Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Lakynka píše:
Spalo se mi tak blbě:(. Pořád jsem čekala, kdy ucítím to šlapkání po mě a uslyším zahrabávání v písku a ono nic:(. Instinktivně jsem ráno kontrolovala, zda není počůraná peřina.
neboj, to přejde a bude zase líp. Buď ráda za to, že jsi mu našla tak hodnou paničku ![]()
Také to znám, člověk čeká, že přijdou ty obvyklé zvuky a zvyky a nic
Já takhle chtěla nosit našemu psovi (byl venkovní) jídlo ještě 14 dní po jeho smrti, byla jsem na něj tak zvyklá, že mi přišlo nemožné, že tu po 16ti letech není…
A uvažuješ tedy nad nějakou kočičkou, která by trošku „zalepila“ to prázdné místo ve Tvé posteli? ![]()
laky to prejde,
my se kdyz nam umrel ten pejsan museli na tyden odstehovat ke tchyni, ja ho vsude slysela, jak tapal drapama po podlaze, v noci jsem ho prekracovala… no bylo to desny, ty alespon vis, ze mu je dobre ![]()
Nooo, chtěla bych čičinku, to je jasný
. Chvilku se budu snažit vydržet, kvůli těm pachům a taky finančně se zmátořit..
zprávy o Miouškovi: mio po kompletním vyšetření, ledviny jsou super, ani náznak snížené funkce. Nicméně má nějakou dost nadměrnou tvorbu červených krvinek, může to být jenom dočasné, tak to budeme muset ještě zkontrolovat. Varlátko uvnitř bříška je prý dost zvětšené, no je to docela dost možná příčina všech problémů. Takže nejpravděpodobněji v pátek jde na kastraci, bude mít tu šetrnější narkozu, aby se co nejrychleji zotavil. Při kastraci rovnou vet odebere i vzorek moči, bude 100% sterilní a tudíž nejlepší vypovídací schopnost. Podle toho případně navrhne další postup.
Mio už papal i pil, a třikrát byl vzorně v záchůdku.
Zatím s náma moc nekomunikuje, spíš si vegetí zalezlý v krabici s dekou, co má zatím jako domeček a tam pozoruje okolí. NO je toho na něj v tuto chvíli asi dost.
a Mioušek už je v novém domově???
Mně to naše éro dneska ráno opět vzbudilo ducáním do nosu, že jako bych už měla vstávat… bestijka malá… A je to lovec, chytá a žere mouchy… a přitom vždy sejme z okna moje orchidejky
![]()
Ted terpve asi hodinu spí,jinak tady řádil jak černá ruka, prevít jeden ![]()
Lakynka píše:
Kačuli: jj. od včerejška.
Je uražený, to brzy přejde, uvidíš
Pokud bude zahrnován láskou a péčí, tak za pár dní bude lítat a řádit.
Je to těžké, a tak posílám hodně sil k překonání smutku
![]()
Lakynko, tak vidíš, to je fajn, že máš takové zpravodajství. Určitě mu bude fajn, jen si zvyknout.
Jinak až budeš mít tu kočičku, tak si ji nech vykastrovat, ať se v období mrouskání neopakuje scénář s počůráváním. Já jsem rázně odmítala myšlenku, že bych nechala svojí mícu kastrovat - do prvního mrouskání.
Ten řev - čekala jsem, kdy na mě přijde tlouct nějaký soused. Kromě řevu značkovala, tak to už mě začalo obměkčovat. Ale co rozhodlo, bylo, že začala teplotovat a s tím přestala jíst… no, museli jsme na veterinu pro pigáro a tam nám pan doktor vysvětlil, že bytovým kočičkám prospěje kastrace, protože když si ta příroda nevykoná, co by měla, tak se zvířátko trápí… A tak jsou obě naše chlupaté bosorky vykastrované
.
eňula: s tím já ani tak problém nemám. Pokud si vezmu nějakou čičinu, tak z útulku. Mají tu nádherné
, takže bych chtěla už vykastrovanou.
Jen se bojím, že nebude tak splachovací jako Mio( napadlo mě, zda se nepočůrával ze stresu z dětí
).. A že třeba tady jsem nechala otevřené dveře a Mioušek zůstal doma, šikulka. A nová kočička bude třeba pro útěky stvořená. Na jednu stranu pokud by se vracela, pak není problém, ale… prostě se bojím, děti otevírají pořád vchodové dveře…
Sama jsem zvědavá, jak dlouho to bez čiči vydržím.
Taky mě mrzí, že jestli Mio má ty problémy kvůli tomu varlátku, proč to 2 dr nezjistili dřív. Vlastně dohromady 3veterináři
. Divné. ty krvinky měl už dříve zvýšené, pak zas dobré…
uvidíš, až bude mít Mio zákrok za sebou, vč. rekonvalescence, zda to opravdu bylo jen tím varlátkem nebo jeho chování zůstane stejné.
Toho kocourka, co jsem zdědila po mamince, si tehdy taky vzala z útulku - vzala si kotě, které pojmenovala Žížalka - byla hubená, dlouhé nožky a nosila mamce žížaly domů ze zahrady ![]()
Já ji tehdy ukecala, at si vezme i 10 letého kocourka, obyč zrzečka s úžasnýma zelenýma očima. Měla dům se zahradou, tak se nechala ukecat. A právě toho kocourka Piškota jsem si vzala pak já domů. Byl naprosto úžasný, vděčný, neustále se mazlil, spal s námi..... prostě jedním slovem nenahraditelný miláček!
Takže bych se nebála vzít si kočičku z útulku, vhodnou k dětem a vykastrovanou (jsou z 90% kastrovaní všichni).
No a stařečka nahradil v září ten náš mrňousek. To naše éro lítá a loví mouchy… včera tu byla sousedka a ti tři začali lítat jak dělové koule, tak nechápala, co to je ![]()
Ale dneska jsem jela ráno na manikůru a holky, málem se mi zvedl žaludek - u tchýně dole to smrdělo kočičí močí, a pak jsem zahlédla, že v míse na ovoce je snad pomeranč a řádně nachcáno od koček … na po
![]()
A tchýně břitké pozdravení „nazdar“ mě jen utvrdilo, že je to ten nejzlejší a nejzávistivější člověk, co znám ![]()
Ahoj holky tak jsem tu zase s problémem Bednuši se krev v moči zase vrátila
Dneska jsem to objevila v umyvadle a pak jí pozorovala a za nějakých 6hodin byla čůrnout 7×
s toho jednou na matraci co má Ada na hraní
Takže je to zpět já se jen bojím ať zas nezačne čůrat na postel a peřiny.
A tak jsem se chtěla zeptat Luonty jsi mi tenkrát říkala,že vaše číča to měla taky nějak takhle a vy jste granule vysadily úplně a začli dávat jen konzervy že?Tak jsem se prosím tě chtěla zeptat jaké konzervy?Jakou značku?
Moc díky za odpověď ![]()
Mono, ahoj, to mě moc mrzí, že se to u vaší kočičky nespravilo ![]()
No, u nás to bylo tak: kocour dostal dietu hill´s s/d, ta pomohla, ale směl ji brát jen krátkodobě. Pak jsme přešli na c/d granule, ale s nimi měl opět problémy. Už si nepamatuju, u které diety jsme zkoušeli i konzervy, každopádně je nejedl vůbec, nechutnaly mu.
Myslím, že jsme mu pak ještě jednou dali dietu s/d a když přestal čůrat krev, tak jsme vynechali jakékoliv suché krmení, od té doby dostává jen konzervy nebo kapsičky a funguje to, problémy nemá. Dáváme jakékoli, které mu chutnají, teď tedy i v závislosti na finanční situaci
myslím, že tu kdysi holky chválily třeba Bozitu, to finančně docela jde a našemu mlsnému jazýčku to chutná ![]()
tak moc držím palce ![]()
Luondíky za rychlou odpověď
Takže až přestane čůrat krev,tak skusím vysadit granule.
Mě vet. dala hned ty c/d tak se jí skusím zeptat na ty hills s/d ![]()
Btw tak teda tyhle konzervy Bozita já ani neznám
A kupujou se i v obchodě jako třeba Albert hypermarket nebo v Kauflandu?
Ahojky, no já to tenkrát pochopila, že s/d by měly být „léčebné“ ale dočasné granule a ty c/d „udržovací“. Ale je to už dost let, co jsme to řešili
Pro bozitu chodíme do sítě obchodů Pet Center, jestli by se našel nějaký poblíž vás. To nevím, jestli je prodávají i jinde ![]()
ahojky moc mne to mrzy ale urcite se ma dobre
nemusis si delat starosti
jinak toto take znam pred tydnem sme musely dat pric take cicu byla nemocna a porad na ni myslim .