Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Mutsy 4 Rider?
Přidejte zkušenost s Mutsy 4 Rider@Anielkha píše:
@stredulinka Chodim sem fakt dlouho a na tohle si nikdo nestezoval. Libfin urcite opravi, spis mam strach, ze ti to neuznaji jako zarucni opravu. Ale popravde jestli to delas denne… Nekde jsem cetla, ze pri drncani ze schodu se takhle nekomu rozpadl uplne novy Cybex Callisto a neuznali mu to, protoze se to s kocarkem proste nema delat.Ale zkus se jich zeptat.
Nejezdím tak denně, dejme tomu 2× do týdne…někdy ani to ne
Mám sporťáček na léto, tak jezdím s ním a jezdím s ním taky ze schodů, i když ho unesu i s malou v kočárku, je to obyčejný polák Espiro magic a ten je naprosto v pořádku a to je mnohem chabější konstrukce a mnohem více pruží, pidi kolca a od něj bych čekala, že se z toho spíš složí…
Já fakt nevím, jestli to mám posílat…krabici jsme nechali v domě, ve kterém jsme bydleli dříve a shánět nějakou, to poštovné, obštrukce, aby mě to ještě nechali zacálovat…kolik to tak může stát ta oprava…mimo jiné, kolečka při rychlejší chůzi mi taky vibrují (4R)
@stredulinka píše:já to měla také u cca 4 měsíce používaného kočárku, pravděpodobně to bylo buď špatným složením v autě a hozením na podvozek korbu na volno nebo řízení jednou rukou - v druhé jsem držela vodítko se psem. Babypark mi reklamaci uznal a dal úplně nový podvozek. Měla jsem pěkný rozdíl. Zkusím najít foto..a navíc podvozek pak lehce zatáčel do té stočené strany.
Tak k podvozku, nemám přetočenou pěnovku, to ne…ale jak se madlo vytahuje a zatahuje, tak celá ta tyč do tvaru „U“ je šiblá. Prostě z každé strany je rozdílná výška od podlahy. Jedna postranice je výš, druhá níž, čili pěnové madlo by čelem ke mě mělo být vodorovně a je to spíš nakloněná rovina. Jinak pěnovku mám sjetou…podovzek jsem kupovala přes celou republiku u Ondalek.cz, což mi tu někdo psal, že snad Ondálek to nějak neopravuje, či má nějakou nespolupráci s Libfinem. Tak to nemám opravené…nebo by mi to opravili Ondálci???Jako já si myslím, že ty šiblé tyče jsou z těch schodů…bydlím eve zvýšeném přízemí, čili jedna kaskáda asi 13schodků a jsem venku…prostě to dostalo asi zabrat a při tlaku to nevydrželo rovně a uhlo to do strany a ještě jakoby lehce do otočky…no jsem z toho špatná, protože by to měl kočár vydržet…kočár je ježděný jen mnou a to na střídačku s druhým lehčím sporťáčkšm na léto, takže je takto asi rok ježděný…to je celkem prd
@stredulinka vkládám ty slibované fotky, nevíc byl náklon rukojeti (de facto celé nosné tyče podvozku) vidět při nasazeném nánožníku, kde je černobílá čára x látka. Na obrázku jsem vyznačila rozdíl ve výšce rukojeti vs. rovina rukojeti.
Problém jsem zjistila, až když jsme skládali podvozek s háky na přídavný košík a nešla nám zablokovat pojistka proti rozložení. Při složení podvozku bylo vidět, jak je to celé šejdrem a… pokud to máš v záruce, zkus to reklamovat.
Noo, tak přesně tohle mám, jen to nemám nafocenééé, já jsem to zjistila právě podle sporťáku podle boudičky a nánožník jsem měla taky šejdrem…
Tak aspoň bych se mohla zeptat toho Ondálka mailem a poslat foto, za to asi nic nedám a pak se rozhodnu, co s tím, zda to budou nějak řešit…
A pěnovku jsem neřešila, protože jsem všude četla, že to udělá skoro hned po chvilce provozu kočárku…No taky jsem taková zklamaná, Mutsy byla designově moje láska na první pohled, ale jestli budem mít někdy druhé, asi ho prodám a koupím třeba ojetý nějaký jiný kočárek jiné značky… ![]()
@stredulinka já jsem nejdřív psala do Libfinu (servis Mutsy) a oni mi napsali, že se bude jednat pravděpodobně jen o poštelování šroubů na podvozku, ať to řešíme formou reklamace, že se na to podívají. Poštelování doma nám nešlo. Není to sranda, aby se pak kočárek lehce skládal a náprava zatáčela - my měli Urbana. Tuto info včetně emailu jsem dala v Babyparku a poslali to formou reklamace do Libfinu v Mělníku. Zpět přišel nový podvozek, tak jsme kočárek rovnou prodali.
Středulinko, to reklamuj a samozřejmě jim neříkej, že se tím denně jezdíš po schodech. Prostě jsi při nasazení sporťáku všimla, že to máš ohnuté a předtím sis toho nevšimla a nevíš, čím to může být. To ti musejí uznat…
Mafi: díky
To víš, že jim neřeknu, kde s tím jezdím…ale v říjnu to bude 2roky, co jsem podvozek kupovala…měla jsem ho skoro půlroku předem, než se malá narodila, tak snad mi neřeknou, že s ním mám narajzováno až až ![]()
Tak já zkusím dotaz na ¨libfin…napřed to nafotím…
Tak snad ne, když některé maminy prodávají kočár po dvou dětech a jezdí…
@stredulinka - jestli s ním rejdíš nebo ne, není podstatné. Záruka je 2 roky a tím pádem musí kočár min. 2 roky vydržet!!
Do Libfinu bych nepsala - rovnou bych řešila reklamací.
Tak já už do Libfinu napsala s dotazem, zda tohle řešit přímo s nimi nebo přes e-shop Ondálek. Tak uvidím, slušnost je aspoň odpovědět ![]()
Ale já jsem bádala podvozek, sundala sport a našla jsem nad tím menším předním levým kolečkem povolený šroub v tom plastu, který drří tu boční podvozkovou spodní trubku u košíku. Snažila jsem se to utáhnout, ale šroub se protáčí…tak je to možná i příčina toho, proč ten kočár tak klechtá…no a pak jsem uvedla sjetou pěnovku a vibrující kolca…tak jsem zvědavá, až moc závad, co?
Začínám mít pocit, že jsou buď kočárky bez chyby, nebo úplně pojašený.
Na mě asi taky vyšel ten pojašenej ![]()
Vy ste mi daly… Takze docteno az do konce.:-)
Diky moc vsem za prispevky, vybirala jsem kocar dlouho, hlavne vyrazovaci metodou. Docela systematicky. Nejdrive byl favorit Inglesina Magnum, kvuli velkym kolum a houpani, ale porad mi na nem trochu vadil design. A pak jsem nejakou nahodou narazila na Mutsy. A vzhledem k predpokladanym vychazkam se psy, castym navstevam hor, jsem vybrala Mutsy UR. A taky diky teto diskuzi. Ufff…:-)
V sobotu smer Brno, kde si osobne prebereme kocar po 1 diteti, rovnou celou 3 kombinaci. Uz neni co resit, 14/8 mam termin. Jestli porodim cestou, doufam, ze to bude smerem zpet, abych mela jistotu toho kocaru.:-)
Takze jeste jednou diky, teoreticky jsem pripravena na ruzne vlozky, strisky, nanozniky, fusaky, kosiky (vsemozne odkazy ulozeny) a doufam, ze Vas nebudu otravovat opakujicimi se dotazy. Hledani v tematu jsem taky zvladla a fakt velke diky. Na zivo jsem videla kocar nahodou tento tyden v obchode. Ofiko zastoupeni v Ostrave neni, takze fakt nahoda. A jak mam asi rozhozene hormony, jenom jsem na nej koukala, usmivala se a hladila ho. Ale abych si ho vyzkousela, to ne.:-)
Kocar tedy jeste doma neni, snad to dopadne a hned dotaz - ani jsem se nezeptala prodavajicich na barvu, protoze se mi za ty prachy proste libil. Je to ta barva Team Grey Cord? Tusim, ze ho tady zminovala Mufina (horcicovy vnitrek), ktere timto dekuji za spoustu technickych vysvetleni co a jak. Stahla jsem si i manual, ale myslim, ze diky Muf ho snad ani potrebovat nebudu.:-) Foto je pujceno od prodavajicich, tak snad to nevadi…
Diky jeste jednou, omlouvam se za takovy „vylev“ a Mutsynam zdar. Snad mi to nadseni vydrzi..heh..