Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Mutsy 4 Rider?
Přidejte zkušenost s Mutsy 4 RiderTak se Rybko, hned tak neurážej
Já jsem ráda, za každou reakci. Neříkám přeci, že máš zip rozepnutej, ale nemáš s ním připevněnou sedačku k podvozku, což je podle mýho názoru (a i návodu) funkce toho sucháče. Ale je mi jasný, že to nic pohodlnýho není -pokaždý to takhle připínat a až to začnu používat, tak už vidim, že s největší pravděpodobností dopadnu stejně, jako i většina maminek co tady čtu, že mě to bavit nebude ![]()
Saru, fakt krásný!!!
už se těším, až si kočárek taky doladím…
Jěště jsem se holky chtěla zeptat - jaký konkrétně pláštěnky od Emitexu máte na korbu a na sportak u 4rideru?
rybkabezvody píše:
jinak osobní zkušenost s dvouleťákem zatím nemám, ale dcera má v 10 měsících 10 kilo, takže zimu prostě budu muset dát![]()
moje má 9 kilo v 7 měsících ![]()
já se neurážím, ale přijde mi že si děláš srandu
podle mě nejni funkce toho sucháže být přidělaný k podvozku, jinak by určitě výrobce uvedl, že se má připínat někam i v po směrné jízdě
Když ten sucháč totiž nezapneš, tak nikdy nemáš leh, je to sed s položeným opěradlem, ale když ten sucháč upneš ( už je fakt jedno kam
), tak ti to vyrovná tahem do úplného lehu který je trochu šikmý. Už máš ten sporťák doma a nebo se bavíme čistě teoreticky?
Mooch
malá měla 8,5 v šesti
ale už se to hodně brzdí, tak snad se tam ty naši drobečci vejdou i v zimě ![]()
rybkabezvody píše:
Když ten sucháč totiž nezapneš, tak nikdy nemáš leh, je to sed s položeným opěradlem, ale když ten sucháč upneš ( už je fakt jedno kam), tak ti to vyrovná tahem do úplného lehu který je trochu šikmý.
má pravdu! ![]()
já už to mám nastálo vypnutý sucháčem za tyčku na sporťáku a je to ![]()
To Rybka: Mám kočárek u rodičů, takže nemluvím úplně jen z teorie:-) Ale máš pravdu, ještě s ním nejezdím, získávám zatím co nejvíc info, protože v návodu toho moc není. Jenže zrovna o sucháči tam právě je ![]()
Pokud máš nástavbu po směru jízdy, což je prvotní umístění sporťáku, tak nemusíš mít zip nikde na konstrukci připlý, protože tuhle funkci ukotvení nástavby plní právě ty háky okolo tyčky (přesně podle návodu „za rám křížového spoje“). Druhotný umístění nástavby je čelem k rodičům a aby se ta nástavba taky aspoň nějak zafixovala, vymysleli sucháč. Aspoň takhle to píšou v návodu…
"SPORTOVNÍ NÁSTAVBA DELUXE (0 – 15 kg)
Sportovní nástavbu lze umístit ve dvou směrech a opěrku zad a nohou lze nastavit do různých poloh.
Připevnění ke konstrukci (l) • Umístěte sportovní nástavbu do univerzálního upevnění na konstrukci a zatlačte na ni, až pevně zacvakne na místě. Přesvědčete se, že je nástavba pevně zafixována a červené značky upevnění jsou zcela překryty. ! Oba konce upevňovacích háčků pod sportovní nástavbou by měly zapadnout za rám křížového spoje.
Připevnění ke konstrukci (dítě sedí čelem proti rodičům) • Umístěte sportovní nástavbu do univerzálního upevnění na konstrukci a zatlačte na ni, až pevně zacvakne na místě. Přesvědčete se, že je nástavba pevně zafixována a červené značky upevnění jsou zcela překryty. ! Pod sportovní nástavbou je suchý zip, který je připojen k opěrce zad pomocí cvočku. Když umisťujete sedačku proti směru jízdy směrem k rodiči, suchý zip by měl být upevněn kolem křížového a podpůrného rámu, aby nedošlo k pohybu sedačky na konstrukci."
Prakticky to ještě znovu pořádně vyzkouším, až přijedu k našim. Jen vím, co jsem zkoušela minule, tak pokud byla sedačka v protisměru v sedu a nebyla sucháčem připevěná ke konstrukci, jak opakuješ ty, tak tam moc nedržela, jakoby jezdila.. ![]()
Příspěvek upraven 29.04.11 v 14:17
Holky, nechci nijak zasahovat do rozjeté diskuze odbornic, ale já jsem ty suché zipy na sporťáku nikdy na nic nepoužila, sedačka seděla jako přibitá v obou směrech a do lehu (tedy toho maximálního skorolehu) jsem jí taky dávala bez problémů. Pro mě za mě, kdyby tam ty sucháče nebyly, nebyla by to žádná změna… ![]()
holky, já vám závidím ty vaše bumbrlíčky, to ten náš má skoro v 10ti měsících 8 kilčů. Nejedlo to je
, takže my asi v zimě problémy mít nebudem ![]()
MMartina1 píše:
holky, já vám závidím ty vaše bumbrlíčky, to ten náš má skoro v 10ti měsících 8 kilčů. Nejedlo to je, takže my asi v zimě problémy mít nebudem
to je normalni vaha ne… moje jedla normalne dost..a taky mela tak…ted v roce a pul ma 10kg..to holky jim dopravaji do zobacku
![]()
mikitaa píše:MMartina1 píše:to je normalni vaha ne… moje jedla normalne dost..a taky mela tak…ted v roce a pul ma 10kg..to holky jim dopravaji do zobacku
holky, já vám závidím ty vaše bumbrlíčky, to ten náš má skoro v 10ti měsících 8 kilčů. Nejedlo to je, takže my asi v zimě problémy mít nebudem
![]()
![]()
Syn měl v roce 8300g, ve víc než dvou letech má necelých 11kg
. A jak to oceňuju, obzvlášť od té doby, co jsem těhotná a nesmím nic zvedat…
jéééžiš dík, on je hroznej, příkrmy jsou u nás děs běs, ale to je na jinou diskusi ![]()
Muj drak ma v temer 11m 8kilo! Zacalo to prikrmama. Nechce jist temer nic. Hlavne kase,po kterejch se pribira!! Takze taky boj!!
Bébka píše:
Muj drak ma v temer 11m 8kilo! Zacalo to prikrmama. Nechce jist temer nic. Hlavne kase,po kterejch se pribira!! Takze taky boj!!
óoo cítím s tebou, nedávno jsem potkala kámošku se stejně starým mimčem, držela (tedy to dítě) v ruce rohlík a žmoulala ho, jsem myslela, že se půjdu utopit do nedaleké řeky
. Já ho vykrmuju těma tekutýma kašema od Nestlé do flašky
.
MMartina1 píše:Bébka píše:
Muj drak ma v temer 11m 8kilo! Zacalo to prikrmama. Nechce jist temer nic. Hlavne kase,po kterejch se pribira!! Takze taky boj!!óoo cítím s tebou, nedávno jsem potkala kámošku se stejně starým mimčem, držela (tedy to dítě) v ruce rohlík a žmoulala ho, jsem myslela, že se půjdu utopit do nedaleké řeky
. Já ho vykrmuju těma tekutýma kašema od Nestlé do flašky
.
nechce flasky,nechce um,nechce kase ![]()
Prso,prso,prso,to je jeho
Tusim,ze budu kojit do skolky ![]()
MMartina1 píše:![]()
horňák. Jsou to ale nervy, že jo.
Strasny! Nejradsi bych mu tam v tom jidle obcas tu drzticku vymachala ![]()
![]()
![]()