Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Mutsy 4 Rider?
Přidejte zkušenost s Mutsy 4 RiderAhoj holky,
hlásím po víkendu - že jsme majiteli UR s korbičkou i sportovní sedačkou v barvě College Steel
.
Naše mise s kamarádkou do Drážďan dopadla skvěle, kočárek se mi naživo líbil ještě víc než na obrázku (hlavně ta barva je úžasná, není tolik do šeda jako na obrázku, spíš do tyrkysové). Ochotný pan prodavač nám vše předvedl, v ceně kočárku opravdu i Step-up-board a dokonce i ten jídelní/hrací pultík. Takže suma sumárum - za 499€ neber to
. Nakonec nám známý nechal € za 27Kč, takže kočárek vyšel na 13500,– Což je cena fakt nevídaná
.
Alešek byl z kočárku rovněž nadšen, nejdřív jezdil na boardu a těšil se, jak budeme vozit mimi, pak se nechal vozit ve sportovní sedačce nebo v koši a nakonec to završil tím, že si zamiloval i korbičku, do které si neustále lehal a říkal, že je mimí a šel do ní dokonce i spát a fakt v ní usnul, takže jsme ho do postele museli přenášet.
V neděli jsem ho ale uklidila, abychom ho nezničili a Aleš se hned ptal, kde je kočárek a chtěl si zase hrát. Ale přežil to v pohodě
.
Akorát jsme nedostali ke kočárku návod a byla legrace, když jsme na ulici před autem stáli a nemohli jsme za boha složit ten podvozek. Nakonec kamarádka doběhla opět do krámu a nechala si to ještě jednou ukázat a pak už dobrý. Ale mladý prodavač z nás měl dobrou legraci
. Sice to skládání jde docela ztuha, ale to se poddá nebo získám ten správný grif.
Dneska jsem si stáhla ze stránek Mutsy návod v AJ, nemáte ho náhodou někdo v ČJ??? Kdyby nevadilo mi ho naskenovat nebo okopírovat a poslat, tak budu ráda (i k boardu). Ale v nejhorším přežiji i s anglickým, to je jasný
.
Teď jen sehnat nánožník.. Z Babystyle mi psali, že se pokusí ho sehnat do dovozce, tak uvidím.. Pak asi do foroty koupím ty kožený návleky, pláštěnky Emitex, tašku na kočárek, adaptéry na MC autosedačku, slun.stříšku a výbava je v cajku
.
Jo a je to loňská kolekce i podvozku, ale počítám, že se liší jen v barvě košíku - máme černý, nebo je tam víc rozdílů???
Dík moc za tuhle diskuzi !!!
Zuzka
Iví píše:
Ahoj holky,
stale zvazuji co s kocarkem, mame 4Rider Spokewheel a stale neco, tedy hlavne jde o predni kolecka, nejdrive sileny zvuk pri nerovnosti terenu, po vymene podvozku je to lepsi, ale ted leve kolecko zacalo divne vibrovat. V obchode jsme dostali nabidku, ze je mozne cely podvozek vymenit za UR, ale manzel neni uplne nadsen. Docetla jsem se, ze lze dokoupit dve mala otocna kola dopredu, mohl by nekdo prosim vyfotit jak to vypada a poslat mi to, jsem z toho uz dost otravena a nechci a ani to nejde neustale menit kocarek v obchode, uz ted tam na me koukaji jako na nejakeho prudice.
Diky moc
Iva
lim.vienna@atlas.cz
Ivo, koukni třeba tady: http://www.babylife.cz/zbozi/170-mutsy-:,–(a-aretovacich-kol
Tady mají foto s těmi předními aretovacími kolečky… A já bych se toho UR nebála!!! Mám ho sice od soboty, ale zatím jsem z něj nadšená i všechny holky tady… Je fakt vychytanej, akorát je holt trochu těžší než 4R..
Dobré pořízení a snad vás problémy brzy opustí…
Z.
Zuzko,
prosim kde jsi stahla ten navod v AJ? Mne by uplne stacil, hod mi kdyztak odkaz prosim…
Diky H.
HANUCHA - koukala jsem všude možně a nakonec jsem to našla na stránkách MUTSY.NL
http://www.mutsy.nl/…ice/register
Je to tady. Akorát se musíš zaregistrovat a napsat výrobní číslo a datum výroby. Ale má to být jedno jestli z podvozku, korby nebo jiných komponent. Jsou to dvě malé samolepky, já to opsala z podvozku UR.
Já si zaškrtla, že chci manuál k podvozku UR, korbě, sportovní nástavbě, boardu a pro zajímavost k fun seat. Hned pak mi to nabídlo v PDF ke stáhnutí manuál k podvozku - ve kterém je i ke korbičce a sportovní nástavbě, boardu a fun seatu.
Takže pokud chceš některý z těchto tří, stačí mi poslat email a můžu ti je přeposlat, takže by ses ani nemusela registrovat. Já si pak vytiskla jen to, co je v AJ. Protože je mají v NZ, D, AJ, F, ES, P a IT.
Takže můžu posloužit
. Zatím jsem to ale podrobně nezkoumala, času dost ![]()
Z.
Meduza píše:
Jen je trochu nedomyšlená výška madla a délka toho boardu. Ten je zbytečně daleko od kočáru i na to bližší zacvaknutí, takže se kluk nevejde nahoře mezi korbu a vysunuté madlo (musel by být hodně předkloněný), jak jsem chtěla, ale musím mít madlo naopak nízko a Mates je za ním. Výš ho dát nemůžu, aby se o něj nebouchal pusou. Takže se držím bokem. Kdybych šla za kočárem, tak musím být šíleně předkloněná a budu do boardu kopat.
MEDUZO - děkuji za rady!!! Budou se určitě hodit.. A jen se chci zeptat - zkoušela jsi vyndat tu jednu prodlužovací část z toho boardu, že pak by to mělo být hodně blízko kočárku??? Jsem koukala do návodu, že by to mělo jít. Pak by možná mohlo být dítě pod rukojetí, ale nevím, zatím jsem to nezkoušela. A počítám, že teď to vytáhnu až se mimčo narodí nejdřív
.
Ale když to zvládáš ty, tak to zvládneme určitě taky
.
Z.
Zuzko,
diky moc, ja jsem naky cislo na korbicce nasla, na podvozku ne, ale jak rikas, staci jedno, tak jsem se uz zaregistrovala. Ja mam totiz 3Rider a nejak se mi porad nedari ho jednoduse slozit. Vzhledem k tomu, ze dneska bych mela teoreticky rodit, tak uz by bylo na case, abych se to naucila
.
H.
HANUCHO - jojo, i pro mě je zatím skládání podvozku největší problém
. Chce to asi fakt sílu na zamáčknutí toho madla dovnitř a tou já bohužel moc nevládnu… Snad to zvládneme!!!
No a ať už to máš rychle za sebou a za chvíli si užíváš mimča i kočárku ![]()
Mně se podařilo objednat nánožník na sporťák na Babystyle.cz Do týdne by ho měli mít na skladě od Libfinu. Hurá!!!! Jsem se bála, že to bude větší problém, když je to loňská barva. Ještě, že to jsou holanďani a né španělé ![]()
Z.
Zuzi,
vidíš, já jsem ani nevěděla, že to jde vyndat:-) . Už jsem na to koukala, ale říkala jsem si, že to asi nepůjde. Tak já to zkusímk a pak se ozvu. M.
Meduzo, super! Vyzkoušej a dej vědět.. Kdybys chtěla poslat návod k boardu, dej vědět.. Mám ho staženej, viz výše
.
Zuzka
Zuzko,
super!!! Šlo to samozřejmě úplně lehce, takže mám konečně po starostech. Uvidím zítra, jak se mu na tom bude stát a jak se mi to bude držet, když bude Mates schovanej mezi madlem a korbou a nebude se mi tolik plést při chůzi.
Vyndala jsem tu prostřední část (normálně zacvaknutím těch čudlíků) a nechala jen tu jednu, která se i tak dá ještě polohovat, takže je to opravdu hodně variabilní.
Tě pic, kdybych tohle věděla dřív, tak nejezdím tři měsíce jako blbec a ten board tady nekritizuju. Tedy omluvám se výrobcům za nespravedlivé hanění
a naopak chválím ![]()
Ale mělo to stejně jednu zá:,–(ní výhodu, když se držel Mates až za to madlo - nesvinil mi ten bílý vršek korbičky. Teď se bude držet za to a jí už vidím, jak to bude za chvilku vypadat. Má ruce buď od křídy, bahna, nebo nejlépe nějaké sušenky ![]()
M.
MEDUZO - jsem zvědavá na praktické zkušenosti ![]()
Je fakt, že ten bílý povlak korby asi dostane na frak (taky máme bílý), ale zkus tam dát deku přes to nebo něco.. Snad to půjde…
Z.
Ahoja,
tak se opět hlásím s dotazem:
K čemu jsou prosím na sportovní sedačce ty dvě zahnuté umělohmotné „tyčky“?
""http://img358.imageshack.us/img358/7286/img0038×d0.th.jpg:http://img358.imageshack.us/…38xd0.th.jpg
a k čemu se přidělá ten pásek vpravo, když bude sedačka po směru? Proti směru to jde, tam jsou ty tenké tyčky, ale naproti nic není.
Díky moc za info. Z návodu jsem to nevyčetla a pořád nad tím domám ![]()
Jo a ještě k tomu skatu. I když jsem vyndala ten prostřední díl a stupátko je tak kratší, stejně se Matýsek nevejde mezi madlo a korbu a musel by být dost předkloněný, aby se týlem nebouchal o madlo. Takže jezdíme po staru, za madlem, ale aspoň je to trochu kratší a líp se mi jde za kočárkem, i když pořád trochu bokem.
M.
Ha ha, před nedávnem jsem řešila to samé. Moje zjištění je toto: ty háky dole využívam k zaháknutí nánožníku. Ten pásek jde podle mě připevnit jenom proti směru jízdy, jinak se přichytává kdesi pod sedačkou, aby nevisel. Návod jsem ještě neotevřela
a možná už asi neotevřu, takže se nechám ráda vyvézt z omylu.
Člověče Medůzo nejsem si jistá,ale mám pocit,že to souvisí s tou délkou sedu co si můžeš nastavovat…
Ha díky moc,
tak to snad není nic životně důležitého, abych věděla, proč to tam je
.
Jinak to zmenšování sedačky jsem zavrhla, páč tam byl pak při nejležatější poloze (kterou ze začátku budu hojně využívat) děsnej schod.
Dám tam Ondrovi mezi nožky nějakou vycpávku, aby nebyl ohnutej, a na zádech ty pásy sedí už teď, když se dají do nižší polohy.
Dala jsem si ušít ještě vatelínovou vložku s postranicema, aby tam Ondra líp spinkal. Štve mě totiž zjištění, že ta sedačka nemá po stranách vůbec nic, kam by si mohl opřít hlavičku. Zlatý Zippy, ten byl jak ušák ![]()
V korbičce už jsme „naknap“ a když se vzbudíme, na zádech se nám nelíbí, tak pořád váhám, kdy přesedlat, aby to nebylo moc brzo. Ještě chvíli počkám, ale už se těším, až korbičku zrušíme ![]()
M