to dobre dopadlo ![]()
Jinak ja jsem v Repromede, na doporuceni kamaradky. Ale mam znamou co dela aj v Rperofitu tak kdyz jsem potom zjistila ten rozdil v cene tak jsem se celkem divila.. ale jak rikam, mozna s tou mou dardou hormonu by se me to vysplhalo vsude… Navic clovek da cokoliv za to aby to vyslo, tak to ted neresim. Ale kdyby hrozilo dalsi IVF po tech dvou mrazaccich co mam tu (snad nebude potreba
) tak bych mozna zvazila presun treba prave do Reprofitu
@Ifunka99
Mně to nevysvětluj, já jsem zdravotník, ale doktor neměl den, když řekl takovou kravinu!!!
Snad mi projde sprostý slovo ![]()
Chtěla jsem tě jen rozesmát…
@Tvojeteta to nevysvetluju ve smyslu, ze by si to nechapala, ale ve smyslu co presne mi povidal
no ted uz se tomu smeju, ale musim rict, ze me to pekne nastvalo..
ale furt jsem si myslela, ze je iscare dobre, protoze maji hodne zahranicnich klientu a i muj dr mi ne doporucil.. tak ja nevim holky.. mame poslednihi mrazacka a kdyz nevyjde asi budeme uvazovat o zmene..
@Ifunka99 píše:
@Tvojeteta No to melo byt prirovnani ve smyslu, ze postavite zaklad a odejdete na 28 let(muj vek) no a jak to tam pak bude vypadat, kdyz se vratite? Zakladovka popraskana, bude to chatrat a uz to pujde tezko opravit. Kdezto chlap udela zaklad a kazdy tri mesice se vraci a opravuje ho. A za 28 let to tedy bude vypadat uplne stejne. No ja byla hotova holky.. ani sem se nezmohla na slovo jen sem podepsala papiry na ivf..
Tyjo jako ano je pravda ze otehotnet cim driv tim je to lepsi to zadna. Ale tohle bych teda zrovna na Repro klinice necekala. Ja bych asi ani ty papiry nepodepsala a rekla si ze pujdu jinam jak by me nas*al. Zrovna na takovym miste cekas pochopeni.. a ne tohle… co by rekl me ve 34?
Ja treba holt potkala praveho kluka az pred dvema rokama a rok z toho se snazime. To jsem mela capnout nekoho na ulici a udelat si s nim decko? ![]()
Taky se mi to zdálo nějaký levný
my jsme teď platili v Reprofitu 37, ale i s PICSI a MACS. Koukala jsem ale, že oproti jiným jsem za Puregon dala 0 0 nic. Jinak můj termín UTZ je 15 = 11 DC ![]()
@ancksunamun tak my se snazime od mych 27 let a letos mi bude 30. Do 30 sem vzdy chtela mit prvni ditko:( a nejdriv se nam to povedlo hned za 2 mesice a bylo z toho ZT a od ty doby nic. A na to mi prave zacal vypravet jak starneme kazdy den a jak neplodnost je mezi 30-35 lety v prumeru takze i kdyz jsem mladsi a ze uz od toho ZT sem zase zestarla atd..
do te doby sdm jen poslouchala ste mlada nebojte to pujde.. no a pravdu nemel nikdo.. rekl mi jeste, ze se muzeme snazit dal sami a treba se to za par let povede, ale ze sem prisla k nim, protoze cekat nechci a ivf je reseni. Tak sem po nekolika KET a reseni to taky neni protoze na me zrejme nefunguje nic.. tak nevim jestli dal utracet a nervovat se kazdy mesic nebo to proste zkouset dal sami..
@Anonymka Ka taky držím palce a přesně jak píšeš ty, taky jsem v březnu lovila duchy, nevyšlo to, tak teď chci vydržet až budu po KET
@lumr já dostala nějaký klion D 100..nejhorsi prasky, co jsem kdy měla.. Dnes mi ještě dr řekla, že je mám dobrat, i když nepomáhají a potom zavádět fermalac.. Tak snad to ještě stihnu, když do týdne má přijít MS a snad bude všechno dobré aby mohl být ket.. Kdyby to pokračovalo, tak bych ket musela odložit. ![]()
@Ifunka99 DE = darované embryo
Jj, taky jsem mimopražská a Iscare mám dobře dostupné.
Kdyby náhodou… PFC hodně chválí a je skoro za rohem (za Iscare). A dělali vám genetiku? To snad v tvém věku hradí pojisťovna. My genetiku embryí neměli, jako samoplátci, to už se nevyplatí, ona ani ta genetika neni záruka, jen je tam vyšší pravděpodobnost, že to bude ok.
Nejhorší je, že člověk fakt neví, kde je problém..vajíčko, spermie, jejich spojení nebo prostředí v děloze nebo špatná laboratoř..? A každý pokus..nápor na psychiku, tělo, peníze a čas.
Ten Drbohlav mě teda dostal. Taky mi něco ze začátku řikal, ale bylo mi přes 40, tak jsem si myslela, že mi jen nalévá čistého vína. V tvém věku jsou to kecy o ničem, takze chapu, že se mu vyhýbáš.
Drž se, jedno z těch vajíček je určitě fajn a už to vyjde… aspoň ti to moc přeju ![]()
@ancksunamun píše:
Tyjo jako ano je pravda ze otehotnet cim driv tim je to lepsi to zadna. Ale tohle bych teda zrovna na Repro klinice necekala. Ja bych asi ani ty papiry nepodepsala a rekla si ze pujdu jinam jak by me nas*al. Zrovna na takovym miste cekas pochopeni.. a ne tohle… co by rekl me ve 34?Ja treba holt potkala praveho kluka az pred dvema rokama a rok z toho se snazime. To jsem mela capnout nekoho na ulici a udelat si s nim decko?
![]()
![]()
To je přesně muj připad…bejvalej byl na prd, ten deti nechtel, potkala jsem toho praveho taky az ve 34letech. Snazime se 4roky, z toho rok a pul pres Car. To si mame udelat deti v 17letech, s blbcem s kterym se stejne jednou rozejdu? Popravde, jako vsechny me zname…maji deti, ale partner je na ho..o nebo uz nejsou spolu a to taky nechci. V Gestu byl taky jeden arogant, ktery se umel tvarit. Za me Gennet je v pristupu je 👍
Holky, to tu máme jak přes kopírák 😁
Jsem se ve 30 rozešla (po 9 letech) a i když partner byl hned nový, přece si hned nevyrobím dítě. Ano, po zkušenostech bych nějaké věci udělala jinak, ale dítě s ex by to nebylo.
Jinak já volala na výsledky dnešní krve, říkala jsem si po sněhobílém testu a dnes rozjetém krvácení, že to je jen formalitka… Ale řekli mi hodnotu 10 a mám přijít zas na odběr v pátek
Tak na mě myslete, ať ten můj chudák odejde s ms a nesedí někde, kde nemá,… to by mě jeblo.
@Dicentra27 ty jo a mě se ani na krev neobtezovali poslat… Ale ja mám regulérní ms, tak snad je to jistota