Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jary1 No tak si dáte pozor, já myslím, že takhle na začátku cyklu je to ok, na UZ se uvidí, jak to vypadá s ovulací atd., nebo se prostě na té kontrole rovnou zeptej. Já tohle nikdy neřešila, mám teprve druhý KET a mám ve stimulovaném, ale doktor ti určitě řekne.
@Renata1991 Jo, taky jsem z toho byla špatná, protože to byl opravdu zázrak a hrozný šok, nikdy jsem neměla pozitivní test bez IVF…ale za dva dny to odkrvácelo
My jsme teď dvakrát dávali 2 embrya a báli jsme se dvojčátek, tak si trochu vyčítám, že to nevyšlo možná proto (racionálně vím, že je to blbost). Ale nedovedu si to představit moc, malýmu budou dva teprve na konci ledna.
@kaiserin tak to byste meli doma fakt veselo kdyby byly jeste dvojcatka. Ted uz to urcite vyjde. Ten vas mrazacek uz se tesi ns svou sanci a bude se drzet zuby nehty.
@Renata1991 No jako já nevím, jak bych ty dvě k němu dala, on je takové dost aktivní dítě a hlavně nespí moc v noci. Ale tak aspoň se budu prostě mít o co opřít, pokud poslední dva mrazáčci nevyjdou ![]()
@Renata1991 Teď jedno, máme zamražené 2× po jednom. Při minulém KET jsme dávali dvě, protože nám to tak před 2 lety zmrazili a teď při ET také 2, protože jsme dávali hodně brzo. Ale tyhle už jsou 5denní, takže dáme po jednom, navíc 2 šance ![]()
@kaiserin jo to je pravda. Lepsi 2 sance nez 1. Budete davat embryoglue?
@Renata1991 Ne, nenašla jsem nikde v lékařských článcích, že by to zvyšovalo úspěšnost a myslí si to i můj doktor, kterýmu věřím ![]()
@kaiserin ja ho take na prvni pokus davat nebudu. Zkusime to bez nej
@Renata1991 U malýho jsem otěhotněla z ET po transferu dvou dvoudenních embryí bez čehokoli přídatného. Takže…prostě když se to má povést, tak se to povede ![]()
Holky, do jakého CARu chodíte? Jste tam spokojený?
Já chodím do Natalartu do Plzně. Nejdříve jsem chodila k jednomu lékaři, ale ten mi vůbec neseděl, tak jsem ho vyměnila
S tím druhým už jsem spokojená. Sestřičky jsou tam ( až na jednu) skvělý.
Akorát vím, že některým holkám se tam nezdařilo, pak přešli jinam a tam se jim to povedlo. Ale to asi už tak bývá.
@jary1 Já chodím v Praze do Podoli. Mám super doktora, rozumímě si i po lidské stránce, si myslím (i když teda poprvé jsem byla u jinýho a ten byl desnej a pak chvíli u nějaký doktorky). Spokojená jsem, neodesla jsem ani po ZT a neúspěšný stimulaci, to nebyla chyba v postupu dle mě. Nakonec mě i odrodil
Sestřičky taky fajn, jedna starší taková přísnější
. Prostředí spíš nemocniční, ale to mně nevadí a někdy se čeká dyl než objednání.
Ahoj holky, napíšu vám jednu neuvěřitelnou věc…jak jsem psala, stále čekám až dostanu menstruaci, abych mohla začít zobat léky před listopadovým KET. Stejně jako před srpnovým IVF se mi - asi kvůli psychice - opozdila menstruace, nyní už asi o 9 dnů…
k mému naprostému šoku mám dnes zcela jasně pozitivní těhotenský test.
Nevím jak je to možné, kdy se to mohlo stát, takové zázraky se po tom všem, co jsme si prošli, nedějí. Přirozeně to nikdy nejspíše nemělo vyjít.
A samozřejmě to u mě stejně zavání průšvihem kvůli mé špatné reprodukční imunitě, takže bůhví jak vše bude…
Nevím co mám dělat, zkouším samozřejmě kontaktovat imunoložku, no teda je to jízda…
@muslik zázraky se dějí
. Netuším, co přesně obnáší tva, nemoc, ale budu držet palce, ať je vše ok.
Ahoj holky. Tak ja jsem po kontrole dnes picham ovitrelle a od nedele zavadim utrogesran a ket 1.11. Jinak po genetice mame 3 chlapecky a jednu holcicku.
14.11 mam narozeniny tak dpufam ze si dam ten nejkrasnejsi darek v podobe pozitivniho testu.