Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Mutsy 4 Rider?
Přidejte zkušenost s Mutsy 4 RiderGabko, já měla kupovaný kočárek v roce 2011 a dal se skládat i s korbou. Byl sice těžší, ale krásně se nám vešel do auta.
Wiki, A-lexa, tak takový náklon já teda nemám…mám menší a moc to nejde nafotit, ale je tam…a tak si říkám, že to bude asi kvůli tomu šroubu, co je povolený, asi to celkově kleslo ![]()
Jinak takovýto náklon, to je teda šmejdský kus ![]()
Gabko, aby šel kočárek složit i s nasazenou korbičkou tak musí mít korbička na dolní straně taková dvě veliká nepřehlédnutelná oka, která přitáhneš k sobě. Já to měla na půviodní staré korbičce, ale na nové - Team kolekce 2011 to nebylo. Tak těžko říct, které to mají a které ne
Ale i když to tam není, tak sundání korbičky z podvozku je opravdu otázka dvou vteřin a nandávání samotného kočárku a samotné korbičky do auta je jistě výrazně pohodlnější, neb obojí je to poměrně těžké…
Jinak výhoda pro třeba přepravu občas na větší vzdálenost (třeba na dovolenou)je, že samotná korbička jde složit na placku…
@Mafina5 píše:
Gabko, aby šel kočárek složit i s nasazenou korbičkou tak musí mít korbička na dolní straně taková dvě veliká nepřehlédnutelná oka, která přitáhneš k sobě. Já to měla na půviodní staré korbičce, ale na nové - Team kolekce 2011 to nebylo. Tak těžko říct, které to mají a které neAle i když to tam není, tak sundání korbičky z podvozku je opravdu otázka dvou vteřin a nandávání samotného kočárku a samotné korbičky do auta je jistě výrazně pohodlnější, neb obojí je to poměrně těžké…
Jinak výhoda pro třeba přepravu občas na větší vzdálenost (třeba na dovolenou)je, že samotná korbička jde složit na placku…
myslíš ze spod korbičky??Takové dvě tyče a na nich oka a jde to přitáhnout??Jéé to tam máme. Jsme kumali k čemu to je
Tak když nebudeš mít dítě v kočárku a korbičku nasazenou na podvozku a zatáhneš za ta dvcě oka k sobě, tak se povolí jeden z těch dvou úchytů, na kterých korbička drží na podvozku a pak můžeš s korbičkou pohybovat (houpat) a nasměrovat ji do polohy vodorovné s nosnou tyčí a pak podvozek klasicky složíš a máš podvozek složený s nasazenou korbičkou.
@Mafina5 píše:
Tak když nebudeš mít dítě v kočárku a korbičku nasazenou na podvozku a zatáhneš za ta dvcě oka k sobě, tak se povolí jeden z těch dvou úchytů, na kterých korbička drží na podvozku a pak můžeš s korbičkou pohybovat (houpat) a nasměrovat ji do polohy vodorovné s nosnou tyčí a pak podvozek klasicky složíš a máš podvozek složený s nasazenou korbičkou.
Áha, tak super. KOnečně vím, k čemu to tam je.
@Mafina5 píše:
Gabko, aby šel kočárek složit i s nasazenou korbičkou tak musí mít korbička na dolní straně taková dvě veliká nepřehlédnutelná oka, která přitáhneš k sobě. Já to měla na půviodní staré korbičce, ale na nové - Team kolekce 2011 to nebylo. Tak těžko říct, které to mají a které neAle i když to tam není, tak sundání korbičky z podvozku je opravdu otázka dvou vteřin a nandávání samotného kočárku a samotné korbičky do auta je jistě výrazně pohodlnější, neb obojí je to poměrně těžké..
Můžu se zeptat, jak se skládá korbička na placku?
Jinak ten náklon u UR mám taky
a na stejnou stranu! To není náhoda! myslela jsem, že jsme ho asi přetížili, když byl plný přídavný košík, a tak se to ohlo…Od začátku, co jsme ho koupili (6 měs.) se sama nezacvakává ta pojistka. Myslela jsem, že je to normální a až nedávno mi kamarádka řekla, že to má jít automaticky při složení ![]()
Taky trochu bojuju s tím, že stačí mírný náklon povrchu a malá mi klouže k nohám. Čím to může být? Zdá se mi, že korbička se trošku viklá na podvozku, ale to by mělo udržet ne??
Když to tady čtu, asi bych ho měla jít taky vyreklamovat??
Korbička se má vyklat na podvozku, to je normální, ale madlo by mělo být v rovině.
Spíš si myslím, že se to může poškodit, když to někdo špatně skládá. On je v tom takový fígl a hodně lidí si to neuvědomí a rve to na sílu. Pokud ti jde podvozek špatně skládat, tak v tom může být ten problém. Nechce se mi to tu znovu popisovat, psala jsem to asi o stránku max dvě zpět, tak se když tak jukni…
Koprbička se na placku složí (všechny s výjimkou Joey logicky
) tak, že se odhrne vnitřní polstr a uvnitř jsou tři kovové výstuže, které drží vypnutou tu látku a jdou jedním směrem vycvaknout. Jako u látkového kočárku pro panenky…
Já jen doplním Mafinu - Joey a ještě jedna (ale nevím ¨název - má ji švagrová) nejdou složit na placku.
Ta co má nemá vypínací boudičku a je taková tmavě červená a myslím, že má na sobě takový ty ozdobný kolečka - neví někdo co je to za kolekci?
Tak včera zakoupen Mutsy Urban Rider, jen ježdění Malvík, Babypark Zličín a Babypark Černý Most bylo dobrý ![]()
Vyzkoušen bude až v prosinci ![]()
Tak se přidávám k těm, co nemají madlo v rovině. Nebýt této diskise, tak bych si toho nejspíš asi ani nevšimla. Rozdíl dělá cca 1cm, tedˇjsem to přeměřovala. Skládámím to teda určitě nebude, spíš tím, že vedu kočár pravou rukou a za druhou vedu dceru.Ale že bych ju takhle vodila nějak moc často, tak to ne. S kočárem jezdím 5měsíců.
Díky za tip
, zkusila jsem a opravdu se povedlo
super, zítra odjezd na dovču a každý místo v autě dobrý ![]()
Skládat mi jde podvozek v poho, ale jakmile je madlo dole, tak se nezacvakne do tý pojistky, musím jí ručně zatlačit. Každopádně jsem ráda, že v tom nejsem sama
jízdní vlastnosti super, s košem super, ale to ohnutý madlo, nahnutá korba a pojistka je trošku zklamání..
Jinak moje přerostlé dítě se do korby v necelých 5ti měsících už skoro nevejde, navíc jak klouže dolů, tak má věčně vystrčený nohy a tak pohoršuju kolemjdoucí jak jí trápím v malém kočáře
takže sporťák klepe na dveře ![]()
A zkušenost s reklamací - kamarádka má taky UR a po roce ježdění se jí úplně rozjelo madlo pod rukama, rozviklaly se nýtky, takže ta část s pěnou byla jak na dvou kloubech kolem toho mačkátka na zasunutí madla
plus samozřejmě jí spadla pěna
reklamovala v Babyparku Zličín, prý se měla ozvat předem, ale i tak měli jeden volný podvozek a půjčili jí ho. Reklamace zamítnuta, že je to opotřebením, ale že jí to opraví, zadarmo dostala fungl nový madlo.
Tak to je dobrá zkušenost s reklamací, když to bylo nakonec zadarmo. My máme podvozek z BP Černý Most.
Tak hlásím, že kočárek dnes dán jako reklamace (vč. hluboké korby) - jsem zvědavá co z toho bude. Pokud by bylo šikmé madlo způsobeno špatným skládáním, tak si myslím, že by bylo nakloněné na druhou stranu
. Mě tedy jde skládat normálně. No jsem zvědavá za jak dlouho bude vyřešeno - nemám totiž v čem vozit na delší procházky, což mě dost mrzí když je tak hezky
.
Tak já jsem kočárek taky dala na reklamaci
Ještě mám podvozek doma, ale už to mám domluvené, že podvozek mám poslatOndálkovi, z Libfinu mi ani nenapsali
Což mohli aspoň napsat, že si to mámř řešit u Ondálka. Akorát teda jedem v polovině srpna na pár dní do beskyd a jestli tam budu jezdit po lesní asfaltce tím „golfáčem“ tak pak můžu reklamovat i ten
Tak ještě budu ondálkovi psát, co tak nějaká náhrada
Ale asi utřu nos ![]()
Podrobně jsem nafotila problémy a popsala, udělala jsem z toho úplné knižní vydání
Tak snad to pochopí…
Jinak hodím foto…