Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Tak tech 200g zhurba cenove odpovida, jenom tvoje mozna o malinko drazsi.
Ja dnes vecer zkusim tu jednu polovinu - tech 100g. Ty porce jsou oddeleny, tak to nebude problem. Dam tam hodne zeleniny, tak tim bude objem…Docela mam chut na nejakou zmenu.
Tak já dnes koupila u nás ve zdravce tyto konjac těstoviny je to 400g za 90,– http://www.slendiershop.cz/testoviny/
tak jsem to dnes vecer zkusila, a musim rict ze me ty konjac „testoviny“ prijemne prekvapily. Udelala jsem tech 100g podle navodu, potom v panvicce se zeleninou (rajcata, paprika, trochu cesneku par kapek sojove omacky) a bylo to fajn.
Nepoznala bych, ze to nejsou ty obvykle ryzove testoviny.
Tak jsme se zase poucila…
Ingredience:
• těstoviny Perfect Pasta
• olivový olej, sůl
• chilli nebo chilli pasta (např. Santal Oelek)
• rajče
• mrkev
• paprika žlutá, červená
• žampiony
• sakura, řeřicha
Postup:
Perfect Pastu vyjmeme z obalu, propláchneme horkou vodou a necháme okapat v cedníku. Poté ji osolíme a promneme s chilli pastou.
Pokrájenou zeleninu a žampiony orestujeme na troše olivového oleje, pak přidáme připravené těstoviny. Na talíři směs dozdobíme sakurou a řeřichou.
Ahoj Hedviko,
tak tu hlivu jsem jeste nedelala, mam ji v planu tento vikend. K tomu rezeptu mam blbou otazku, sory: co je sakura? Muzes mi to nejak popsat? To za soc. nebylo, tam konci moje cestina…
dik
@Radka68 píše:
@Hedvika68Ahoj Hedviko,
tak tu hlivu jsem jeste nedelala, mam ji v planu tento vikend. K tomu rezeptu mam blbou otazku, sory: co je sakura? Muzes mi to nejak popsat? To za soc. nebylo, tam konci moje cestina…![]()
![]()
dik
Ahojky Radko. Já znám taky jen okrasnou japonskou třešeň (sakura), mám jí doma na zahradě. Tak si říkám, že když má tak nádherná kvítka, ža se tím asi myslí.. jen na ozdobení
. Jinak taky nevím ![]()
tak to jo, to je presne to co pod tim pojmem znam, ale nejak mne to do toho salatu „nepasovalo“
Ale jako dekorace mozny…
Vcera jsem smazila kopec amolet, ani jednu neochutnala… Ale neda se nic delat, to bych se jenom nastvala sama na sebe…
@Radka68 píše:
@Hedvika68tak to jo, to je presne to co pod tim pojmem znam, ale nejak mne to do toho salatu „nepasovalo“
Vcera jsem smazila kopec amolet, ani jednu neochutnala… Ale neda se nic delat, to bych se jenom nastvala sama na sebe…Ale jako dekorace mozny…
Taky mi to tam moc nepasuje
, ale když to píšou
, fláknu tam sakuru, ale až na jaře, teď už nekvete ![]()
Jsi dobrá, to se musí ocenit! Já dnes byla u našich. Tam kuřecí řízky, segedínský guláš, který od mamky miluju, klidně jen tak, bez knedlíků a ještě do toho všeho jsem s ní pekla ten nejlepší štrůdl na světě
. Teď to tady všechno mám, pro vnučku a manžela a já si dala květák
![]()
@Hedvika68
no tak to máš taky pevnou vůli! Mně tady (naštěstí) nikdo nevyvařuje.
Chtěla jsem si dnes koupit tu hlívu ale nestihla jsem. Mám perný týden-týdny (starší dcera musí povinný semestr na praxi), tak shánět místo, ubytování…
No tak job má, ale smlouva už 1. srpna (chtěla září), ubytování, na místě omrknout, papírování, ledacos/kupu nakoupit… tak jsem se sotva dnes najedla… večer o půl desáté konečně doma: malá konzerva tuňáka ve vl. šťávě se zeleninou…
Alespoň je ten shon na něco dobrej… ![]()
@Radka68 To buď ráda, že máš hoňku! Já totiž včera držela bodovou dietu, co jsem viděla(a mohla),tak jsem zbodla! Od rána mě bylo divně, šla jsem cvičit a asi něco i tím vedrem, asi jsem měla hypoglykémii, bylo mě slabo.To jsem snídala musli od Dietalegre, jou fakt výborné, odpolko jsem si musela dát tyčinku a chodila jsem po kouskách užírat ovoce(pár angreštů, maliny…) a k večeru nastalo obžerství, cuketová polévka(dávám si tam odměrku nebo 2 proteinu z koktejlu, ať je to místo jídla),pak za půl hoďky Cottage se šunkou a zeleninou, pak ještě za nějakou chvíli sladké kuličky od Dietalegre a pak jsem dojela zbytek mandlí z pytlíku
Ale normálně jsem byla hrozně přejezená, ale chutě mě držely dál, musela jsem to zaspat. S ketózou to nehlo, naštěstí, urejdovala jsem to v našich jídlech, ale taakový záchvat jsem měla poprvé
,a doufám, že naposled. A váha 59.4kg, hurá ![]()
jo jo, ty chute jsou ta potvora…
Nejhorsi je kdyz je clovek doma a ma cas… Kdyz je honicka a neni clovek doma, to je daleko jednodussi… mam v kuchyni dve lednice a nekdy nevim kterou driv vyluxovat… ![]()
Ale ted je drzim, rano 63,5kg. Ten shon alespon na neco dobrej…
![]()
@glorča jak já ti rozumím!
Nechci strašit, ale dle mě to lepší nebude. Za chvíli tě to chytne zas… Já to teď mám pořád. Co dva dny. Už mi dělá hrozný problém se hlídat.
Dám si v úterý volný den. Dám si vše, na co mě teď honí chutě a pak se vrátím ve středu zase k dietě. Jako takova skladba jidel, co je ve treti fazi me strasne vyhouje, takze s tycinkama a kasema si dovedu predstavit takto jist dliuhodobe, ale jednou za cas proste ujet. Už fakt potřebuju oraz. Mám to hlavně v hlavě.
to je jenom mentalni otazka, malokdy je to hlad, 99% nase (nebo alespon myho) jezeni jsou chute!
Proto si davam vecer „za odmenu“ nejaky „normalni“ jidlo, lehky, dietni, ale JIDLO ![]()
@Radka68 tak já už mám jídel dost. Mám už přes den 3 normální jídla ( povolený) a dvě ketodiet. Ale prostě mě teď honí chutě…nedokážu si vyhnat z hlavy buchtu, pizzu a chipsy. Fakt mě to úplně pronásleduje…a vím, že až si to dám, tak bude klid a mužů zase dietovat. Váhu už mám pěknou. Jsem ve fázi, že kdyby se to už teď zastavilo, tak jsem spokojena maximálně. A kdyby bylo ještě něco dolů, tak se zlobit nebudu.
V úterý jedeme ochutnavat to svatební menu, takže volím tento den jako den prasarnicek a pak se zas další den dám do tvarohu, sýrů atd.
A hlad mám teda zrovna teď…od te doby, co jsem snedla svacu ( 150g nizkotuc. tvarohu) mám pořád hlad a počítám snad i minuty do oběda.
@areca
někdo říká že pomáhá vyčistit si zuby a vyplachovat ostrou ústní vodou, prý přejde chuť k jídlu…Nevím. Člověk se i stébla chytá… ![]()
Ta hrůza z toho abych zese nepřibrala je snad ještě mnohem horší než teď tu dietu držet…
To je jak alkoholik po léčení poslán domů a tam samý flašky… ![]()