Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Mutsy 4 Rider?
Přidejte zkušenost s Mutsy 4 RiderZuzičáku tak snad ti bude vyhovovat a nebudeš mě proklínat,ale já fakt zkusila všechno než jsem se pro něj rozhodla! ![]()
Stříška tak já jsem měla v tom plastovém průrozu dírku a v Libfinu mi to vyměnili za novu!!!! Takže já jsem zatím taky z Libfinem problém neměla,i když mi do reklamace napsali že závadu neuznávají tak mi to sami opravili a dali do pořádku. Jako já za sebe můžu říct že srevis fakt super!!!
Zuzi já měla Ocean na hluboké korbičce a úplně super no a nakonec jsem si Ocean koupila i sporťák a z toho nejsem úplně tak nadšená,protože mám pořád zpráskaný kočárek,pořád ho musím čistit,zvlášť teď když je sychravo a malej pořád vylejzá a nastupuje do kočárku…ale barva je to krásná,to jo!!!!
![]()
Lištičko neboj, já tě proklínat nebudu, i kdybych spokojená nebyla
. Ale tomu nevěřím
. Však jsem plnoletá (už dlouho), takže je to moje rozhodnutí. Navíc jsem korbičku prodala za 2-ku, takže litr holt hned putoval zase do kočárku ![]()
Z.
Ahojky holky, šest měsíců používáme Mutsík a abych pravdu řekla, je to horor!
Přesto Mutsíka miluju, aůae abych se z toho všeho nezbláznila, púoraďte, prosím, jak aspoň odstranit to vrzání. A nebo jaké máte zkušenosti se servisem. Jak dlouho to trvá! Nemůžu být přece zase bez kočáru!!
Pomoooooc, prosím, prosím
AXI - to je mi líto, že řešíš takové problémy!
Co zkusit prostříkat, kde to vrže, silikonovým olejem (prodává se ve spreje třeba v cykloservisech). To mi říkal ten prodavač v Německu, kdyby něco.. Ale my máme UR (ukazoval např. do toho kloubu).
S vibracemi neporadím, asi se tam něco povolilo. Mně to dělal Slalom a vyřešila to servisní oprava, zkus zavolat do Libfinu nebo zkus nějaký místní cykloservis..
Popraskání je asi z blbého skládání. Já vždy stříšku skládám s vloženou rukou, abych to vyrovnala a zatím ťuk ťuk v pohodě. Holky už tu o tom psali dost.
KOŠÍK - už ho mám!!!! Přišel v pátek PPL a hned jsem ho v sobotu prubla. Super je, že nemusím vozit tašku! Vše potřebné dám do košíku, takže mi nezavazí taška na rukojeti.
Máme sporťák pořád tváří v tvář. Takže ke koši je horší příštup, musím nadzvednout ten díl, jak tam má Toník nohy (mám to trvalo narovno). Ale v pohodě, aspoň zas nejsou ty věci na ráně pro případného zloděje
.
Dneska cestou ze školky jsme byli poprvé na nákupu. Super bylo, že jsem si nakoupila přímo do koše, nesla jsem ho v ruce, v druhé kočár. Věděla jsem přesně kolik můžu nakoupit
. Plus něco víc do druhého koše, že
.
Ale pak jsem zjistila, že jak mi tam zavazí ty háky, tak ho tam jen tak nemůžu nasunout (jako kdybychom jezdli po směru
), Ale musela jsem půlku věcí zase vyndat, na:,–(it košík a zbytek tam nastrkat pod těma nožičkama a při vyndávání zase.. Takže praktičnost trochu klesla, ale je to moje chyba, že jezdíme pořád čelem k sobě. Jinak by to bylo lepší. Ale i tak koupě rozhodně nelituju a využiju ho v pohodě každý den. Jo ještě jsem se bála, jestli do něj nebudu kopat, ale to je v pohodě. Akorát se trochu hůř ovládá ta aretovací šlapka a brzda.. A byl to trochu boj nandat tam ty háky.
Toť moje poznatky. Pozitivní hodnocení rozhodně převládá
.
Axi to je mi líto!!
proto jsem ráda,že jsem si koupila kočárek v čechách a že ho tu můžu bezproblému reklamovat. Dírku v boudičce jsem měla a přes paní co jsem koupila kočárek mi v reklamaci dali novou. myslím si,že když si ho dáš do Libfinu,že ti ho opraví ale na tvé náklady… ![]()
Zuzi vidíš,tak to mě nenapadlo,já jezdím od začátku s Péťou od sebe protože 3rider je pak špatně ovladatelný,když je natočený proti mě. Ale až ho budeš mít od sebe,tak to bude paráda,já jsem včera byla šťastná,že jsem si udělala nákup a vešel se mi tam balík plínek!!!!
to jsem byla nadšená!!!! Já teda zatím dávám samé plus. ![]()
Ahojky všem a hlavně Zuzicakovi,
po přečtení diskuze o Mutsy jsem našla odpověď na můj dotaz a hlavně jsem se utvrdilav tom, že jsem se rozhodla pro supr kočárek ![]()
Ano, už konečně vím díky vám, holky, jak se zafixuje sportovní sedačka proti směru jízdy a můžeme vyjet bez stresu do terénu.
Na oplátku můj tip:
na adaptéry pro autosedačku Traveller Mutsy jde na:,–(it také polohovací autosedačka Red Castle. Jezdím s tím už 3,5měs., tak mi věřte…
tAK JSEM NAŠLA PRVNÍ NEVÝHODU NA KOŠÍKU!!!!!
![]()
Vejde se mi teď do kočárku větší nákup čili logicky utratím více peněz!!!!
![]()
HELEN - jsem ráda, že jsi nás našla a přidala ses k nám! ![]()
Lištičko,
prosím tě, kde jsi sehnala ty kožené chrániče na rukojeť?
A ještě jeden dotaz - vím, že jste to tady už řešily, ale s neposednou Haničkou na klíně mám problém něco napsat, natož se probírat staršími příspěvky, proto prosím o radu: Dneska přecházíme do sporťáku a nejde mi zafixovat hloubka sedu. Hanička má 5 měsíců, ale do korby se mi už nevejde, ale ještě nesedí, takže potřebuju, aby ve sporťáku ležela. Když ji ale do něj dám, tak se mi sporťák „po:,–(í“. Poraďte prosím, jak na to. Jsou tam z obou stran taková kolečka, na kterých je napsáno SMALL a LARGE, ale vůbec nefungují a nevím, k čemu jsou určená. Myslím, že určitě budou souviset nějak s nastavením té hloubky sedu, ale jak??? Toť otázka! Holky, prosím o pomoc!!! Poraďte!! Díky!!! Martina s Haničkou
Ahoj Lulje,
ta tlačítka jsou skutečně na to, ale já jsem nakonec ani takto sedačku neupravovala, i když tam šel Ondra v pěti a půl měsících. Když se sedačka položí, tak mimčo tak jako tak leží. Tam šlo spíš o to, aby tam moc neplaval vůči pásům. Já jsem mu mezi rozkrok a ten mezinožní pás strkala klubko tlustých ponožek, protože i s tím zkrácením to bylo dost daleko a Ondra sjížděl. Takhle jsem ho zapla, strčila tam ponožky a ani se nehnul (doufám, že jsem to popsala jasně).
Ta kolečka by ale fungovat měla, kdybys potřebovala. Myslím, že se musí hodně zmáčknout současně na obou stranách.
Pak je také důležité zafixovat tu sedačku, aby při položení mimča neměla tendenci se naklánět z kopce a prostě se hýbat. To se tu už taky psalo. Když je sedačka proti směru, tak se to fixuje páskem, který trčí ze zad sedačky a sucháčem se přichytí skrz tyčky dole u nášlapné brzdy. To způsobí, že se sedačka v místa ohybu (kde je zadeček) napohne a nevystrčí se jakoby nahoru. Když je sedačka po směru, tak se musí upevnit tak, že ty zahnuté háky jdou přesně mezi ty vodorovné tyčky a ne nad nebo pod nimi..
M.
Lulje ale když ti malá stejně nesedí,tak si přece nepotřebuješ upravovat hloubku sedu??? lůžko máš přeci ve vodorovné poloze. Hloubku sedu si pak upravíš až ti bude malá sedět a ty budeš chtít ohnout tu čás pod nožičkama,aby neměla malá natažené nožky.
Jinak chrániče jsem objednávala na www.kocarkov.cz je tam i telefon na paní Vinterovou,tak jí můžeš klidně i zavolat.
jinak Péťa byl taky od osmi měsíců ve sporťáku a bylo to v pohodě!!! ![]()
J9Inak kolečka fungují jen je musíš jak píše medůza pořádně najednou zmáčknout a pootočit s nimi.
Holky, děkuju moc za radu, ale stejně jsem z toho jelen
Hanička má dneska přesně 5 měsíců, takže nesedí a potřebuju, aby ležela. Jenže když ji do sporťáku dám, tak se ten sed právě prohloubí a Haňula tím pádem neleží v rovině, ale sjede to s ní jakoby do sedu. Ta kolečka se dají zmáčknout a otočit, ale nikde se mi to nezafixuje. Zkrátka když položím dítě do kočárku, tak se mi sám jakoby prohloubí do sedu, což nechci. Vozit chci zatím proti směru. Až začnu, vozit po směru, tak se určitě zase ozvu
A ještě mě štvou ty háčky u polohování nožiček. Fungují (či spíše nefungují) stejně jako ta kolečka na upravování hloubky sedu. Zkrátka nechápu, nač tam jsou, když to stejně nejde nijak zafixovat a nožičky pořád padají dolů. Poradíte mi prosím? Ty klapky na polohování nožiček mi tam prostě připadají zbytečné, protože se jimi nic nezafixuje. Snad to popisuju dobře. UF! Díky za odpovědi
Martina
Jo, holky, mám ještě jeden dotaz
Protože mám barvu Light Olive a ta se už nevyrábí , nemůžu sehnat originál nánožník. V Libfinu ho sice z Holandska objednali, ale nevědí, zda v prosincové zásilce dorazí, takže jsem se rozhodla dýl nečekat a koupit nánožník od Emitexu. Někdo jste ho tady vychvalovaly, že je snad i vyšší a líp mimčo chrání než ten originál MUTSY. A můj dotaz zní: Který je lepší? Emitex Nánožník univerzal nebo Emitex Nánožník s límcem? Vyrábějí totiž dva druhy. Ten univrzal by se měl dát dole nějak stáhnout a tím přizpůsobit kočárku. Takže zase nevím. Který z nich máte a jak jste spokojené??? A už dneska fakt končím. Díky moc za cenné rady a dobrou noc…
Taky se přidávám s dotazem k lulje, mám barvu červenou (02) a jsme bez nánožníku. Jak to řešíte vy, co nemáte kočárek v barvě nánožníků z Emitexu? Nechce se mi jezdit v červeno-modré kombinaci ![]()