Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Pesimistka
To se da pochopit po tom cim sis prosla ale musis verit ze tentokrat to bude v poradku a na vanoce uz budete hezky ve trech ![]()
@Stupa snažím se být pozitivnější. zatím to jde, ale do screeningu to bude napnutý i tak
@Stupa @Pesimistka díky holky. Nezeptala jsem se na cvičení, ptala jsem se jen na lyže, ale asi bych neměla, co? Za poslední rok jsem děsně nakynula ![]()
@Pesimistka máš krásnou hodnotu, bude i krásný ultrazvuk ![]()
@Pesimistka
Budu ti moc drzet pesti at je miminko v poradku. Screening se dela kdy???
@luciiin cvičení asi nic moc. taky jsem pěkně nakynutá, ale nechci ohrožovat těhu. pokud bude vše ok tak asi začnu něco dělat a po prvním trimestru. např plavání, cvičení na míčích a tak
Holky mám dotaz. Po transferu trvá myslím den až dva (nebo dva až tři, nejsem si teď jistá a nechce se mi to hledat) než dojde k uhnízdění, proč se tedy v CARech chvíli leží?
@luciiin
Rekla bych aby se vstrebala ta tekutina se kterou zavadi to embryo a aby se embryo prichytilo k te sliznici. Jak dlouho jsi lezela??? U nas se lezi hodinku.
@luciiin jj @Stupa má pravdu. u nás se leží jen 20minut. jen aby se vstřebala ta tekutina ve které je embryo zaváděno. prý pokud je to hatchující blastocysta tak že se tam chytí hned jak suchej zip
@Pesimistka
Jak se citis??? Pocitujes nejake tehotenske priznaky???
@Pesimistka @Stupa aha…u nás se leží 2 hodky a doktor mi říkal (hned ze začátku, když jsem tam začala chodit a představoval mi ivf), že je to jen z psychologického hlediska (to jsem si teď vzpomněla
). O tekutine tedy nemluvil.
@luciiin
Tak verim ze se clovek pak i citi lip kdyz si polezi v klidu po transferu. U nas se 2 hodky lezi pouze po odberu vajicek (ja teda 3 protoze jsem sebou svihla pri odchodu na chodbe)
@Stupa jj pociťuju. budím se v noci na záchod, mám pořád hlad, mám větší prsa a ráno mi začíná být divně od žaludku a mám hrozný nechutenství