Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Mutsy 4 Rider?
Přidejte zkušenost s Mutsy 4 RiderMnohokrát děkuji za odpověď. Jsem na 90% rozhodnutá, že jdu do toho.
Ještě bych ho ale chtěla vidět v reálu. Jsem původem z Krnova, nevíte některé, kde bych mohla kočárky vidět na Severní Moravě (Olomouc, Ostrava)?
ahoj holky ,prosím laskavě ty z vás,které ví,jak se správně čte název Mutsy,abyste nám,které to nevíme- a -jak jsem zjistila,je nás dost -napsaly,jak to teda je.Hledala jsem ve slovníku a tam to není,domnívám se,že jde jen o název fabriky,kde ty kočárky dělají.díky za odpovědi
Severní Morava je na tom dost mizerně, já jsem to řešila v Brně na veletrhu, kde vystavoval Libfin kočárky Mutsy.
Vyslovuje se „matsy“.
Tak se ptám zase… (vás zkušených).
Dívala jsem se na autosedačky, v ČR k Mutsy doporučují Maxi Cosi přes adaptery, jestli to dobře chápu, originál autosedačka Mutsy se v ČR neprodává.
Takže bych se vás chtěla zeptat, jestli někdo používáte systém Mutsy+adaptery+Maxi cosi a jestli máte k autosedačce i tu „nacvakavaci“ základnu do auta (dívala jsem se na ceny a komplet autosedačka+základna je pekelně drahý).
V případě, že základnu nemáte, jak dobře se autosedačka v autě upíná? Adaptéry ke kočárku zůstávají na kočárku, na sedačce nebo se musí pokaždé úplně demontovat a zase pak namontovat?
Uvažovala jsem, že bychom koupili kočár včetně originál autosedačky v Itálii. Některá maminka tu psala, že originál autosedačku má - láká mě na ní to polohování do úplného lehu. Jak se tato sedačka upíná do auta? Je to pracné nebo jednoduché?
Třetí varianta, kterou jsem zvažovala, je koupit úplně jiný druh autosedačky ze základnou (např. Pegperego), něco co by nebylo tak drahé. V tom případě bych ale pak nevozila autosedačku samozřejmě na podvozku kočáru.
Ta nacvakávací základna v autě mi přijde hodně praktická, ale k zahození asi není ani možnost převážet autosedačku na kočárku. Můžete mi z vašich zkušeností říct, kterou z variant asi ocením a využiju víc? Kočár s autosedačkou se složitějším upínáním v autě nebo jednoduché nacvaknutí v autě bez kočáru?
Pořád mi to vrtá v hlavě…
Děkuji předem
ahojky,
tak orig autosedačky se k nám asi opravdu nedováží, aspon mi to všichni prodejci tvrdili, my máme maxi-cosi cabrio, které se na mutsy podvozek připevnuje přes adaptéry-ale vůbec se neboj nějakého složitého montování, je to všechno cvak-cvak, určitě se nepřiklánej k variantě koupit jinou značku sedačky, aby ti pak nešla na podvozek-my to využíváme velmi často-do obchodů apod., je to bezva vzít spící díte v sedačce na podvozek a nemuset ho budit. Ty myslíš tou základnou asi Isofix, tak ten my nemáme, normálně připevnujeme pásama, to je taky jednoduchý, za chvíli to děláš úplně automaticky, tak dobře vyberte K.
máme sedačku Maxicosi a adaptéry na podvozek,myslím,že lepší systém ještě nikdo nevymyslel.sedačka se sundá z podvozku,adaptéry na ní zůstanou a ničemu to nevadí.sedačku zapneš samozřejmě proti směru jízdy úplně jednoduše jedním hmatem,jeden pás jde přes nožičky a druhý provlékneš dozadu pod úchyt autosedačky,zapneš a hotovo.opravdu nám to moc vyhovuje,doporučuju.
Originál sedačky Mutsy vyrábí Neonato (?) a jsou ¨mnohem dražší než Cabrio, k nám se opravdu nedováží. Sedačka Mutsy jde na:,–(it na Spidera,ale na ostatní jdše Maxi-cosi, myslím že jsou bezpečnější…
Určitě kombinaci Maxi-cosi Cabrio a adaptéry na podvozek Mutsy. Je to úžasně jednoduchý systém. I v autě nemáme problém s uchycením autosedačky bezpečnostním pásem proti směru jízdy.
Systém Isofix je nejbezpečnějším uchycením autosedačky, ale nevím, jak je to s použitím na podvozek Mutsy. Každopádně až náš drobek vyroste z Cabria, tak pořídíme M-C Priori Isofix.
Ahoj holky, vcera jsem zjistila,ze mi trikolka mutsy nejak divne jede.Jako kdyz jedu po krivy podlaze,tak jako kdyz ten kocar plave nebo jako kdyby byly snad krivy kola.Spatne se to popisuje.Jsem pekne nasr..takovy drahy kocar jsem si prave kupovala abych se vyhla reklamaci.Nevite nekdo cim by to mohlo byt.????????Parkrat jsem kolecka sundavala a sprchovala a aJEDNOU JELA VE SNEHU,ALE TO PRECE MUSI TEN PODVOZEK VYDRZET.Jezdime teprve mesic
Diky Lina
Holky, mnohokrát vám děkuji za radu.
Přesvědčily jste mě.
Koupíme Maxi Cosi autosedačku (základnu do auta můžeme dokoupit vždycky, když nebudu schopná to pokaždé připínat pásama ![]()
Mám strašnou radost.
Jak už jsem psala, žijeme na Ukrajině. Dneska jsem náhodou zahlédla v obchodě Mutsy 3Rider, tak jsem se valila poinformovat.
Paní byly velice ochotné (hned mi ho chtěly prodat) a když jsem jim řekla, že jsem stejně chtěla 4kolku, tak jedna šla někam volat a prý mi ho zítra nebo maximálně pozítří přivezou… Akorát byl „problém“, že k dispozici měli pouze červenou, světle zelenou, světle modrou a černou… Já chtěla Cargo brown…
. Musela jsem je hodně brzdit.
Ale nejlepší je cena. V přepočtu vyjde podvozek+korbička+sportovní sedačka na 16.422,– Kč a paní říkala, že když vezmu všechno najednou, tak mi dají 5% slevu, takže by to pak vyšlo na 15.600,– Kč.
Když jsem se dívala na český internet, tak jsem našla cenu okolo 20.000,– Kč.
Mimi čekáme až v říjnu, takže máme plno času, ale jsem ráda, že tohle všechno vím. Až se definitivně rozhodneme, tak si tu nechám udělat nabídku i na potřebné příslušenství (myslím, že budem potřebovat originál pláštěnky a asi přebalovací tašku - hodně cestujeme).
Já jsem rozhodnutá na 100%, ale musím ještě počkat na zbytek rodiny ![]()
Nikolhell píše:
Holky, mnohokrát vám děkuji za radu.Přesvědčily jste mě.
Nikolhell prosím tě,kde jsi narazila na tak suprovou cenu za Mutsíka?
![]()
Také ho máme na seznamu,a kdyby jsme ho sehnali za takové supr pěnízky,tak by nebylo co řešit.
Kočár za tu cenu jsem našla v obchodě, ale na Ukrajině (Dněpropetrovsk).
My tu žijem, náš „taťka“ tu je pracovně… Kdyby jste si měly koupit zpáteční letenku (18-20.000,– Kč), tak by jste moc neušetřily… ![]()
Jenomže teď přemýšlím, jak kočár dostanu do ČR, když chci rodit (samozřejmě) tam. Ještě se musím pořádně poinformovat, kolik bude chtít letecká společnost za přepravu, jestli nebudu muset platit clo a na druhou stranu, jestli mi náhodou nevrátí DPH (to by byla pecka)…
Ještě jsem se chtěla zeptat vás, co Mutsy máte… (jsem ale zvědavá a otravná, že?
)
Na jedné diskuzi na serveru se probíralo polohování sportovní sedačky do úplného lehu. Byla to diskuze někdy z přelomu roku 2004 a 2005, moc jsem tomu nerozuměla, tak bych vás chtěla poprosit, jestli mi můžete říct, jestli tedy sportovní verze jde nebo nejde úplně dolehu (po i proti směru jízdy). Ty, která na oné diskuzi tvrdily, že jim to nejde, si totiž stěžovaly, že jim pak dítě klouže dolů (logicky).
Pak mě ještě zmátla ta prodavačka v tom mojem „oblíbeném“ obchodě, protože říkala, že sportovní sedačka na 3Rider se nasazuje po směru jízdy.
Já chci sice UrbanRider, ale přesto jsem si myslela, že i trojkolky mohou sedačky přehazovat.
Tak mě popadla pochybnost (i kvůli to super ceně), jestli oni tady na Ukrajinu nedovážejí nějakou úplně starou verzi, kde to ještě přehazovat nešlo… Samozřejmě, že než si ho tu objednám, tak se na všechno dokonale poptám, ale přesto, jak už se nemůžu dočkat (ještě tak dlouho …
), tak mi to vrtá hlavou.
Nemáte prosím někdo zkušenost s autosedačkou Mutsy Traveller ? Je to ta, která se dá použít jako hluboké lůžko a zároveň jako autosedačka, což mi vyhovuje nejvíc, ale neznám rozměry. Neviděl ji někdo „z venku“ naživo? příp. přímo nepoužíval? u nás se asi neprodává, ale nepředpokládám, že by měl být problém nechat si ji z EU poslat. Dík moc za všechny info…
Musím se s vámi podělit o radost - DNES SI JEDU PRO MUTSÍKA
![]()
odpoledne ho vyzvedneme a uskladníme ho do porodu u sousedů
strašně se na něj těšim, takže si ho asi důkladně prohlídnu a vyzkoušim než ho k nim dáme ![]()
zlaticko píše:
Musím se s vámi podělit o radost - DNES SI JEDU PRO MUTSÍKA![]()
![]()
odpoledne ho vyzvedneme a uskladníme ho do porodu u sousedůstrašně se na něj těšim, takže si ho asi důkladně prohlídnu a vyzkoušim než ho k nim dáme
A jakou barvičku jsis vybrala?