Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Gesslein F4 Buggy?
Přidejte zkušenost s Gesslein F4 BuggyAhoj,
ráda bych se poradila. Mám doma dvouletého syna a Jané Slalom Pro (2009 tuším) a nejsem s ním moc spokojená - bydlíme v malém městečku blízko lesa - takže mám cesty jak do terénu (nemáme ani asfaltku), ale vyrážim i do centra a občas do Prahy a Jané mi začíná dost vadit (malý košík, malá korba, žádné odpružení a u hlubokého je to hrůza, horší stabilita, stříška tristní, má neustále tendence táhnout doprava). A protože plánujeme dalšího potomka a už by se mi nechtělo ho vozit v tomhle, tak uvažuju o změně - zatím vybírám mezi Xlanderem a Gesslein. Finance a samotný vzhled nehrají až tak velkou roli - důležitá je kvalita materiálů, stabilita kočárku, prostornost a pohodlí, velká a šikovná stříška, otočná přední kola, uvítám i možnost přehazovací rukojeti, prostorný košík.
Když ale uvažuju o Gesslein, tak bych se trošku bála - zvlášť po vašich posledních příspěvcích - napadne sníh/je bláto (nemáme asfaltku..), já vyrazim na nákup, takže nasadím malá kolečka (úzké uličky v obchodě) ale zapadnu ve sněhu. Když nasadím velká, tak sice možná projedu (?), ale v obchodě bude otravná manipulace. Jaké jsou vaše zkušenosti a co byste mi poradili?
A co 3kolka nebylo by to řešení. Do té bych šla bývala já, kdybych nemusela řešit výtah. Jediný co nemá je přehazovací rukojeť ale otočíš celé sezení ![]()
@quinny píše:
A co 3kolka nebylo by to řešení. Do té bych šla bývala já, kdybych nemusela řešit výtah. Jediný co nemá je přehazovací rukojeť ale otočíš celé sezení
tu mam ja a je super, ten sundavaci vrsek, to sezeni, je lehoucky, otocis to i s prckem
a projedu fakt vsude a je stabilni i s plnou taskou na rukojeti
Holky, ale s F6 se projede taky vsude. Jen to bahno je tak specificky teren, ze to nezvladne vubec zadny kocarek si myslim.. VZdyt si vemte, co to dela jen s botama, taky si pulku pole odnesete domu… ![]()
@Majdula83 však projede, ale jen s velkýma kolama…a to @JaLa nechtěla skrze manipulaci v obchodě.
Já se teda přiznám že jsem teď taky ráda, že sníh roztál a můžu jezdit s malýma…hned je ten kočár o kus lehčí a super ovladatelný ![]()
Jo, jasne, to jsem pochopila
Ja jen narazela na srovnani trojkolka, ctyrkolka plus bahno..
Hm, já právě trojkolku doma mám (jané slalom) a jsem z ní dost rozpačitá - s korbou je poměrně dost nestabilní a ne zrovna příjemně ovladatelná. Jako sporťák je to lepší, ale v lese je ta stabilita taky dost na nic - když jedu lesní nerovnou cestou z kopce, tak ta trojkolka je dost pitomá - už se i stalo, že jsem málem vyklopila dítě. Tím, že bydlíme u lesa, tak přejíždění kořenů, kamenů, ježdění po poli a dalšíkrkolomější akce jsou poměrně časté. Navíc nemáme asfaltku - naše silnice je tankodrom, takže fakt potřebuju něco dobře ovladatelného, stabilního a slušně velkého a odolného. No a když jdu do obchodu (téměř denně), tak aby se s tím ale i dobře manipulovalo jednou rukou - např držím dveře do krámu a jednou rukou otáčím kočárek o 180 stupňů a manévruju směrem ven/dovnitř. To si s neotáčecíma kolama moc představit nedovedu. A že by byl u dveří vždy někdo ochotný držet dveře, to zrovna není příliš časté - navíc jsem ráda soběstačná ![]()
Tak právě doufám, že 4kolka by bylo řešení.
4kolka bude určitě stabilnější to jo, ale když píšeš o lesní hrbolaté cestě z kopce, tak to si teda u Gesse F6 dovedu představit jen s těma velkýma kolečkama:) a není řešení aretace toho předního kola u 3kolky.
Ono je to podle mě o tom, že asi budeš muset z něčeho malinko slevit, protože ty 2 požadavky nejde úplně spojit do jednoho kočárku ![]()
A s dveřma to chce trochu cviku, dá se jet i pozadu ne:)
Aretace je zrovna u nás bohužel téměř nemožná záležitost - kolečko je nějaký „vyčochtaný“ - asi těma jízdama v lese - a táhne poměrně dost doprava. S aretací to dopadne tak, že každých 5 metrů srovnávám kočár a snažím se jet aspoň chvilku rovně (bez aretace mám jen nepatrně namoženou pravačku) - no prostě děs.. Manžel se to pokouší nějak spravit, ale asi to bude chtít servis.
Už přemýšlím nad Xlander Xmove - má otočný ty přední velký nafukovací kola a prý by takhle do terénu byl docela dobrý. Ale toho Gessleinu by byla škoda, už jsem se do něj trošku zakoukala ![]()
Každopádně jsem manželovi musela slíbit, že další kočárek budeme kupovat, až budeme čekat dalšího potomka a to si pak ty kočárky ošahám a ozkouším - ideálně do nich vrazím syna a ojedu celou prodejnu ![]()
@JaLa píše:
Hm, já právě trojkolku doma mám (jané slalom) a jsem z ní dost rozpačitá - s korbou je poměrně dost nestabilní a ne zrovna příjemně ovladatelná. Jako sporťák je to lepší, ale v lese je ta stabilita taky dost na nic - když jedu lesní nerovnou cestou z kopce, tak ta trojkolka je dost pitomá - už se i stalo, že jsem málem vyklopila dítě. Tím, že bydlíme u lesa, tak přejíždění kořenů, kamenů, ježdění po poli a dalšíkrkolomější akce jsou poměrně časté. Navíc nemáme asfaltku - naše silnice je tankodrom, takže fakt potřebuju něco dobře ovladatelného, stabilního a slušně velkého a odolného. No a když jdu do obchodu (téměř denně), tak aby se s tím ale i dobře manipulovalo jednou rukou - např držím dveře do krámu a jednou rukou otáčím kočárek o 180 stupňů a manévruju směrem ven/dovnitř. To si s neotáčecíma kolama moc představit nedovedu. A že by byl u dveří vždy někdo ochotný držet dveře, to zrovna není příliš časté - navíc jsem ráda soběstačná
Tak právě doufám, že 4kolka by bylo řešení.
ja mam trikolku a ted i pro maly miminko s korbou a pohoda, nadhera…fakt projedeme vsude ![]()
@careynka Takže máš Gesse tříkolku? a stabilita v terénu je dobrá? Osobně mám tříkolky ráda, ale manžel jim už nevěří. No uvidim, chce si to ošahat a ozkoušet.
@JaLa píše:
@careynka Takže máš Gesse tříkolku? a stabilita v terénu je dobrá? Osobně mám tříkolky ráda, ale manžel jim už nevěří. No uvidim, chce si to ošahat a ozkoušet.
ano ano, v terenu perfektni, i s nalozenou prebalovaci taskou
i kdyz s nim vojta maval, tak ho neprevrhl
Díky za fotky, to je super. Vypadá bezvadně! A to přední kolečko vypadá fortelně, ne jako u Jané. Teď jsi mi nasadila brouka do hlavy ![]()
Jo a boudička je stejně šikovná jako u jiných Gessleinů? Že hodně chrání před sluncem?
@careynka a máte korbu nebi tašku teď na mimi, co nějakou fotečku?
jinak pěkná barvička, máme hodně podobnou ![]()
a ta tříkolka se mi líbí čím dál víc
kurňa proč máme tak malej výtah, bych nejradši s někým směnila podvozek, ale to by asi nikdo kdo má 3kolku neudělal ![]()
Máte s ruční brzdou nebo bez?
@JaLa to je úplně stejný ta sportovní nástavba, to je jeden typ
Jen podvozek je jiný ![]()