Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
můžete doporučit nějakou dobrou knihu o kojení nebo webové stránky, videa, kde bych si to před porodem mohla trochu nastudovat? Budu za měsíc rodit u Apolináře a tam prý moc sestry s kojením neporadí, tak bych chtěla být alespoň trochu připravená. Jsem prvorodička, kojením absolutně nepolíbená ![]()
Ahoj, švagrová mi doporučila tuhle knihu: http://www.grada.cz/nezna-naruc- krodicu_3752/seznam/katalog/ že prý v ní našla hodně věcí ohledně poloh, které pak při kojení využila. Mám v plánu si ji pořídit, ale nejdřív tak příští měsíc po výplatě ![]()
Jak píše @Lucka_ova - www.kojeni.net jsou fakt výborné, pak www.mamila.sk
@dextera pokud tě to uklidní při přípravách, tak si najdi kontakty na pár laktačních poradkyň v okolí, kdyby bylo potřeba. I když teda nám dávali kontakt přímo v porodnici. A hlavně v klidu (i když já jsem stresař největší, já taky v klidu nebyla) - buď to půjde skoro samo, nebo pak je nejlepší hned kontaktovat laktační poradkyni a domluvit se s ní. Ideální by bylo mít kontakt na někoho, kdo Ti sedne, protože to je hodně důležité.
@dextera www. kojeni.net Super taky bylo video od Bepanthenu, které jsem dostala na CD u Apolináře v rámci předporodního kurzu. Jinak sestry s kojením teda pomáhají dost, alespoň tedy na P15 to tak bylo. jen se člověk nesmí bát zeptat a třeba se připomenout, když je frmol a sestra zapomene.