Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Mutsy 4 Rider?
Přidejte zkušenost s Mutsy 4 RiderPodvozky Mutsy jsou dělané pro růtzné terény. POkud budeš chtít hodně jezdit po terénu, pakl Urbanrider, pokud hlavně po městě tak asi 4Rider. Určitě ale Single spoke, neb ten vylehčený 4Rider je opravdu jen do nákupního centra. Já mám Urbana a miluju ho. První rok jsme strávili v podstatě v lese a druhý rok zase hodně po městě a zvládl obojí bezvadně.
4Ridery mají problém s předními kolečky - často se vyklechtají a pak rachotí. Mraky holek to tu reklamovalo.
Urban rider moc problémů nemá. Co si pamatuji, a to jsem četla celou diskusi, tak jen několika holkám se nakláněla korbička a byla to vada podvozku a výrobce ho vyměnil. Pak měl někdo nakloněné madlo, ale na to mám teorii, že to vada nebyla. Stalo se mi to také, když jsem udělala údržbu a opravdu na fest dosáhla všechny imbusy a pak se mi nezacvakl kočárek na obou stranách, ale hned mi samozřejmě došlo, čím to je a docvakla jsem si to i na druhé straně.
Tahle diskuse je hlavně o kočárcích Mutsy Rider, sty ostatní podvozky a kočárky MUtsy tu nikdo moc nemá. U transportera nejde otočit sedačka proti směru jízdy, u Slidera byla jen nakláněcí sedačka nikoli plně polohovací, u Evo se snad zase při sklopení opěradla sporťáku naklání současně i boudička, takže při lehu je na prd.
Takže doporučuji Mutsy Rider a podvozek (buď urban nebo 4) si vyber podle terénu, kterým nejčastěji budeš jezdit.
Děkuji za odpověď. Budu jezdit spíše terény(polňačky a lesní cesty), chodníky. Na Urbanrider jsem právě koukala a asi vezmu ten. Podvozek koupím asi nový, ale korbu určitě použitou, podle mě nemá na tu chvíli cenu kupovat novou korbu. A sportovní sedačku budu řešit asi až to bude aktuální. NA první pohled se mi kočárek nelíbil, ale postupem času je to můj favorit. Líbí se mi, že jde otočit sportovní sedačka (někdo píše, že to nevyužije, ale já sem si to dala jako podmínku).
Tak ještě jednou moc děkuju
@michalamichala
Kdyby jsi náhodou měla zájem o korbičku Cargo grey napiš, mám ji po dcerce, je jako nová ![]()
Tak po opravdu dlouhe dobe se ozyvam. 2.8.2012 (str. 571) jsem Vam tady dekovala za celou diskuzi, diky nic jsem si 4.8. mela jet do Brna pro vysneny kocar. Clovek mini a zivot… ten si jede svoji lajnu…
Takze ve zkratce:
3/8 22,00 mi zacala odtekat pomalu voda - opravdu pomalu, nebyla jsem si jista
takze 4/8 7,00 sup do nemocnice, kde si me uz nechali. Nicmene zadne priznaky porodu, takze jsem manzela do toho Brna pro kocar poslala. Z Ostravy.
No, a po poledni uz byl zpet a pak uz jsme cekali spolu. CHteli vyvolavat, tak jsem sahla po babske rade z jogy, lupla do sebe ricinovy olej s dzusem, nasledkem cehoz jsem nepotrebovala klastyr
a porod se rozjel. Za 3 hodky nebylo co resit a Pypyk, vlastne oficialne Tonik vykoukl na svet 6 minut po pulnoci, tedy 5/8/2012. A co to ma spolecneho s kocarkem?
Stale jsem s nim spokojena, obcas nam unika 1 kolo, ale je to nase lenost, ze to neresime.
Pichnute neni. Ale to jsme celi my. Snih zvlada v pohode, absolvovali jsme vyslap na Pustevny a nektere chodniky, kdyz to zrovna neni Hlavni trida, taky stoji za to. V unoru s nami vyrazi do Alp a jsem v klidu. Verim, ze to ustoji. Jsem vazne nadsena, kdyz vidim Chicco prisernost, ktera ma pod korbou neco, co vytvari z kocaru dojem jezdici zidle, jsem hrda na to, co tlacim pred sebou. A povisle brisko to neni.
Ten kocar je proste elegantni (ano zatim jezdim s hlubokou), ale tak nejak sportovne a hlavne - je zaroven funkcni. Takze ja
a jelikoz bysme chteli, aby Tonda nebyl sam, zuzitkujeme ho urco jeste dal. Alespon v to verim.
Opet sileny vylev, ale uz jsem se na to chystala dost dlouho. Ted zacinam pomalu resit doplnky do sportovni sedacky, tak jsem si na to vzpomnela, ze to vam, i tomu kocaru, dluzim.
![]()
Petrdel - To jsem moc ráda, že ti kočárek tak dobře slouží. Já zrovna včera zažila obvyklou situaci, kdy mladý pokladní v Bille byl tak unešen z nákupního koše, že si opsal značku kočárku, neb v dohledné době bude kočárek řešit. Když viděl, že jsem ochotná o něm povídat i víc, tak zavřel pokladnu a šel se mnou klábosit o kočárku
Z natáčecí nápravy byl úplně odvařenej ![]()
Michalamichala - otáčecí sezení bylo pro mě také hodně důležité a využila jsem ho. MAlý šel do sporťáku v 5,5 měsících ne proto, že by se nevešel, ale už v korbě nechtěl být a chtěl vidět ven. No a opředstava, že ho v 5,5 měsících dám po směru a nebudu na něj pořádně vidět a když zavřu boudičku tak budu neustále obíhat kočárek, abych se podívala, co tam dělá mi tedy fakt nedě+lala dobře. Ale je pravda, že to dítko roste jako z vody a tak v osmi měsících už šel po směru. Už ho víc zajímaly věci kolem a hlavně já už se těšila až zase plně využiku nákupní koš, který jsem proti směru nevozila, neb není pohodlně dostupný.
Petrdel - z doplňků ke sporťáku určitě doporučuji vložku (já mám PInkie a sedí perfektně, ale holky tu mají i z MMB a také jsou spokojené), já mám k vložce i ušité od Pinkie ochrany na pásy (jsou měkčí a menší a pro malinké mimčo určitě pohodlnější), ochranu na madlo (v době, kdy mimčo jí piškotky k nezaplacení
), jinak z origo věcí mám vypůjčenou sluneční stříšku a na období kdy už dítko sedí je také moc fajn. Mám ale také slunečník origoš, který je zase lepší na dobu, kdy dítko ještzě leží. Je obrovský a vykryje tak hodně prostoru a v kombinaci s boudičkou pro ty první měsíce je to perfektní věc na léto. Taky se mi moc osvědčila termokapsička na pití z Rosmanna, kterou sucháčema připnu na madlo a peněženku, telefon a klíče dám do kapsičky na boudě a jinak nepotřebuju na některé cesty vlastně vůbec nic. Sluneční clonu jsem měla Lilinka.cz a byla perfektní. Samozřejmě nákupní koš, ale ten už asi máš, ten je perfektní i pod korbu.
Tak prvních 14 dnů zkušenost s UR parádní, ale dneska nastal velkej problém ![]()
Nejdou nám odaretovat kolečka, takže kočár nezatáčí a je pořád v zaaretované poloze
Má někdo podobnou zkušenost? Po 14ti denním používání mě to celkem rozladilo teda ![]()
@Jelika Zkoušeli jste ho pročistit a pořádně umýt? Nemáš tam třeba bahno?
To jsem si právě taky myslela a řádně ho osprchovala a nic. Jsem pěkně naštvaná ![]()
Jestli budu muset reklamovat, tak mě švihne, do Prahy 100 km a měsíc bez kočáru jak to tak znám…
Tak nádhera, už jsme našli problém, ten čep, který má vyjet, aby se kolečka mohla pohybovat nevyjede, a proto je to pořád zaretované. Špejlí jde zvednout a normálně se pohne s nápravou, ale jakmmile dojedu doprostřed, tak čep zas zapadne a jsme v…
Budem muset reklamovat, kupovali jsme v babyparku, tak si uděláme výlet 100 km tam a 100 km nazpátek, asi nám to tam kus za kus nevymění co?
Mohla byste mi některá udělat fotku spodku kočáru, ať se můžem kouknout, jestli tam něco upadlo nebo je to v háji nějak jinak?
Děkuju
@Jelika, v Babyparku ti půjčí náhradní podvozek, nám ho při reklamaci vždy půjčili. Ale nejdřív si tam zavolej, jestli mají nějaký k dispozici.
@anecak už jsem jim napsala maila, že by mi to mohli vyměnit kus za kus a odepsali, že když bude ve 100% stavu, tak ano (asi ho dostane po opravě někdo jinej…)
Za tu proklamovanou kvalitu jsem ale dost zklamaná.
@Jelika, my taky reklamovali. Ale řekla bych, že pořád má míň vad než nějaké další kočárky. Je super, že vám ho vymění.
@anecak a co jste vy reklamovali? Když jsem četla, že vám vždy půjčili, tak jsem si řekla a jéje, to nebude poslední reklamace…
Mě zarazilo, že jsme s tím jezdili týden a hned se ten čep podělal
resp. nějaký to perko, co ho má držet vytáhnutej.
@anecak píše:
@Jelika, my taky reklamovali. Ale řekla bych, že pořád má míň vad než nějaké další kočárky. Je super, že vám ho vymění.
To jo.. kamarádce od nás rovnou upadlo celé kolečko… a nové kolečko jí přišlo snad minulý měsíc..
@Jelika, měla jsem původně 4Rider a pořád nám kmitala přední kolečka, tak asi po 3. reklamaci jsme ten kočár vyměnili za Urbana. A od té doby je OK ![]()