Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
hamika: ta je luxusníííí
![]()
Včera večer jsem koukla z okna a na dvorku si ležela černá kráska:D. Miouš ji pozoroval za oknem tak urputně:D. Sranda se koukat, lákalo mě ho pustit. Ale já tu mám celý den otevřené okno, dveře(jsme v přízemí) a on stejně ven nejde:D. Gaučák…
hamiko to je mi lito ![]()
my museli par let dozadu uspat pesana, umrel na rakovinu, dusil se, bylo to priserny ![]()
a britula je krasna ![]()
no a na drapky? dat jasne najevo ze s vytazenymi drapky nee, me se osvedcilo jak zatli drapky do moji nohy a pod. chytnout razne tlapicku a delat tsss, oni si na ten zvuk zvykli, ted nan reaguji ze delaj neco spatne, takze mne staci jen zacmukat
ale chce to pevne nervicky a trpelivost ![]()
a soused pod gaucem me vazne pobavil ![]()
eňula píše:
Hamiko, kočičky je mi moc líto. My jsme vždycky měli doma velký zvěřinec, takže podobných a jiných smutných zážitků jsme měli dost a dost. Naposledy jsme museli nechat uspat mladého hafana (taky byl nalezenec), který byl taky nejspíš otrávený. Pořád naříkal a naříkal. Máme kamarády veterináře, tak mu udělali uplně všechna možná vyšetření, ale na nic nepřišli. Vypadalo to, že se lepší, ale pak jednoho rána začal zase hrozně naříkat…
Zuzuko, co na to říct. Já mám doma taky divošku, byla divoška od malička, nikoho se nebála, všechny zmidlila - ať to byl veterinář, pes nebo návštěva. Vyskakovala si taky na mě, protože já jsem ji pořád bránila, manžel byl pro ni autorita, takže na toho si nedovolila. Teď už je klidná. Spravilo se to hlavně, když jsme si domů přinesli druhou kočiku - urazila se. Jinak bití fakt nepomůže. Max nějaký rozprašovač na vodu. A nemůžu se nevyjádřit k tomu, že jste si nechali kotě a „starou“ kočku dali pryč. Vždycky jak tohle někde vidím, tak mi roste adrenalin. A bohužel to takto lidi praktikují dost často.Je to smutné.
Nicméně vám přeju - a to taky kvůli novému koťátku - aby se uklidnilo a bylo hodné a spokojené.
AHOJKY no ja verim tomu ze to nekoho poburuje ja mam kocicky moc rada ale maminku sme musely dat pric byla vazne nemocna nechce se mi o tom moc rozepisovat mnely sme ji moc radi nechala bych si ji ale opravdu to neslo bohuzel
ja sem to vubec tak nemyslela ze bych sahlaa na kocicku to nikdy !!!! spise sem myslela nakou tu metodu jako ta voda nebo syceni urcite skusim take pridavam fotecku je mi smutno za nasi cernoskou tak se jmenovala
ahoj holky, děkuji, jste moc hodné ![]()
Vidím, že těch smutných příběhů je tady hodně
Asi každý kočko/psomil si jich pár v životě zažije. My doma trochu počítali a zjistili, že Bobča byla už 11. kočička, o kterou jsme přišli ![]()
Any - díky za povzbuzení, já stále čekám, že se naše britka „umoudří“ a začne být mazlívá, takže podle Tebe mám ještě naději, to je bezva ![]()
A je super, že se vám podařilo otráveného pejska zachránit. My kdysi tetě zachránili jezevčici, též otrávenou, kamarádčin irský vlkodav jí dal svou krev.
Eňulo, jasterico - taky jsme museli dát před 8mi lety uspat pejska s rakovinou, ale ten už měl 16 let. Mamka od té doby psa nechce, prý se nebude dívat na to, až bude starý a nemocný, že stačí, když si ji každý rok najde aspoň jedna kočka ![]()
Zuzukoo - já to taky pochopila, jakože jste kočku mámu někomu dali. To je dobře, že nedali a je mi líto, že byla tak nemocná
Ale koťátka měla nádherná, ta kresba je super. Naše černá kočka měla kdysi 2 bílá koťata, jen konce oušek, trošku čumáčky, špičku ocasu a lehce nohy takové šedé. Koťata měla stále modré oči a vypadala jako šlechtěná. Nevím, koho číča na svých toulkách potkala a s kým se spustila ![]()
Musím zpětně v diskusi nastudovat, která z vás má jaké kočičí miláčky, ať jsem trochu v obraze. A ty rady, co tu padly se mi líbí, něco by mě fakt nenapadlo, že může fungovat…
hamika nas pejsek mel bohuzel jen ctyri a pul
o to to bylo horsi, a navic to s nim slo hrozne rychle ![]()
a nejhorsi bylo, ze se muzem podekovat jedne klinice, ze umrel, kdyby totiz hned prisli na to co mu je, mohli jsme ho zachranit ![]()
Zuzuko je mi líto, že byla kočička nemocná. Já jsem to komentovala z toho důvodu, že fakt znám osobně několik lidí, kteří to takto praktikují, že si nechají štěně či kotě a toho původního mazlíka dají pryč, páč je okoukaný. Jsem ráda, že to není tvůj případ a omlouvám se, jestli jsem tě nějak rozzlobila. Jinak s tím koťátkem jsem to nemyslela přímo na tebe, že bys ho bila, jen jsem zrovna někde četla, že to stejně vůbec nepomáhá, že to tu kočinu ještě víc naježí a bude o to zlostnější. Já jsem vymyslela na tu naši mícu dobrou fintnu. Nesnáší jakékoli smrady typu krémy, voňavky apod., takže stačilo si namazat ruce nebo nohy a jak se chtěla zakousnout, tak si to hned rozmysela
. Jinak myslím, že i ten rozprašovač s vodou není marný. Ale zase jde o konkrétní kočenu. TA naše divoška uplně nesnáší vodu, stačí jen kapička na kožich a mete pryč jak namydlený blesk, zato naše druhá, ta umazlená, ta si většinou ani nevšimne, že na ni něco káplo
.
jé, to je dobré s těmi voňavkami
Jenže člověk než na to přijde, že… ![]()
Naše Viki vodu zbožňuje, pokud nestihneme zavřít koupelnu po sprchování včas, už je ve vaně a číhá na kapky padající z kohoutku
Pak samozřejmě mokrýma tlapičkama (nejlépe když byla předtím na WC, takže má na nožkách jemný prach) poťapká celou kuchyň a mám o práci postaráno ![]()
jasterica - též mám jednu špatnou zkušenost s veterinou, je to už dávno, ale sem tam si na to vzpomenu. Proto teď maximálně oceňuji, že „náš“ veterinář je dobrý, spolehlivý, za ty roky už nás zná a plně mu věříme a to je důležité, nemáme pak pochybnosti o léčbě. Teď když nám řekl, že pro kočičku už udělal vše, co se dalo a co je dostupné, že musíme jen čekat, zda se jí obnoví tvorba krvinek a destiček, věřila jsem mu. Nelhal nám a na přímou otázku, jaké jí dává šance, řekl tak 30-40 %, i to jsem ocenila.
no ja jsem rekla, ze na tu veterinu uz v zivote nevstoupim ![]()
pak jsme si nasli uzasnou mudru v caslavi primo a nemuseli jsme nikam jezdit, mela i rentgen, sono, takze luxus
jen jsem se pokazde tlemila, ze za chvilku bude mit nad dverma cervene svetlo, poplasne, nevstupovat, kdyz nas uvidi ze jdeme my
pokazde jsme neco unikatniho resili nebo se nam stalo ![]()
ted jsem se prestehovala, ale uz mam doporuceni na podobnou, tak snad bude stejne dobra ![]()
Tak a Mioušek jede do nového domova
. Proč nemám štěstí na zdravá zvířátka:(((
Lakynko, je mi to moc líto
Ale ber to pozitivně, měla bys (a měla jsi) to s ním hodně těžké. To, co jsi popisovala, bych taky nedala, to normální člověk dlouho nevydrží. Hlavně, že se dostal do dobrých rukou a můžeš ho určitě i občas navštívit (nevím ale jak to máte k sobě daleko). Vím, jak je těžké dát kočičku pryč, ale možná by to spravila nějaká ta útulková micka ![]()
Myslím, že mu všechny moc přejme, aby se mu u nové paní majitelky líbilo!!
Jinak s těmi zvířátky si fakt člověk nevybere. Moje jedna míca má dietku kvůli tvorbě šutrů v močáku a druhá zase dietu kvůli citlivému žaludku… ale to už jsem tady někde psala.
Lakynko nebuď smutná, těš se z toho, že kocourek má hodnou paničku
.
To zase jo. Nikde a s nikým bych si nebyla tak jista, jako s touhle novou paničkou
. Ta se pro číči narodila…
Díky holky.
Ahoj holky ![]()
Dlouho jsem tu nebyla.Lakynko je mi líto, že se Mio nezlepšil, je to stejně záhada proč to dělal. Většinou se říká,že buď má číča nějakej problém anebo se tak mstí za nějakou změnu se kterou není spokojená,ale většinou to nedělají tak dlouho jako Mio. Tak Ti přeju ať se má kluk u nové paničky dobře.
Já musím zaklepat my máme teď se Samíkem pokoj, zatím je o.k. baští dietku,kočka taky a jsou spokojený oba. Samík trochu zhubnul, ale to mu neuškodí.Kočka už ho přerostla, ale je jak chrt, tak nevím co na ní váží 5,5 kila, asi ty chlupy
A s těma chlupama je vážně potíž, i když jí každej den češu tak je samej cucek, už nevím co s tím. Takže vždycky vemu nůžky a ufiknuto, tak už má chuděra moje pár plešek a hřívu pod krkem má už taky poloviční ![]()
Mějte se moc krásně a přeju krásný léto ![]()
lakynko tak to mu tam bude dobre ![]()
a verim zs ty si najdes tu pravou cicinu pro sebe ![]()
ja mam ted tu svoji muru pod perinou a druha provokuje prdku ![]()
Spalo se mi tak blbě:(. Pořád jsem čekala, kdy ucítím to šlapkání po mě a uslyším zahrabávání v písku a ono nic:(. Instinktivně jsem ráno kontrolovala, zda není počůraná peřina
.