Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Mutsy 4 Rider?
Přidejte zkušenost s Mutsy 4 Riderahojky
můžete mi poradit vy znalé přes mutsy?
Mám sporťák x lander XA po synovi tm. modrý a chtěla bych teď pro dcerku kočárek jiný,hlavně kvůli barvě
a zaujal mě mutsy.Chci kočárek z druhé ruky,nový by mi doma neprošel
a nevím s jakým podvozkem koupit zda s celou natáčecí nápravou nebo jen s otáčecími předními koly?
Poradíte který je „lepší“? Napište mi i jak jste s mutsy spokojená atd.každá rada dobrá
děkujiiii
Tracy píše:
ahojkymůžete mi poradit vy znalé přes mutsy?
Mám sporťák x lander XA po synovi tm. modrý a chtěla bych teď pro dcerku kočárek jiný,hlavně kvůli barvěa zaujal mě mutsy.Chci kočárek z druhé ruky,nový by mi doma neprošel
a nevím s jakým podvozkem koupit zda s celou natáčecí nápravou nebo jen s otáčecími předními koly?
Poradíte který je „lepší“? Napište mi i jak jste s mutsy spokojená atd.každá rada dobrá
děkujiiii
to si musíš sama vyzkoušet, ale většina asi doporučí s celou otáčecí nápravou. Záleží taky kde budeš jezdit - do terénu je lepší náprava, do obchodů kolečka.
no právě že tak i tak
Bydlíme ve městě,ale jezdím i terénem. to se s 4 riderem nedá?Já mám x lander XA taky s otáčecími koly a problém jsem neměla.tak by to u 4rideru mělo být stejné ne?Není urban rider moc těžký?
jo a jde urban rider nějak zaaretovat aby se podvozek nenatáčel např?Moje máti s těmi otočnými neumí jezdit
takže si to vždycky aretuje a kdyby to nešlo tak by mi asi na procházky odmítala jezdit ![]()
Denulenka píše:
holky díky, jste zlaté,
to asi nebude on i s hlubokou, že? Ale zase si ho můžeš koupit znova a hlubokou střelit http://deti.bazos.cz/…an-Rider.php
Tracy píše:
jo a jde urban rider nějak zaaretovat aby se podvozek nenatáčel např?Moje máti s těmi otočnými neumí jezdittakže si to vždycky aretuje a kdyby to nešlo tak by mi asi na procházky odmítala jezdit
jasně že jde. Neljíp kdyby sis mohla sjet do nějakýho obchodu s kočárkama a vyzkoušet oba.
no právě to by bylo super,ale vůbec nevím kde mutsy mají.Jsem ze sev. moravy.A tady kde jsem byla tak samé polské kočáry ![]()
Tracy píše:
no právě to by bylo super,ale vůbec nevím kde mutsy mají.Jsem ze sev. moravy.A tady kde jsem byla tak samé polské kočáry
tak to neporadim, leda kdybys měla cestu do Prahy
Denulenka píše:
Holky na policii jsme byla,rozhodně bych jej poznala,kdybych jej viděla, budu babu sledovat a volat 158 a já si jej poznám..jako každá z nás, že jo! Ale prý to funguje tak, že gangy prostě kradou hážou do dodávek a dneska už si jezdí třeba v Olomouci…já jsem z Brna
Su taky z Brna, tak kdybych ho někde viděla, budu to hlásit tady
Jen teda nevím, jakou má přeně barvu - na každém tom tvém brázku má jinou - na tom druhém (detailním) je dost tmavě hnědý, ale píšeš, že má barvu šampáňa (hned bych si dala bublinky
), tak teda teď nevím, na jaké kočáry se soustředit, abych pak nestopovala jiný kočár, než je ten tvůj (samozřejmě, potkám-li ho
).
P.S.: Tys ho na té chodbě nezamykala? Nebo ti přefikli i ten zámek? ![]()
Jo, a ve které městské části bydlíš?
Tracy tak já původně chtěla 4Ridera a nakonec mám Urbana a jsem raděěji. Takže můžu porovnat oba, hodně dobře jsem oba vyzkoušela.
Urban tě v obchodě nenadchne - je třeba se s ním naučit jezdit aspoň jednu vycházku, ale pak už nechceš nic jiného. Opravdu spojuje výhody klasického kočárku (čtyřkolák, který v hlubokém sněhu projíždí jen dvě brázky a nikoli čtyři), orptoi 4Rideru je výrazně lépe odpružen, s aretací můžeš opravdu účinně pracovat tzn. že věc, kterou jsi zaplatila (aretaci) můžeš taky používat - protože páčka pro aretaci je vedle brzdy a stejně jako brzda se ovládá - nohou (já aretuji co chvíli a to bych samozřejmě s 4Riderem nemohla neb se aretace zapíná ve předu - je třeba oběhnout kočárek, skonit se apod… Například v zimě, kdy byl sníh někde a někde už zase ne jsem opravdu aretaci využívala každých pár metrů. Ma kamarádka, co měla nějaký levnější kočárek s otočnými předními koly, se na zaaretování vybodla, neb se jí nechtělo lízt dopředu k těm kolečkám a v hlubokém sněhu se jí to přední kolečko rozbilo. Takže aretovat obččas musíš i 4Ridera.
Nevýhodou Urbana jsou kolečka, která jsou udělána tak nedprakticky, že se plast ve středu odírá i když si na kočárek dáváš velký pozor. Ale jde to samozřejmě vyřešit tak, že jednou za rok kolečka přestříkáš. Holky tu mají už zkušenosti - jde koupit barva k nerozeznání od původního plastu.
4Rider - výhoda kočárku s předními otočnými koly je hlavně lehčí ovladatelnost. Urban má samozřejmě omezený rejd a neotočí se na pětníku (proto je taky třeba se s ním učit jezdit), kdežto s 4Riderem umí jezdit hned každý se zkušenostmi s nákupním košíkem. Nevýhodou 4Ridera je že se mu při skládání do kufru odírá kloub a to narozdíl od Urbana nelze vyřešit přestříkáním. 4Rider není oproti Urbanu skoro odpružen a to ani verze s nafukovacími koly. O té s plastovými koly snad ani neuvažuješ - to je opravdu kočár jen do nákupních center nikoli naven po nerovném chodníku musí to dítě uvnitř opravdu trpět.
Váhový rozdíl mezi oběma verzemi je zanedbatelný - kočáre s hlubokou korbou stejně z MHD sama nevyndáš - vždy budeš potřebovat pomoc další osoby, takže je to fuk. Rozdíl dvou nebo tří kil na kočárku fakt nehraje roli - vezeš přece dítě a nevíš, jak bude velké, vezeš věci, nákup…
Nevýhodou 4Ridera ze začátku bylo, že přední kolečka cvakala a protáčela se. Možná už to novější modely nedělají, ale hodně holek to reklamovalo a tak já raději zvolila Urbana, se kterým jsou všechny holky s výjimkou Bébky spokojené ![]()
Tak snad ti k něčemu moje postřehy budou. Myslím že jsem objektivní, neb jsem opravdu byla původně zamilovaná do 4Ridera a teď mám Urbana, tedy znám docela dobře oba kočárky.
Jestli můžu radit s nákupem ojetého, podívej se na polské aukro - Mutsy je v POlsku velmi oblíbená značka a jejich aukro - Allegro.pl je plné pěkných kousků za super cenu. Já tak původně koupila ojetý kočárek moc výhodně, ale nakonec jsem ho zde prodala a koupila nový. Jestli budeš chtít rady ohledně nákupu na polském aukru tak pošli SZ ať to nepíšu zbytečně.
Lulje, bydlím na Trnité
jojo morgošov:-))) ta barva je světlounká béžová, opravdu jak šáňo.
Holky, já mám i MUTSY autosedačku, krásnou světlezelinkavou,která je mi ted taky k ničemu…nemáte některá zájem? Je k ní i nánožník