Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Mutsy 4 Rider?
Přidejte zkušenost s Mutsy 4 Rider@JJanča píše:
Ahoj, potřebovala bych prosím poradit. V nejbližší době budeme přecházet z korbičky na káru a nemám nánožník. jelikož je ještě zima, tak ho budeme muset co nejdříve pořídit. Máte dobré zkušenosti s origo nánožníkem Mutsy, nebo je lepší nějaký neorigo? Popřípadě jaký? děkuji moc
Ja bych nanoznik vubec nekupovala, pokud koupis kvalitni fusak, je to dle meho nazoru zbytečnost. Origos nanoznik je vicemene na prd, na mimibazaru nekdo sije daleko lepsi, ale osobne si myslim, ze je to zbytecnost. Mam original a nepouzivam, staci nam jen fusak a nechavam malou spat venku i v mrazech ![]()
@JJanča ahojky. my presli do sportaku pred mesicem,
bez nanozniku si to nedovedu predstavit, tak jsem si nechala usit na mmb a je super.
ma dva zipy, tak ho vubec neodepinam, jen rozepnu zipy a muzu maleho vyndat.
pak mam velky ten lem nahore, takze na maleho vubec nefouka.
myslim, ze nazor na nanoznik zalezi, jakou dobu dite v kocaru travi. moje deti jsou proste kocarkove.
malej mi v nem pres den spi 2× denne cca po 2-3hodinach. bez nanozniku a jeste deky pod nim, by mi zmrznul.
@slunicko100 píše:
@JJanča ahojky. my presli do sportaku pred mesicem,
bez nanozniku si to nedovedu predstavit, tak jsem si nechala usit na mmb a je super.
ma dva zipy, tak ho vubec neodepinam, jen rozepnu zipy a muzu maleho vyndat.
pak mam velky ten lem nahore, takze na maleho vubec nefouka.myslim, ze nazor na nanoznik zalezi, jakou dobu dite v kocaru travi. moje deti jsou proste kocarkove.
malej mi v nem pres den spi 2× denne cca po 2-3hodinach. bez nanozniku a jeste deky pod nim, by mi zmrznul.
Tak mne tam mala spi taky dvakrat denne a kdyz je venku okolo minus 7 a vetsi zima, tak ji strcim dovnitr do. fusaku navic deku pro jistotu
asi zalezi na fusaku a na tom, co ma mimco na sobe
fusak mam aesthetic, je nepromokavy, takze na nej i snezi ![]()
Jo tak to zní zajímavě. můžete mi prosím poslat nějaký odkaz kde to šijou a na kolik to vyjde? děkuji
Já nejdříve na origoš také nadávala, ale nakonec jsem se ho naučila zapínat v prvních měsících až úplně nahoru podvlečený pod madlem za zadní opěrku a kryl malého krásně, jak malý rost postupně jsme nánožník dávali níž. Ale nepoužívala jsem ho v zimě ale spíše na jaro a na podzim, kdy měl malý jen dečku. Fusak si myslím, že není třeba nijak překrývat další vrstvou. Malý mi venku spal skoro do dvou let denně přes poledne dvě až tři hodiny v létě v zimě a úplně bez problémů. Ani žádnou deku jsem mu tedy do fusaku nedávala a oblečen byl normálně (kombinézu a podobné věci dokud nechodil vůbec neznal).
Ahoj holky. tak jsem ted namontovala káru, ale bojím se že se mi to nějak nelíbí. v lehu to není vůbec pěkně rovný. jsem z toho nějaká nervozní. kolečko large a small nepomáhá. mám to na large ale není to vůbec ono. dejte mi někdo prosím nějakou radu ať se trochu uklidním, že to bude dobrý
díky
Rovný leh pokud dítě v kočárku vyloženě jen nespí není pro pulroční dítě třeba. Bude chtít vidět ven a to z ùplného lehu nemůže. Náš malej šel do sporťáku právě proto, že z korby neviděl a řval tam. Takže první měsíce, když ještě neseděl měl opěrku ještě přizvednutou, aby viděl líp.
@Mafina5 no jo, ale ono to přizvedávání dětí, když ještě samy nesedí není moc dobré pro jejich záda… Takže chápu @JJanča, že se jí to moc nelíbí.
@JJanča já dala malou do sporťáku cca v půl roce na jaře. Takový ten „zlom“, co mi v kočárku vznikl jsem vypodložila dekou a navíc byla ještě v zimním fusaku (a v něm v kombinéze). Takže tak mi to přišlo ok, byla to téměř rovina.
Když bylo pak už teplo, tak jsme zase na chvíli vrátili hlubokou korbu, ve které jezdila na břiše - to se jí moc líbilo. Viděla ven a vešla se hezky.
Pak jezdila stejně i v tom sporťáku - byla trochu jako žokej
Samozřejmě připoutaná popruhy, co jsem si dokoupila, aby nevyskočila ven.
Naše malá byla v korbě asi do 8. měsíce, pak už se nevešla, tak musela do sporťáku a jelikož ještě neseděla (a ani jsem ji neposazovala), tak jsem sedačku, kterou jsem měla nasazenou proti směru, nepřipoutala tím páskem k podvozku (jak se to má dělat) a tím vznikla taková skoro rovina, sice nakloněná, ale šlo to.
Přizvednutí opěrky zádům nijak nevadí. Moje dítě na ùplné rovině nikdy ani nespávalo, vždycky mělo ten klínek pod matraci. Samozřejmě pokud dítě nesedí nemělo by se posazovat, ale to neznamená, že nemůže ležet ns mirně zvednuté opěrce. Já jako malá jezdila v hlubokém kočárku na polštáři v polosedě až do roka a na má záda to žádný neg. vliv nemělo. Nic se nesmí přehánět ani naslouchání lékařsko-marketingových rad ![]()
@misule.j píše:
Naše malá byla v korbě asi do 8. měsíce, pak už se nevešla, tak musela do sporťáku a jelikož ještě neseděla (a ani jsem ji neposazovala), tak jsem sedačku, kterou jsem měla nasazenou proti směru, nepřipoutala tím páskem k podvozku (jak se to má dělat) a tím vznikla taková skoro rovina, sice nakloněná, ale šlo to.
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jaký pásek myslíte? Mám ten kočárek už dva roky a nevím o tom, že by se měla sedačka připoutat páskem k podvozku!!!
Kde ho najdu? Musím se na to mrknout, teď čekáme druhé miminko, tak budu zase chytřejší. Ostatně chytřejší jsem vždycky, co si čtu tady v diskuzi!!! Moc děkuji všem za postřehy a názory, zejména Mafina5!!!
Ještě se tady někdo bavil o nánožníku. Máme ho origoš a byla jsem s ním spokojená. Kompletně tedy s celou sportovní sedačkou. U korbičky hodně fouká, sice jsme to vyřešili pláštěnkou (dcera je zimní miminko) a bylo to ok, ale člověk si říká, že když chtějí tolik peněz, tak by korbička mohla i něco umět. Takže ta mě sklamala. Ale naštěstí jsme ji koupili z druhé ruky, takže moc to nemrzelo (naštěstí).
@Ennnie píše:
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jaký pásek myslíte? Mám ten kočárek už dva roky a nevím o tom, že by se měla sedačka připoutat páskem k podvozku!!!Kde ho najdu? Musím se na to mrknout, teď čekáme druhé miminko, tak budu zase chytřejší. Ostatně chytřejší jsem vždycky, co si čtu tady v diskuzi!!! Moc děkuji všem za postřehy a názory, zejména Mafina5!!!Ještě se tady někdo bavil o nánožníku. Máme ho origoš a byla jsem s ním spokojená. Kompletně tedy s celou sportovní sedačkou. U korbičky hodně fouká, sice jsme to vyřešili pláštěnkou (dcera je zimní miminko) a bylo to ok, ale člověk si říká, že když chtějí tolik peněz, tak by korbička mohla i něco umět. Takže ta mě sklamala. Ale naštěstí jsme ji koupili z druhé ruky, takže moc to nemrzelo (naštěstí).
No, když je sedačka nasazená proti směru, tak je zespodu na sedačce takový pásek (na suchý zip), který se připoutá k těm tyčkám na podvozku ![]()
Já bych to taky asi nevěděla, ale přečetla jsem si to kdysi tady, když jsem vybírala kočárek ![]()
Ten pásek bývá ukrytý obvykle uvnitř sedačky zespoda v prostřed místa, kde se sedačla lomí (mezi sedadlem a opěradlem)
Ahoj holky, ráda bych se zeptala jestli nemáte některá podložku do kočárku Pinkie . Mám mutsy transporter a líbila by se mi do sporťáku, ale nevím jakou vybrat aby tam sedla. Mají více variant střihu a u všech píšou, že jsou vhodné pro kočárky mutsy
Doufám, že se neopakuji a už se to tu neřešilo, ale 600stránek jen nad mé možnosti ![]()