Klesnou ceny nemovitostí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
21.4.20 14:26
@Bábrdl píše:
V roce 2008 taky přišla krize a pokles nebyl nic moc.Ale jestli jo, rozuměním a koupim si něco na Starém Městě. :mrgreen:

no já nevím, ale v Brně byly ceny nemovitostí minimálně na polovině oproti současnosti. Ale k otázce. Já si myslím, že celosvětová ekonomika dozná velkých změn, bude fungovat jinak a na jiných principech, posune se do jisté míry od globalizace po trend „soběstačnosti“. Ten převrat bude náročný a dle mého názoru sebou pokles cen nemovitostí ponese…Navíc z pracovního trhu do jisté míry vypadnou cizinci…
No, uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
21.4.20 14:29
@Peggy54 píše:
Tady u nas v obci se prodava rodinny dum, co jsem koukala tak o neco to kleslo, ale stejne je cena vysoka, dum je v nabidce uz nekolik mesicu a myslim ze za tu cenu by se neprodal ani v normalnim rezimu

Ted prodávala Mesárošová barák nějak za Prahou, Jesenice??? Chtěla 18 mega, nic…Slevila na 12 mega a barák byl hned pryč…Takže ano, tech váhavců nebo spekulantů přibývá. Nikdo neví, co přinese budoucnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.4.20 14:30
@pe-terka píše:
no já nevím, ale v Brně byly ceny nemovitostí minimálně na polovině oproti současnosti. Ale k otázce. Já si myslím, že celosvětová ekonomika dozná velkých změn, bude fungovat jinak a na jiných principech, posune se do jisté míry od globalizace po trend „soběstačnosti“. Ten převrat bude náročný a dle mého názoru sebou pokles cen nemovitostí ponese…Navíc z pracovního trhu do jisté míry vypadnou cizinci…
No, uvidíme…

Tak kdyby zůstaly zavřené hranice, tak poklesu dojde a nejen cen bytů. Zchudly bychom všichni a zas bychom se na jedno kafe v Německu skládali celá rodina. To jo. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56256
21.4.20 14:37

Moc neklesnou, rozhodne ne v lokalitach typu Praha a velke mesto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
21.4.20 14:37
@gabrriel píše:
Co čekám, tak spíš, že půjdou dolů nájmy, ale ne nemovitosti. Zaprvé hodně teď skončilo AirBnB takže přibude spousta bytů na nájem, také pronajímatelé ví, že z lidí víc peněz nedostanou. Ale hodnota těch nemovitostí příliš neklesne a spíš prostě nebude růst, tak jak do teď…

no jo, ale před pár týdny (když byl koronáč čerstvý a vláda nařídila pronajímatelům počkat s výběrem nájmů) tu byla diskuse o ne/výhodnosti pronajímání nemovitostí. Padaly tu celkem stížnosti a nářky, kor když je nájemník nějaký výkuk…
Pokud si lidí nebudou moct dovolit platit nájmy v takové výši jako dosud, je otázka, co majitelé udělají…Nechají byty prázdné, budou pronajímat za cenu minimálních výdělků (prodělečnosti)nebo radši byt prodají? I tahle okolnost by mohla způsobit pokles cen, když k tomu připočteš další faktory současného dění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
21.4.20 14:39
@Bábrdl píše:
Tak kdyby zůstaly zavřené hranice, tak poklesu dojde a nejen cen bytů. Zchudly bychom všichni a zas bychom se na jedno kafe v Německu skládali celá rodina. To jo. :,(

tak si ho holt vyrobíme v česku…To už zacvaká i jednotlivec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3863
21.4.20 14:44

@Raventech ukaž mi prosím 3+1 v osobku v Teplicích. Ano prodám družstevní byt v Teplicích v dobré lokalitě za 1000000Kč, ale určitě ne osobko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
21.4.20 15:01
@pe-terka píše:
no jo, ale před pár týdny (když byl koronáč čerstvý a vláda nařídila pronajímatelům počkat s výběrem nájmů) tu byla diskuse o ne/výhodnosti pronajímání nemovitostí. Padaly tu celkem stížnosti a nářky, kor když je nájemník nějaký výkuk…
Pokud si lidí nebudou moct dovolit platit nájmy v takové výši jako dosud, je otázka, co majitelé udělají…Nechají byty prázdné, budou pronajímat za cenu minimálních výdělků (prodělečnosti)nebo radši byt prodají? I tahle okolnost by mohla způsobit pokles cen, když k tomu připočteš další faktory současného dění…

Prázdný byt je největší prodělek (teda krom případů, kdy je nájemník **** a byt zdemoluje) jinak každá koruna je aspoň nějaký přivýdělek i kdyby to mělo zaplatit jen inkaso a něco drobného k tomu. Takže i kdybych měl mít z bytu 3000 čistého, tak je to 3000 co by mi nikdo jen tak nedal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
21.4.20 15:15

@pe-terka

neprodají, pokud k tomu nebudou úplně přitlačení ke zdi a neplatí z něj hypotéku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.4.20 16:02
@pe-terka píše:
tak si ho holt vyrobíme v česku…To už zacvaká i jednotlivec…

Jestli tady bude víc lidí, co budou chtít takový život, než těch, co ho chtít nebudou, tak zřejmě ano.

Ale doufám, že k tomu nedojde. Na emigraci jsem stará, ale holt bych šla :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.4.20 16:04
@pe-terka píše:
Pokud si lidí nebudou moct dovolit platit nájmy v takové výši jako dosud, je otázka, co majitelé udělají…Nechají byty prázdné, budou pronajímat za cenu minimálních výdělků (prodělečnosti)nebo radši byt prodají? I tahle okolnost by mohla způsobit pokles cen, když k tomu připočteš další faktory současného dění…

Mohli by je prodat ti, co je mají na hypo na.knop.

Ale jinak i malý příjem z nájmu není prodělek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
21.4.20 17:01
@gabrriel píše:
Prázdný byt je největší prodělek (teda krom případů, kdy je nájemník **** a byt zdemoluje) jinak každá koruna je aspoň nějaký přivýdělek i kdyby to mělo zaplatit jen inkaso a něco drobného k tomu. Takže i kdybych měl mít z bytu 3000 čistého, tak je to 3000 co by mi nikdo jen tak nedal…

já jen reprodukuju, co tu psali různí pronajímatelé…Investice do nemovitosti, opravy, třeba i nedoplatky na energiích, někdo byt poškodí (lajdáctví, děti, zvířata, cigaretový kouř…) a je to těžce vymahatelné…A pár jich podotklo, že pokud budou navíc nuceni zohlednit sníženou platbyschopnost nájemníků, asi s tím seknou. Sama na to nemám názor opřený o nějakou zkušenost, asi je to hodně o štěstí na nájemníka… @Bábrdl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
21.4.20 17:07

Já si myslím, že jestli něco zlevní, tak to budou byty ve městech, ale domy ne. My i naše okolí -Ti co žijeme v bytech - máme strach z toho co a jak dál… zdražování ovoce/zeleniny /služeb atd… nemáme možnost si nic nikde vypěstovat a být trošku soběstační. Myslím, že i útlum cestování se podepíše na poptávce po rekreačních objektech a zahrádkách - každý bude chtít v létě někam z města vypadnout a když nebude na dovolenou v zahraničí bude každý rád za svojí chalupu nebo kousek pozemku… ale to je jen můj osobní názor… + také teď koukáme po chalupě a přijde mi, že toho je čím dál méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
21.4.20 17:11
@Bábrdl píše:
Jestli tady bude víc lidí, co budou chtít takový život, než těch, co ho chtít nebudou, tak zřejmě ano.Ale doufám, že k tomu nedojde. Na emigraci jsem stará, ale holt bych šla :(

chtít nechtít, pokud si to situace vynutí…Jestli budu pít český kafe nebo německý, to je mi fuk…Naopak, čím bude každý národ samostatnější, tím podle mě lépe…
Tragédie je válka nebo jiný útisk, bezpráví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
21.4.20 17:14
@B.O.K. Team píše:
Já si myslím, že jestli něco zlevní, tak to budou byty ve městech, ale domy ne. My i naše okolí -Ti co žijeme v bytech - máme strach z toho co a jak dál… zdražování ovoce/zeleniny /služeb atd… nemáme možnost si nic nikde vypěstovat a být trošku soběstační. Myslím, že i útlum cestování se podepíše na poptávce po rekreačních objektech a zahrádkách - každý bude chtít v létě někam z města vypadnout a když nebude na dovolenou v zahraničí bude každý rád za svojí chalupu nebo kousek pozemku… ale to je jen můj osobní názor… + také teď koukáme po chalupě a přijde mi, že toho je čím dál méně.

to je pravda, může se změnit poptávka na realitním trhu…V neprospěch bytů a zvýšený zájem o nemovitosti se zahradou, domy, chalupy klidně i na vesnicích…Návrat ke klasickému českému chalupářství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová