Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@areca Taky kupuju light a jím ji celou, nebo na omelety rozkrájím půlku, druhý den druhou…
@glorča
jo, a taky tady se jmenuje Romadur, ale to je myslim i cesky nazev. Ten jsem si koupila light - nula sacharidu a minimum energeticke hodnoty. Idealni v panvicke dve volska oka z vajec a trochu toho syra lehce rozpustit - dobra vecere.
Tak ja musis rict ze do toho jdu taky…moje tchyne ubytek 3mesice/16kg a dalsi znami ubytek 1, 5mesic/12kg kdyz pak clovek nezacne jist nesmysly tucny tak verim ze to je jedna z nejúčinnějších dieta co jsem videla z okolí a za mesic vam povim i svuj nazor a s cim je okolo spokojeno neni to zadne hladovění a navic jsou tam dobre veci ktere jsou normalne pozivatelne, na ubytlu záleží na strave predtim a celkove hmotnosti.
Pokud někdo řešíte, že je to moc drahé, je možnost pít protein (např. Myprotein Impact whey protein) a nebo ještě jednodušeji dodržovat ketózu (o kterou v ketodiet hlavně jde) za pomoci jídla ![]()
Já po šesti týdnech ketózy s normálním jídlem mám -6,5kg, v pase to bylo před 14ti dny cca 6cm, přes břicho 7cm, boky 5cm, nohy 2cm ![]()
Dovolím si nesouhlasit. V ketóze se ketony tvoří z tuků - je třeba mít nějaké tuky i v potravě. Do nějakých odtučněných sýrů bych nikdy nešla. Vždy aspoň 30%tní sýry a výše - opravdu je třeba ten tuk přijímat, když nejíme sacharidy ![]()
Ahojky všem. Tak jsem teď povečeřela hlívu jen posypanou kořením a cuketu na grilu. Já se tak přejedla, přitom toho nebylo moc. Hlívu miluju, fakt jsem si pochutnala. Nějak ale dnes nestíhám pít koktejl, mám jeden den dovolenou
. V práci to vždy dodržuji přesně po třech hodinách a doma je to teda děs a běs, abych stíhala ![]()
Včera večer jsme byli s manželem na veliké oslavě, kde měli 4 chlapi narozeniny, tak se grilovalo, peklo, smažilo a já to dala jen o kávě, vodě a jedné Zero cole
. Musím ale uznat, že mi to vůbec nedělalo problém ![]()
@Hedvika68
Ahoj! Jak tu hlívu upravuješ? Já ji znám jenom na smetaně s knedlíkem. To není moc dietní…
![]()
Jinak palec nahoru za výdrž…
@Terkams Prosím tě a kde sis nechala sestavit jídelníček, já by jsem keto chtěla držet ale taky by jsem radši normálním jídlem, můžeš mě prosím do toho trochu zasvětit
Díky moc
@Radka68 píše:
@Hedvika68
Ahoj! Jak tu hlívu upravuješ? Já ji znám jenom na smetaně s knedlíkem. To není moc dietní…![]()
Hlívu je pokapu olivovým olejem, dám houbové koření a trochu koření na zeleninu, obalím jí v něm a dám na plynový gril na grilovacím tácku. Jak to funguje na jiných grilech, nevím, ale myslím, že nebude rozdíl. Dělám jí jen pozvolna a věř, je neuvěřitelně dobrá, jako bys jedla maso ![]()
@Radka68 píše:
@Hedvika68
Ahoj! Jak tu hlívu upravuješ? Já ji znám jenom na smetaně s knedlíkem. To není moc dietní…![]()
A děkuji za pochvalu, manžel taky koukal, že jsem ani nezobla, že by to teda prý nedal, nebo by raději nikam nešel
. K těm knedlíkům a hlívě na smetaně… dietní to fakt není, ale ta dobrota
. Musím se smát, když to píšu, jak si o těch dobrých jídlech alespoň pokecáme
![]()
@Hedvika68
Díky, to je zcela jednoduché! Jak dlouho to asi gliluješ? Já si taky myslím že na typu grilu nezáleží
@Hedvika68 píše:
A děkuji za pochvalu, manžel taky koukal, že jsem ani nezobla, že by to teda prý nedal, nebo by raději nikam nešel![]()
. K těm knedlíkům a hlívě na smetaně… dietní to fakt není, ale ta dobrota
![]()
![]()
. Musím se smát, když to píšu, jak si o těch dobrých jídlech alespoň pokecáme
![]()
Jo, to jsou ty abstinencni priznaky…
Moje deti k tomu miluji preclikove knedliky, to je dobrota… Ale ne ted pro nas.. ![]()
Koneckoncu to jak to delas by slo steje udelat i v trobe, kdyz nad tim premyslim. Zitra se mrknu a pokud bude hliva v me samce hned koupim. Kdyz ja jim maso strasne malo.
@Terkams Ahoj,já jsem z toho tvého tvrzení o tucích v rozpacích, moc s tím nesouhlasím, dle mnou načtených článků a diskusí bílkovinné ketogenní diety jsou většinou i nízkotučné, snad kromě Atkinsonovy diety, všude se později povoluje tvaroh nízkotučný, nízkotučné sýry…Už si moc nepamatuji tvé míry, ale myslím si, že po 6 týdnech i nízkotučné diety bys měla dole minimálně jednou tolik. A o hladovění není ani naše dieta, hlad jsem s ní nikdy neměla…
Ale vůbec nemám v plánu se dohadovat, hlavně, pokud ti dieta vyhovuje a jsi spokojená, jen mě trošku vadí to tvrdohlavé trvání na tucích
,nově začínající si musí vybrat, jakou cestou chtějí jít samy…
@glorča
ty jsi to v podstate vystihla - nemichat jabka s hruskama. To co drzi Terka (a moc ji fandim, kdyz je spokojena) je spis Atkinsonova dieta. Low/zero carb a hodne zivocisnych tuku. I u teto diety dochazi ke ketoze, nebot neni dostatek sacharidu k ziskani okamzite energie. Telo spaluje tuky pro energii.
ALE:
Jeden rozdil v tech dietach je. A nejsou to zadna kouzla nybrz je to logicke.
Pokud mas ve strave hodne tuku - a ty maji velkou energetickou hustotu - tak to telo to spaluje z velke miry z toho, co mu davas stravou. Az pote sahne na rezervy v tele, protoze to uz je o stupen narocnejsi.
TEDY:
fyzikalni zakon o zachovani enerige plati, i kdybychom se po… bohuzel. Pokud budes mit vice input (a to u tucneho masa napr. hrozi) nez output, tak nezhubnes i kdybys skakala na usich…
![]()