Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17162
22.6.11 07:13

Holky kočkomilky,

o víkendu je výstava v Brně, dvoudenní ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1076
22.6.11 08:14

Holky s těma granulem - myslím, že každá ta zkratka znamená jinou dietu. My berem c/d na struvity. Mono a baštíme i konzervy i granule a je to ok. Nejlepší bude mícu vzít na veterinu, případně i se vzorkem moči starým do 3 hodin (tuším).
A teď potřebuji radu já. Byli jsme na víkend doma u mamči i s kočkama. V mém pokoji jsem si nechala vydrbat koberec i dezinfekcí, protože než jsem se tam přestěhovala, tak se po něm captalo v botech, chodili tam psiska a to mi vadilo - hlavně kvůli kočkám. Mamča mi teda vytepovala koberec mimo jiné dezinfektem a my jsme tam teď byly po třech týdnech od té doby i s holkama. A já teď stresuju, jestli třeba ten koberec ještě pro ně nemohl být toxický. Nic tam už nesmrdělo (jako dezinfekce), ale stejně mi to leží v hlavě. Jak vždycky stresuju a dávám pozor, aby se k ničemu toxickému nedostaly a všechno drhnu pořádně čistou vodou, tak teď jsem to takhle zadrbala. Holky jsou zatím ok, jen mě nervuje, jestli jim to nemohlo nějak uškodit do budoucna… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
22.6.11 08:24

Ještě pro Monu: Tohle jsem okopírovala z jedné stránky, pamatovala jsem si ty diety správně.

„Během rozpouštění struvitů je důležité monitorovat moč a případnou infekci močových cest. Pokud není eliminována infekce bakteriemi, produkujícími ureázu, dochází ke zvyšování pH moči. Pro úspěšné rozpouštění struvitů však musí být pH moči kontinuálně nízké (kyselé). Po počátečním podávání diety Feline s/d po dobu 2-3 měsíců je zajišťována prevence opětovného výskytu struvitů podáváním diet Prescription Diet Feline c/d nebo Feline w/d. Pokud se FLUTD znovu objevuje i přes podávání diet Feline c/d nebo Feline w/d, potom je vhodné opět přejít zpět na Feline s/d. Přesto dlouhodobé podávání diety Feline s/d není doporučováno, protože Feline c/d by měla být pro prevenci rekurence dostačující.“

Eňulo a víš, co to bylo za dezinfekci? Že by ses podívala třeba na složení a nějaké info k tomu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
22.6.11 08:34

Eňula k těm granulím c/d máte jaké konzervy?

Luon díky za článek :wink:

Dnes opět čůrek v umyvadle,ve dřezu, a několikrát do svýho záchodu.
Já mám jen nerva ať se nevyčůrá na kočáry a do postelí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1076
22.6.11 08:53

Luon, nevím:(. Byla to prostě dezinfekce na podlahy a já nevím, co všechno. Myslíš, že po těch třech týdnech by mohla být nějak toxická? Když to tak vezmu, tak z koberce nic nebaštily, max na něm ležely, . Já vím, že se pak olizujou, ale že by potřech týdnech v kožíšku zůstala nějaká sviňárna… no, snažím se nějak uklidnit. :oops:
Mono c/d je přímo dietka od Hills, jinak jsou taky na struvity Purinny, Eucanuby a Trovety - všechno mají na veterině. Stačí říct, na kterou dietu to potřebuješ. My baštíme na střídačku všechny. Dřív se nám taky stávalo, že se číče zánět vracel, takže jsme několikrát byli testovat moč a na pigáro, ale teď už dlooooooooooooouho nic. ťuk ťuk ťuk! Určitě co nejdřív běž na veterinu, kočičce se uleví a přestane učůrávat po bytě.
Tam je důležité ji sledovat, jak často chodí na wc. Moje kočky chodí jednou denně - max 2× (a to je výjimečně). Podle veterinářky je to v pořádku, byla jsem za ní i s kočkou, jak to, že nečůrá :mrgreen: . A když tak si pak kup na veterině takové bílé granule do záchodku (tuším že to je 300g za cca 30 kč), které se při zánětu barví. Když budeš mít podezření, sýpneš jí trochu pod zadek, nebo prostě předem do záchodku a uvidíš. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
22.6.11 09:10

Eňulo, já bych si myslela, že pokud je to přípravek na koberce, tak se snad počítá s tím, že se nedá právě vymáchat a úplne odstranit, tak by se snad nemělo používat nic, co by v koberci na dlouho zůstávalo a bylo toxické :nevim:
Ale přiznávám, že kvůli dětem zatím koberce čistím jen vodou.
Bude to dobré, uvidíš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1076
22.6.11 09:48

Luon já si právě nejsem jistá, že je to přímo na koberce. Ale moc děkuji za uklidnění. Budu doufat, že tři týdny od čištění ty toxiny z toho vyprchaly. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
22.6.11 09:59

Enul jj já vím že co nejrychlejc na vetrinu.Snáma se to táhne totiž už do minulého roku někdy od října :zed: :-( Měla i injekce,ale ty jí nepomohly lepší byly ATB ty užívala dlouho a granule vždy jen ty c/d na moč se vždy dívám s vet. přes mikroskop zda se to lepší nebo ne…

Takže říkáš že i Purina? Já jsem právě předevčírem koupila Purina ONE a je tam napsaný,že je to i na zdravý moč. trakt tak jsem si říkala jestli tyhle může jíst :think:
Bo přece jenom ty C/D stojej přes čtyři kyla :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1076
22.6.11 11:17

Mončo, normálně z obchodu nee, musí to být speciální konzervičky, které ti prodají na veterině. Nebo ti je tam objednají. Oni toho v obchodech píšou spoustu, ale speciální dietkové krmivo tam neseženeš. Možná se to zhoršilo právě tím, že dostala míca právě obyč krmivo z obchodu. My musíme baštit jenom dietkovou stravu z veteriny. Je drahá, ale když to ta kočička má geneticky dané, tak se nedá holt svítit. My už takhle baštíme pátej rok. Už nám to ani nepřijde. Pokud máte struvity, tak si zkus koupit granule značky Trovet, naší chutnají nejvíce a jsou nejlevnější z těch dietových. Jinak konzervy jsou taky pekně mastné. My máme tak 5 na týden (moc toho ta naše rebeka nesní), a vyjde to cca na 250, podle toho, které berem. Např. Purina struvites stojí jedna 46 korun a má 195 gramů. Určo se poraď s vetem, kterou že to tu dietu máte vlastně dodržovat, ale jestli máš c/d, tak nejspíš struvitovou, jako my. Držím palce, aby se micině co nejdřív ulevilo!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
22.6.11 12:57

ENul jj poradím se musíme vymyslet neco co bude vyhovovat kočičce a i našim finančím možnostem.
Moc ti děkuju za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
23.6.11 06:59

Enulo,

ony se ty dietky dají objednat i přes net.

př. na www.svetkrmiv.cz

Já tak objednávala dietní granule od Trovetu + kapsičky pro ledvinovou dietku. Zkus kouknout, dovezou ti to až domů i na dobírku ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
23.6.11 07:47

Jo… a to naše pidi kotě se bojí bouřky :-P Dnes v noci byla docela děsivá, že jsem nespala a čekala, kdy dojde synáček za náma a místo toho jsem měla na rameni přilepeného Charlieho skoro až do rána :-P :-P :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
23.6.11 09:31

Ahoj Kačuli :mavam:
A ostatní vaše kočky se bouřky nebojí? Náš kocour tedy ano, vždycky zaleze do koupelny. A docela dobře podle něj třeba v létě poznáme, jestli se blíží bouřka nebo je na Vltavě ohňostroj - zvuk to má skoro stejný (pro nás), ale on to pozná dokonale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1076
23.6.11 11:06

Ahoj holky, tak naše kočeny se bouřky nebojí, ale když venku třískají petardy, tak jsem trochu nervózní.
Mončo jak ta tvoje kočena?
Kačuli děkuji za odkaz, koukala jsem na cenu dopravy, tak mě to vyjde asi stejně, když to kupuju tady na veterině. Manžel to má po cestě z práce, takže jednou týdně tam sjede;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
23.6.11 14:01

Luon,

dospěláci to mají na háku, to jen Charlie dnešní bouřku přečkal na mém rameni tak, že já zpocená horkem (chlap zavřel okno v ložnici) a on nalepený jak žvýkačka :lol:
Spíš jsem čekala synátora, ale ten spal tvrdě :wink:

Eňulo,
já vždy objednávala větší množství - př. 2× granule 3kg + 3× 10 dietních kapsiček, takže se to dopravné pak ztratilo a já měla na tři měsíce pokoj ;-) U vet.dr. to měli dražší než tady na tom odkaze, tak jsme objednávali odtud ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný