Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Dobrý den všem,
jsem na této dietě již 2 měsíce a pozítří začínám 3. krok. Zhubla jsem již 17,5kg a z vašich zkušeností vím, že ve třetím kroku už nemůžu čekat žádný zázrak. I když si myslím, že jsem nezhubla málo, bude mi asi 10 kg chybět k mé původní váze, proto jsem se chtěla zeptat, jestli má někdo zkušenost, když hned po ukončení 3. kroku navážu na novou kúru zase od začátku. Jestli se stále hubne, nebo jestli už je to zbytečné. Děkuju
@Git1 Ahoj,myslím si, že by jsi chvíli měla jíst normálně, třeba 2 měsíce(samozřejmě méně a dietněji než před dietou-normální zdravá strava s menšími porcemi) a potom najet opět dietní kolo, že začínat ihned znovu by nemuselo přinést tak rychlý úbytek, navíc by si tělo mohlo trošku odpočnout od nálože bílkovin a zase pozvolna přivykat sacharidům.
Ahoj holky, jak se daří? Já se hlásím po dovolené.
Téměř celou dovču jsem jedla dle zásad abych se držela v ketóze jen poslední den jsem si dala zmrzku a kousek mléčné čokolády, po dovolené jsem měla oslavu narozenin atak jsem si naplánovala hřešící den - nakonec jsem to nějak nevyhrotila - 1ks štrůdlu, 2 jablečné muffiny a 3 muffiny odpovídající keto standartu
k tomu grilované maso a dvě sklenky vína
Zjistila jsem, že mi to sladké ani nechybí
Zvlášť od té doby co jsem přišla na luxusní receptík - 250g hořké čokolády rozpustím s trochou tuku nad párou, do čokolády pak přidám 6 žloutků a následně osladím flavdrops a nakonec přidám sníh ze 6ti bílků. Naliju do muffinů nebo do formy na dort a peču cca 8 minut na 250st. Podávám pak s 33% šlehačkou - luxus
Dám si 3-4 muffiny k snídani a jsem nejen přežraná, ale i přeslazená a jediné co jsem vlastně udělala je to, že jsem snědla denní dávku čokolády
jelikož má kvalitní čokoláda cca 2,7g sacharidů na 10g tak to nějak nehrotím ![]()
Jinak jsem se teď nějakou dobu nevážila a neměřila, protože mě trápí nějaká cysta či zánět vaječníků a cítím se hrozně nafouklá…tak nějak vážení nehrotím ![]()
Jelikož jsem splnila svůj první malý cíl (a to dostat se na stejné míry jako před rokem v létě), tak už bych pomalu mohla začít jíst nějaké ty přílohy a ovoce - ale zatím se mi nějak z ketózy moc nechce - je mi v ní tak dobře! Žádný pocit hladu, žádná únava po jídle… no nějak se mi nechce končit ![]()
No a jinak moje mamka co drží stejně jako já už se dostala z 89kg na 79kg.
Mno a já nastupu za týden v pondělí do práce, nakoupila jsem si nějaké oblečení a byla jsem velmi příjemně překvapená
velikost kalhot 44 (před státnicema mi 46 téměř nešly zapnout) a trička a svetříky velikosti L
Už se těším do práce ![]()
@Kotatko77 Nevím jak začínáš pořád už 4 týden, tomu nerozumím
? Přečti si princip diety na stránkách Ketodiet nebo Ketofit, mají tam rozepsanou zeleninu, kterou můžeš podle fáze, ve které jsi.Nebo super stránky má i Dietalegre, prostě musíš si udělat nějaký systém a v něm se držet
Jinak nevím, jaký máš koktejl, pokud dietu kupuješ, je tam víc jídel(polévky, kaše, omelety, tyčinky…),vše můžeš kombinovat dle chutě. Pokud jíš svá jídla a k tomu párkrát koktejl, poradí ti @Terkams co jíst.
@Terkams Ahoj,takže dovča super? Jsi fakt dobrá s tím počítáním cukrů a kalorií, to by mě zabilo! Čokoládu si zatím vůbec nedávám a to už prakticky jedu jen v poslední fázi, to zn. stabilizace hmotnosti a nepřibrat
Teď jsem tedy měla žrací víkend, oslava narozek mých a otcových, takže proběhla zmrzka, šampáňo, vínko, jinak jsem se snažila držet a jet jen v povolenýchvěcech, ale samozřejmě toho bylo daleko víc, než při dietě, tak jsem zvědavá tak za 2 dny na váhu ![]()
@glorča Glorčo, já cukry spíš počítám tak že si přibližně pamatuju kolik má každý denní jídlo abych to nepřešvihla…abych si nedala třeba čoko muffiny se šlehačkou k snídani i ke svačině, oběd kde budu mít 10 rajčat a papriku, ke svačině jogurt - to už by bylo prostě moc sacharidů…ale zapisování do kalorických tabulek jsem vydržela všehovšudy týden. V podstatě jím tak, jak to cítím a na co mám chuť (samo že v rámci toho abych zůstala v ketóze) a funguje to
A kolik jsi za ty dvě fáze dala dolů? Podařilo se to, co jsi chtěla?
Jo a dovolená super
V pondělá nastupuji do nové práce, nemůžu se dočkat
![]()
btw. Ty čokolodáové zákusky neustále vylepšuji (aktuálně 250g 70%čoko, 10vajec, 2 odměrky proteinu) a celkem často snídám - luxus a hubnu? Sakra co víc chtít
![]()
Hlásím měření po 9ti týdnech v ketóze.
Ahoj holky,
hlasim se zpet z dovolene. Vaha dala dnes rano 62,4 coz je presne na deko -10kg od zacatku me diety (1.cervna). Na dovolene jsem dietu jako takovou presne nedrzela, rano hodne snidala, dokonce i strudl ochutnala…
To jinak neslo, ale to mne nevadilo. Ale mela jsem moc pohybu - chodili jsme na narocne tury, horska kola atd, takze jsem dokonce jeste par deka zhubla. Jsem v podstate u cile, chtela jsem 64, ale nechce se mne zatim prestat, mozna dam jeste kilo do „rezervy“… ![]()
@Radka68 Ahoj rekreante
! Krásný výsledek! Mě už váha stojí, co stojí, jde mírně nahoru, doufám, že je to tím vedrem! Nějak tápu v tom návratu k normální stravě, zatím jím 2-3 jídla svoje a 2-3 jídla koupená, jím už toho trochu víc, přeci jen udržet chutě na uzdě je už složitější, když musím myslet na to, abych si něco uvařila. Takže teď mám cca 59.5kg. Příští týden jedu taky ještě na dovču, tak se bojím, abych se nezvrhla.
no „rekreante“ to je dobry oznaceni…
vsechno me boli, nemam sval na sobe ktery bych necitila, koleno rozbity jak maly decko…
ale co by clovek pro zdravi neudelal, ze?
![]()
to horko je fakt sila, to je dost pravdepodobny ze to bude i voda, proto ta vaha nejde dolu.
Toho navratu k normalni strave se desim. Mam jeste 14 dni dovolenou, tak nevim jak to budu delat. Jeste nemam moc plan…
Ale uz ztloustnout nesmim, delala jsem velky uklid, vyhodila plno hader a koupila dvoje nove drahe kalhoty, tak neni cesty zpet! ![]()
@Radka68 Dobrá to cesta, asi taky nakoupím horu hader velikosti S a M a prostě neztloustnu, nebo´t by nebyo v čem chodit
Ach jo, teď jsem narazila na knížku Pálit a neukládat(nebo tak nějak a přemýšlím, že ji zakoupím, mělo by to být stravování v duchu téhle diety),prostě nový životní styl v jídle. Chtěla bych začít jíst jinak, jen nevím, jak na to ![]()
no nevim jestli to je dobra cesta vsecko vyhazet a koupit novy v male velikosti…
ale mne lepsi cesta nenapadla… Jestli to byla dobra cesta uvidime, promluvime na vanoce, jak to dopadlo, jestli mam co na sebe..
![]()
Ale ted vazne: proste jsem musela fakt spoustu veci vyhazet, porad jsem nosila to stejny, tak jsem se do toho pustila velmi radikalne, kdyz uz tak uz poradne…
Bez trvale zmeny stravovani to asi/urcite natrvalo fungovat nebude. Myslim ze jde o to najit takovou zlatou cestu - najist se abych nehladovela ale zaroven netloustla. Pro mne hlavne otazka peciva, ovoce a testovin. Premyslim hodne o te paleo-strave jako trvaly zpusob stravovani, ale v takove „light“ variante, tedy ne extremne denne, ale hlavne po-pa. A o vikendu tak nejak s rozumem nenapadne to zvladnout. Ale jeste fakt nevim…
@Radka68 Když já si úplně bez pečiva a těstovin dlouhodobé stravování nedokážu představit. Někde jsem teď vyčetla, že semolinové těstoviny mají nižší gly. index, tak budu používat ty(časem, teď ještě ne),pečivo asi jen ráno a zatím to žitné fitness, ovoce taky, ale s mírou, jen teď řeším ten přechod, moc si nejsem jistá, kolik čeho jíst, aby člověk nezačal nabírat, ach jo.Taky jsem koketovala přejít na nízkolepkovou stravu(skoro bez lepku),ale taky je to hodně složité. nejjednodušší bylo nad tím nedumat, dát si buchtu k snídani atd… ![]()
joooo, jsou lidi co spřádají bůhvíco a nepřiberou, já se podívám na rohlík a mám kilo navíc… ![]()
Já vážně zamýšlím po té dietě od podzimu přejít na paleo-stravu.
To mně připadá celkem „jednoduché“. Na nic složitého nemám čas ani náladu.
Dnes vařím v poledne špargl, tak jsem zvědavá, jaká bude disciplína… ![]()