Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Dobré ráno,
Glorčo, třetí fáze je super, libuju si v ní docela dlouho a dneska mě dorazila váha, jsem -9 od začátku
, přitom v té třetí fázi jsem shodila poslední 2kg. Neuvěřitelné ![]()
No a Terka podle mě míchá DIETU s výživou pro sportovce ve velké zátěži. Jak už se tu mnohokrát omílalo, každá dieta je o snížení příjmu a zvýšení výdeje. Pokud chceme hubnout, nemůžeme žrát vysokotučné potraviny, protože pak můžeme sice pořád spalovat tuky, ale jen ty nově dodané, ne ty, co s sebou taháme ![]()
Takže Atkins nebo Ducan jsou sice fajn základ, ale dlouhodobě budou zátěž pro tělo a už se to taky mockrát potvrdilo. Proto je tam v rámci hubnutí omezený příjem tuků.
Každopádně se přiznám, že v současných vedrech jsem s nadšením sáhla zase po koktejlech, odpoledne, když se válím na zahradě u bazénu, si dělám místo svačiny proteiňák např. do ledového kafe nebo MatchaTea. Ideální způsob, jak ubrat kalorie a zvýšit hydrataci organismu.
Metabolic balance mám udělanou taky a vymýšlet kombinace mě nebavilo nikdy, takže jsem s tím ani pořádně nezačala
To není dieta pro líné, to je dlouhodobé stravování pro lidi, co se tím chtějí významně zaobírat ![]()
Pivo bych si tedy nedala, bohatě mi stačí vinné střiky, zato ale každý den, prosecco taky vůbec není špatné, a i přes to hřešení jde váha dolů. Tahle dieta je fakt sen ![]()
Nicméně flákotou z grilu byste vůbec nic nezkazily, takže kdo se trápí, hurá na grilovanou rybu nebo bílé maso!!! ![]()
![]()
presne tak - vetsina z nas tady chce spalovat ty tuky co mame na brichu a ne ty nove dodane… lepe bych to nenapsala. Tim jsi rekla vse!
S tim MB je to presne tak, je to opravdu dlouhodobe velmi dobra vec, ale to uz je spis hobby… jak rikam, dokazala jsem to ani ne 14 dni… To snad pro nekoho v duchodu kdo na to ma cas/nervy…
@areca Jé, i já jsem objednala
Dnes mi to také přijde…mám obj. dresink na salát, MyProtein FlavDrops 50ml, MyProtein MySyrup 400ml, tyčinku, Psyllium, majonézu bohužel už neměli. Arašídové máslo jsem zjistila hodně používají, chci taky objednat později a kokosový olej.Tak snad nám bude chutnat
Hezký den
Ještě k těm dalším zkušenostem s jídly - řecký jogurt používám místo zálivky do salátu, ochutím kořením a osolím, je to fantastické! I v kombinaci s tuňákem a třeba Šmakounovými nudlemi, vychladit a v tomhle období ideální jídlo.
Ochutnala jsem jahodovou zmzlinu od DA, je výborná. Zase jsem si ji dochutila půlkou tablety, tentokrát višňovou a zase mi ji manžel málem zožral ![]()
@matiee a není to už pak moc? Myslím ten šmakoun, jogur a tuňák? To už je trochu moc energie naráz v jídle ne?
Není to rýpání je to jen čistý zájem, protože mě ten recept zaujal, ale nevím, jestli už by to bylo zrovna dietní… ![]()
@matiee @areca Já myslím, že ve 3 fázi je ten recept v pohodě, ale asi menší porcička, ne vrchovatý talíř…
Ještě chci přidat zkušenost s konjak nudlemi(chirataki těstoviny),super záležitost, bez kalorií, tuku, cukru, pokud má člověk hlad tak jako příloha k masu nebo zelenině jsou opravdu super(chce to ale udělat šťávu, samy jsou bez chutě).Měla jsem ve formě rýže(super udělat rizoto),nebo ve formě delších širších těstovin, taky výborné! Bohužel u nás jsem na ně nenarazila, ještě musím mrknout do zdravé výživy, měla jsem je z netu.
Hlásím se do party dietářek. Dnes jsem na dietě 2 měsíce, mám dole 11 kg. Poslední týden váha stojí i ketoza se nějak zastavila, doufám že se pohnu dál. Když tak čtu vaše úspěchy tak mě to povzbuzuje. Mám dietu Ketoaktiv. Jím 3× denně a jedno vlastní jídlo z povolených potravin.Je mi 53 a s váhou bojuji snad celý život. Jsem šťastná že to funguje. Všem přeji hodně úspěchů-
@misicka62 Ahoj,vítám tě, jsi šikovná, krásný úbytek! Jen se zeptám, nejsi v prvním kroku už moc dlouho? U Ketoaktiv je jedno jídlo hned v prvním kroku, že? Jen kvůli zdraví… ![]()
@glorča
ty nudle jsme neznala. Diky za tip. Na internetu je jich plno. Pry prvne trochu smrdi po rybe ale kdyz se proplachnou a 3 min povari tak je to uplne pryc. Je to pravda? To by byla dobra alternativa.
Ano u Ketoaktivu je jedno jídlo už od začátku. Už bych chtěla pomaličku najet do druhé fáze. Zatím jsem přidala pouze jogurt do salátů, tak postupně. Jen aby se váha ještě trošku pohnula.
Ony jsou naložené v jakémsi konzervačním roztoku, ten jde trochu zvláštně cítit, ale jak se propláchnou, jsou úplně bez zápachu. Ale samotné jsou bez chutě, musí si je člověk dělat s něčím ochuceným, pak přejímají chuť toho jídla. Mrzí mě, že nejdou koupit někde v obchodě, kdyby jste na ně někde narazily, napište kde…
@glorča
ok, tak si je dnes po ceste z prace koupim. Jestli je dnes udelam nevim, jak to stihnu, uvidime. Mam tady po ceste Mekong-Market, ten jsem tam brnkla, maji to. Skoda ze ti je nemuzu tak nejak telepaticky poslat…
![]()
Jsem se ted divala, jsou to Vietnamci. V nejakym vietnamskym obchode?
@areca Nemyslela jsem to zle, studovala jsem tu ketodietu, ale co jsem četla tak větší část tvořili ty koktejly ze začátku ![]()
@glorča souhlasím ![]()
@Radka68 myslím že tohle počítání gram sem, gram tam je právě zabiják těchto stylů stravování - nejde to vydržet dlouhodobě i když je to něco, co je pro tělo OK, tak na duši to pak je celkem tlak zda jíš vše správně atd
za mě je dlouhodobě nejtrvanlivnější buďto jíst podle sebe (pokud to funguje a dobře si „nakalibruješ hlavu“) a nebo mít jídelák, kde budeš mít např. gramy masa, gramy příloh a zapamatuješ si to a pojedeš podle toho (něco takového jsem měla např 7 variant snídaní, 7 obědů + 7 příloh atd a fungovalo se mi podle toho skvěle - jen jsem kvůli stresu nehubla) ![]()
@matiee Já záměrně nemluvím o svém stravování jako o dietě, na ty jsem už za poslední roky vyloženě alegrická
Celkově když jsem si počítala stravu na ketózu tak mi vylezlo pro „akorát“ rychlé hubnutí asi 70g tuků denně (což dáš v pohodě v oříškách, olivovém oleji apod.) a pro nejrychlejší okolo 30g denně - což možná máte na ketodiet? Pokud si pamatuji tak na ketodiet bylo psáno jako doporušení jíst kokosový olej a používat oliváč do salátů
Já jím odhadem okolo 90g tuků a více a hubnu fajnově - rozhodně tělo bere i ze zásob. Co jsem načetla, tak ten tuk ve stravě je dobrý v tom, že tělo nakopne vlastně spalovat celkově tuku více - podle některých studií. Ale teď už studie moc neřeším, už jsem cca měsíc ani nedávala jídlo do kalorických tabulek - prostě jím dle chuti, svačím protein a hubnu - podle mě je na prvním místě vždy psychická pohoda ![]()
Ještě jednou prosím, neberte mé příspěvky jako útok proti Ketodiet, ale jako ukázání alternativy lidem, kteří se třeba rozhodují do čeho jít a nebo nemají penízky na Ketodiet
![]()
Ke šmakounovým nudlím - jsou super. Zrovna dneska jsem si dělala omáčku z pár kousků rajčat, lilku, tuňáka a oliv a do toho pak přidala nudle - paráda
A jelikož jsou samá bílkovina, stejně tak i tuňák - tak super jídlo i ke Ketodiet ![]()
Příspěvek upraven 22.07.15 v 17:34