Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Mutsy 4 Rider?
Přidejte zkušenost s Mutsy 4 Ridernigra07 píše:
Můžu si tvoje příspěvky číst třeba 100× a i tak to chápu pořád stejně.. Že pokud máš tedy sedačku v lehu, tak to nepřipínáš nikam - máš to jenom na nástavbě kolem tyčky, ze které vedou háky.. Ale pak právě tu nástavbu nemáš nijak ukotvenou. Možná, když je mimi malé a máš jí pouze v lehu, to není třeba.. Ale později, když střídáš leh a sed, by ta nástavba připevněná být asi měla..
Já to taky pochopila až teď
Bylo to nějaký moc přetyčkovaný a já nevěděla vo co jako gou ![]()
nigra07 píše:
Můžu si tvoje příspěvky číst třeba 100× a i tak to chápu pořád stejně.. Že pokud máš tedy sedačku v lehu, tak to nepřipínáš nikam - máš to jenom na nástavbě kolem tyčky, ze které vedou háky.. Ale pak právě tu nástavbu nemáš nijak ukotvenou. Možná, když je mimi malé a máš jí pouze v lehu, to není třeba.. Ale později, když střídáš leh a sed, by ta nástavba připevněná být asi měla..
Ale né, tak sundej sedačku z podvozku, dej jí do lehu a otoč jí tak, jako kdybys vyklopila dítě. No a ten sucháč teď zahákni za tyčku, ze který čouhaj ty háky.
Je fakt, že je to pak upevněný líp, než když to zahákneš za podvozek. Otázka je, kdo překládal českej návod a co doopravdy je X-cross (nebo co v tom návodu je - teď ho u sebe nemám.)
Ahoj , já návod vytáhla a má to být na těch tyčkách na podvozku , když vozíš dítě proti směru. Klidně to sem z návodu opíšu.Kromě toho jsem o tom mluvila s kamarádkou a té to i tak řekli při koupi v Babyparku.
Jinak mám stejný názor jako Nigra, že jinak to nemá smysl.
Nicméně já to tedy nikdy nepoužila (byla jsem na to líná) a sedačka mi nikam neujížděla.
Holky, pro mě to zapínání sucháče za podvozek má ještě takovou psychologickou funkci (možná je to blbost). Beru to trochu jako druhé jištění spojení nástavby s podvozkem. Už se mi mockrát stalo, že mi někdo pomáhal z autobusu s kočárkem tak, že kočárek prostě vzal za opěradlo. Ten sucháč mě uklidňuje v tom, že kdybych měla nějak špatně zacvaklou nástavbu, tak tam bude ještě nějaké druhé jištění (spojení) s podvozkem.
nigra07 píše:
Nigro já nevím, když napíšu že když mám sedačku v lehu, tak mám připnutý sucháč za tyčku co je na sedačce, tak ho mám asi rozepnutý, co?
Pro mě za mě si do dělej jak chceš, já jsem pouze napsala, jak to mám zapnuté já, protože dost často rozkládám kočár do auta, tak abych to nerozepínala jak debil a tím jsem chtěla pomoc těm, co to dělají jinak, jako nápad, aby se to ulehčilo ![]()
Jinak Mafi, bezpečnostní důvody? No, úplně vidím jak mi 5 kilová sedačka s 10 kilovým dítětem drží na sucháči
jinak v Babyparku říkají samé „chytré“ rady, bohužel jsem se s tím už dvakrát setkala, že mi poradili naprostou kravinu ( ne o Mutsy )
Ahojky všem, tak se přidávám do klubu, už mám Mutsy doma…a fotečky
![]()
rybkabezvody píše:nigra07 píše:Nigro já nevím, když napíšu že když mám sedačku v lehu, tak mám připnutý sucháč za tyčku co je na sedačce, tak ho mám asi rozepnutý, co?
Pro mě za mě si do dělej jak chceš, já jsem pouze napsala, jak to mám zapnuté já, protože dost často rozkládám kočár do auta, tak abych to nerozepínala jak debil a tím jsem chtěla pomoc těm, co to dělají jinak, jako nápad, aby se to ulehčilo
Jinak Mafi, bezpečnostní důvody? No, úplně vidím jak mi 5 kilová sedačka s 10 kilovým dítětem drží na sucháčijinak v Babyparku říkají samé „chytré“ rady, bohužel jsem se s tím už dvakrát setkala, že mi poradili naprostou kravinu ( ne o Mutsy )
Mě to přijde geniální nápad, protože ten sucháč byl jedna z věcí, co mě odradily od sporťáku proti směru jízdy. Vždy jsem to rvala jak blbá, než mi došlo, že tam je ten sucháč a pokud to jde přidělat jinak, tak to je fakt super ![]()
Saru, nádhernej kočár a super „vytuněnej“ máš to nádherně sladěný. Tu bambusovou dečku máme také a je
Ta barva je ta čokoláda?
Holky, já se omlouvám, že vám lezu do rozjeté diskuse. Možná už jste to řešily, ale nemám sílu číst úplně celou diskusi. Mám takový dotaz, chci koupit Mutsy 4 rider pro 15m synka a nemůžu nikde v okolí natrefit na kočárek, který bych mohla omrknout, potřebuju zjistit, jestli je sedák dostatečně velký, aby se mi tam vešel i v zimě s fusakem, to bude mít 2 roky. Není to žádný cvalík, teď má necelých 10 kg, tak si myslím, že do zimy víc jak 2 kila nepřibere, protože jídlo ho prostě nebaví
Asi špatně hledám, ale nikde nemůžu najít rozměry sedačky, tak proto se obracím na vás, vy určitě budete umět poradit
Moc díky a hezký večer!
saru píše:
Ahojky všem, tak se přidávám do klubu, už mám Mutsy doma…a fotečky![]()
Nádhera, nádhera, prostě nádhera!!!
úplně ti ten čokoládový závidím
![]()
Tasta
jsou to rozměry cca
![]()
šířka sedáku 31-32cm
délka sedáku 42-43cm –) k ohybu kolen 26-27cm
délka opěrky 46-47cm
jinak osobní zkušenost s dvouleťákem zatím nemám, ale dcera má v 10 měsících 10 kilo, takže zimu prostě budu muset dát
![]()
Tasto Vašík má 11,5 kg a vejde se tam v pohodě a na zimu s kočárkem také počítám
budou mu 2 roky v lednu