Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Pajik 76 já to četla v různých diskuzích a na googlu jsem to nikdy nehledala. Hodně holkám to pomáhá a asi ikdyby to bylo jen „placebo“ tak nám to psychicky pomáhá.
@Pajik 76 nikde jsem nic negativního nenašla ani na ananas ani na grep a praktikuji to pokazde ![]()
A jak ty jsi na tom když už jsi byla na ket v prosinci? ![]()
Jo jako úplně v pohodě já se fakt jen ptám. Kde se to vzalo
. Zajímá mě to. Cokoli co pomůže je super to je jasný.
@BecaP Já jsem teď 8+1tt. Já právě objevila tu skupinu KET prosinec až koncem prosince
. Teď mě mrzí, že jsem tam nebyla od začátku, byla jsem na KET už 5.12.
Tak jsem aspoň v skupině TP srpen 2020. Ale je to boj. Musím dát z pravdu těm co psaly, že od prvního těhotenského testu Vás provází samý strach
.
@Pajik 76 já jsem v prosincové nebyla, měla jsem měsíc pauzu ![]()
Tak to už jste daleko, ale chápu ten tvůj strach..pokud se nám to tentokrát povede, budu ho mít také a to až do té doby dokud neporodim zdravé miminko ![]()
Mám toho už za sebou dosti a už by se na nás také mohlo to stesticko usmat ![]()
Vam držím palečky ať je vše v poradku ![]()
@Pajik 76 ahoj muzu se te zeptat mela si ze zacatku nejake priznaky?
@BecaP Ahoj, už se těšíš na ultrazvuk? Já jdu nakonec na KET v půlce února, takže budeme tehotny chvíli po sobě. ☺️️ Všechny tady. ☺️️ Čtu vás tady a moooc všem držím palce ať to tentokrát vyjde a to všem. Už si to letos zasloužíme.
Tady třeba je napsáno, že je dobrý pro propojení vajíčka se spermií díky tomu že bromelain (ananas) snižuje hladinu androgenů. Jenže po KET už máte př. blastocystu…
Takže tam to smysl nemá. To už je pozdě. Je to dobrý jen v době plánování těhotenství. A pak píšou, že gynekologové spíš ananas ve zvýšeném množství nedoporučují v I. trimestru. Obsahuje nějaké třísloviny, které zvyšují tonus dělohy, potažmo kontrakce. Takže mi z toho vyplývá, že pro oplození ano, ale pak u nidace už raději ne, kvůli těm kontrakcím.
@Renata1991 : Já jsem měla docela typické příznaky. Tak mě to tak hezky uklidnovalo. Testovala jsem 6tý den. První dny to píchání, jakoby bodavá bolest, to bylo typické, pak jakoby příznaky na MS a pak jako bych chytila rýmu od někoho, ale jelikož jsem byla v izolaci, tak mi bylo jasné, že to bylo ono.
Já jsem teda taky dala na babské rady, ale ne ananas a grep, ale tu skleničku červeného. Já to pila denně až do 5té dne. prý to prokrvuje sliznici. Mimi to nemohlo ještě nic udělat, tak jsem se toho nebála.
@ModrenkaIUI no po dnesnim tt @Lucias18 se moc těším
Takže další testy se // dřív než budu dělat já uvitam
Já myslím, že půjdu 24.1.
A ty budeš hned po nas ![]()
@Pajik 76 ja mam hrozny strach tak brzo testovat. Sem teprve 4.den po ket.
@BecaP Je to strach a strach stále no. A kamarádka porodila minulý rok a teď se zas bojí každé prohlídky a když malé něco je a musí na pohotovost, tak maluje černé scénáře atd atd… Prostě od prvního testu strach podle mě až do puberty a i pak no radši na to nemyslet
. Hlavní je myslet pozitivně. To se teď učím…
@Pajik 76 no strach už bude do konce zivota
Ale jak píšeš, musíme myslet pozitivne ![]()
@Renata1991 Ty jsi měla to píchání a pak zimnici, to bude dobré. Vydrž aspoň do toho 6-7dne, to už by měl být duch. Ale pozor i když nebude fakt to nic neznamená. Ty hladiny HCG jsou hrozně individuální i když se jedná o prosperující těhotenství. Já měla 6tý den viditelného ducha, ale 14dní po KET HCG už 2033U/L. Což je hodně. Někdo, má třeba v té době 500 U/L a porodí zdravé dítě, nicméně 6den po KET by mohl mýt ještě sněhobílo. Tak kdo testujete brzy může se Vám to stát, že to bude negativní i když po pár dnech budete mít normální pozitivní test pak. Myslím, že do toho 10dne má duch čas se pomalu vyvinout…
Britští vědci se rozhodli podrobněji studovat tento vztah prostřednictvím experimentu, ve kterém se zúčastnilo 230 žen. Všichni Britové si měsíc vybrali extrakt z ananasu. Za tuto krátkou linií bylo zjištěno, že bromelain stimuluje produkci progesteronu, který připravuje dělohy pro příjem a uchycení oplodněného vajíčka, čímž se snižuje androgenu. Vědec doufá, že tento objev pomůže budoucím matkám počítat a nést dítě, a to za použití ananasu během těhotenství. @Pajik 76 to je z toho článku, to bych pochopila že vliv na uchyceni má, asi všeho s mírou😉
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.