Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Mutsy 4 Rider?
Přidejte zkušenost s Mutsy 4 RiderS Aesthetikem budeš určitě spokojená. Já ho měla i do korbičky a byla jsem z něj nadšená. Je takový měkoučký, zachumlávací
Štěpánek šel do sporťáku v 5,5 měsících protože nechtěl být v korbě, zdaleka ještě neseděl a byl ve sporťáku úplně v pohodě. V příloze fotka z naší první vycházky… Pokud máš kočárek proti směru, měl by být zapnutý ten suchý zip ze středu sedačky kolem těch příčných tyček. Pokud ho ale nezapneš, což některé maminky schválně dělají, půjde ti kočárek do roviny, ale bude to taková nakloněná rovina a tím, jak nebude ten kočárek zafixovaný v tom sedu, tak se bude trošku houpat (sjíždět) když tam budeš dítko dávat. Ale někomu to tak vyhovuje. Tak zkus obě varianty, třeba najdeš nějakou, která ti bude vyhovovat líp. Pro mě byla tedy příjemnější ta se zafixovaným sedem, naopak když byl malý úplně nejmenší, tak protože chtěl vidět z kočárku ven, tak jsem mu zádíčka ještě přizvedávala…
Tak hlasim uspesnou prvni vyjizdku se sportakem, rev jako v korbicce se nekonal
. Ani nepipla, porad koukala kde se co děje a usnula
. V korbicce byl vzdycky rev jako u vraždy tak pul hodiny a z toho rvani usnula. Takze mam pocit, ze korbicka doslouzila ![]()
@Mafina5 píše:
S Aesthetikem budeš určitě spokojená. Já ho měla i do korbičky a byla jsem z něj nadšená. Je takový měkoučký, zachumlávacíŠtěpánek šel do sporťáku v 5,5 měsících protože nechtěl být v korbě, zdaleka ještě neseděl a byl ve sporťáku úplně v pohodě. V příloze fotka z naší první vycházky… Pokud máš kočárek proti směru, měl by být zapnutý ten suchý zip ze středu sedačky kolem těch příčných tyček. Pokud ho ale nezapneš, což některé maminky schválně dělají, půjde ti kočárek do roviny, ale bude to taková nakloněná rovina a tím, jak nebude ten kočárek zafixovaný v tom sedu, tak se bude trošku houpat (sjíždět) když tam budeš dítko dávat. Ale někomu to tak vyhovuje. Tak zkus obě varianty, třeba najdeš nějakou, která ti bude vyhovovat líp. Pro mě byla tedy příjemnější ta se zafixovaným sedem, naopak když byl malý úplně nejmenší, tak protože chtěl vidět z kočárku ven, tak jsem mu zádíčka ještě přizvedávala…
Mafi - moc diky za radu, zitra zkusim ten sportak nasadit proti směru jizdy jestli mi to tam zespoda pujde prichytit,
Když to proti směru budeš mít přichycené, tak ten leh bude stejný, jako když to máš po směru zafixované těmi háky, ale můžeš zkusit proti směru to naopak nepřichytit a mít ten sed volně, pak sedačka v lehu je rovně, ale je nakloněná, ale zase není pevná a pohybuje se…
@Mafina5 píše:
Když to proti směru budeš mít přichycené, tak ten leh bude stejný, jako když to máš po směru zafixované těmi háky, ale můžeš zkusit proti směru to naopak nepřichytit a mít ten sed volně, pak sedačka v lehu je rovně, ale je nakloněná, ale zase není pevná a pohybuje se…
já myslela, že za ty háky to jde zachytit jen u UR ![]()
U 4Ridera se dávají někam za ten křížový spoj, nebo jak se tomu říká. Musí být zaháknuté, jinak by ti nešel sporťák složit nasazený na podvozku
@Mafina5 píše:
U 4Ridera se dávají někam za ten křížový spoj, nebo jak se tomu říká. Musí být zaháknuté, jinak by ti nešel sporťák složit nasazený na podvozku
no tak jdu zkoušet, at jsem chytřejší
a v jaké pozici máš ty kolečka na bocích large/small? takový ty jak jdou pěkně ztuha točit ![]()
To je na nastavení hloubky sedu. Dokud ti dítě nesedí tak to neřeš a nech to na large. A´ž začne sedět, tak mě se líbilo, že se ta opěrka přiblížila k madlu a malý mimčo mohlo sedět pohodlněji, ale když to dáš na small a opěrku pak položíš na leh, tak ti vznikne schod mezi opěrkou a sedadlem. Pokud máíš vložku tak dáš v polože koleček na small pod sedadlovou část složenou plínku a je po schodu. No a až je dítko větší a sedí již zcela v pohodě, tak dáš opět na large. Zkus si sundat sedačku z podvozku, otočit si ji k sobě zády a pak točit těmi kolečky. Uvidíš, co ta opěrka dělá a dojde ti, na co to je a jak to může být…
@Mafina5 píše:
To je na nastavení hloubky sedu. Dokud ti dítě nesedí tak to neřeš a nech to na large. A´ž začne sedět, tak mě se líbilo, že se ta opěrka přiblížila k madlu a malý mimčo mohlo sedět pohodlněji, ale když to dáš na small a opěrku pak položíš na leh, tak ti vznikne schod mezi opěrkou a sedadlem. Pokud máíš vložku tak dáš v polože koleček na small pod sedadlovou část složenou plínku a je po schodu. No a až je dítko větší a sedí již zcela v pohodě, tak dáš opět na large. Zkus si sundat sedačku z podvozku, otočit si ji k sobě zády a pak točit těmi kolečky. Uvidíš, co ta opěrka dělá a dojde ti, na co to je a jak to může být…
tak vyzkoušeno
jde to do nakloněný roviny po směru i proti směru, ale po směru záleží na tom, kde jsou háky, jestli před nebo za těma tyčema. Ale ta nakloněná rovina mi přijde teda pěkně debilní, to necham s tim mírně zvednutým opěrátkem, at má trochu pohodu a nedrží jí akorát pás mezi nožičkama ![]()
A díííky ![]()
JO, jo, mě se to taky zdálo pohodlnější s těmi zvednutými zádíčky, aspoň ti malá uvidí ven z kočárku a bude ji to bavit…
Ahoj holky, zůčastnila jsem se diskuse někdy okolo února, března, kdy jsme vybírali kočárek a rozhodli se pro Mutsy Transporte, tak jen vám chci dát vědět, že je supééér! Jsme maximálně spokojený! Zatím jezdíme 3 měsíce s korbičkou a malej je naprosto happy. Kočárek je prostornej, lehoučkej, perfektně ovladatelnej, fakt super! Takže pokud někdo váhá, tak doporučuju! Přeju spokojená miminka! ![]()
Ahojky maminky - mutsačky ^^
Na netu jsem si oblíbila mutsy transporter, ale vadí mi, že sporotvní náprava nelze dát do obou směrů jízdy. Jinak s ostatníma podvozkama nemám moc zkušeností… můžete mi kdyžtak o tom něco říct? Který podvozek je nejlepší?
Kočárek se mi líbí jinak kvůli dobrým jezdícím vlastnostem. Cenově přijatelná. Velký košíček a výškově polohovatelná rukojeť.
Sedačku nastavitelnou do obou směrů má Mutsy Urbanrider, Mutsy 4Rider případně Mutsy 3Rider, ale myslím že i Musty Evo. Záleží asi jak chceš kočárek převážně používat. MUtrsy Urbanrider je ideální kočárek do terénu a na špatné chodníky, je krásně odpružený, 4Rider je spíše do města, není odpružený vůbec, MUtsy Evo je novinky a moc s ním nikdo nemá zatím zkušenosti, takže těžko říct, ale myslím, že je to taková lehčí verze 4Rideru - při napolohování sedačky do lehu jde boudička s ním, takže vůbec nezastíní mimčo, což je asi největší nevýhoda, o které se zde zatím zájemkyně o něj zmiňovaly.
Těžko říct, který podvozej je nejlepší - to je pro každého asi jiný. Pro mě jednoznačně Urbanrider ![]()
@TuLin píše:
Ahojky maminky - mutsačky ^^Na netu jsem si oblíbila mutsy transporter, ale vadí mi, že sporotvní náprava nelze dát do obou směrů jízdy. Jinak s ostatníma podvozkama nemám moc zkušeností… můžete mi kdyžtak o tom něco říct? Který podvozek je nejlepší?
Kočárek se mi líbí jinak kvůli dobrým jezdícím vlastnostem. Cenově přijatelná. Velký košíček a výškově polohovatelná rukojeť.
Souhlas s Mufi
ja jezdim ve meste a mam 4R a jsem spokojena
UR me neuchvatil vzhledove. Kdyby mel 4R odpruzeni, byl by dokonalej ![]()
@Kešu
tak super, já se nakonec pro něj taky rozhodla, ale jen pro sporťák…
a budu ho objednávat…
A že nejde otočit sedačka mi nevadí, zatím budu jezdit s tím co máme kde otočit sporťák jde a až bude chtít malej koukat na svět a ne na maminku, tak přejdeme do mutsíka ![]()