Kočičí diskuse

• Fotoalbum (3327)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14535
3.11.10 09:49

Granule uklízím taky, ale spíš ty kousky co jim upadnou z pusy a oni dělají, že se jich už to co je na zemi netýká. Někdy jsou i ve vodě. Ale nejvíc umírám z kočkolitu, vysávám jak divá a stejně vždycky najdu kamínky. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
3.11.10 09:54

Holky, máte někdo zkušenosti s mainskými mývalími chlupáči? Potřebují baráček se zahrádkou nebo zvládnou i větší byt? Jsou hodně společenské, nebo snesou, když panička odjede na dva dny (jednu noc) přes víkend pryč? Moc ráda bych si jí pořídila, ale pořídím si jen zvířátko, kterému budu moct dát ty správné podmínky.

Jak se mainky chovají k malým miminkům? Źárlí, nebo je přijmou jako člena rodiny? To kdyby nás náhodou potkal lidský přírůstek :-)

Příspěvek upraven 03.11.10 v 09:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
3.11.10 09:55

A náš Samík, zvaný Mumánek ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
3.11.10 10:02

Terrad, my používáme píseček Zverlit, extra jemný a jde výborně smést z koberce (naše madam hrabe jak divá) a tolik se neroznáší jako hrubší. Sice stojí kolem 80,–, ale je výborný. 6kg pytel nám vydrží na dva záchůdky a 3 nezbedníky tak na 10 dní ;-)

Dolphi, kamarádka má meinskou kočičku a prý v pohodě (mají ještě malé děti k tomu). Asi jako kotě bude možná divočejší, ale když jí zabavíte, nabídnete dost hraček a škrabadel po bytě, tak to určitě zvládnete vy i kočička ;-)
Sem tam taky odjíždíme na víkend a necháváme ty naše dareby samotné… vždy to zvládli a min.víkend to zvládl i ten nejmenší… jen byl pak divoký jako by do něj vjelo tisíc čertů :lol:
Příjde mi, že když nejsme doma, tak stejně všichni spí ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
3.11.10 10:03
KačuliKačka píše:

Tak to je super chlupáč.Krásný zrzek :palec: ,pěkné zbarvení.

• Citovat
  • Upravit
14535
3.11.10 10:09

My kupujem nějakej německej a vyhovuje nám, jen strašně hrabou a lítá jim to ze záchodku a protože máme všude parkety nebo dlažbu, tak do toho cvrnkou a letí to všude. Naši měli minskou mývalí a byla to spíš dáma a na nějaký rychlý pohyb si dala pozor. Tweetík je půl mainka a půl pouliční směs a je taky prvotřídní dáma.

My když jedem na dovču, tak tu máme 2× denně někoho kdo je mrkne a nakrmí nebo tu někdo spí, aby nebyly sami. Ale třeba když jsme v pátek odjeli, tak někdo přišel až v sobotu večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
3.11.10 10:20
dada1511 píše:
KačuliKačka píše:
Tak to je super chlupáč.Krásný zrzek :palec: ,pěkné zbarvení.

Dadi, on je výstavní kocour, byl vyřazen z chovu (stanice Lady Bijou) protože má zálomek na ocásku-špatně postavený obratel, a je to dědičné.
De facto by mohl jezdit na výstavy, ale nemám to srdce ho neustále koupat, česat a vystavovat. ;-)

Ale kdybys ho viděla dnes ráno…jako by proletěl roštím :lol: takže dnes bude česání a stříhání smotků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
3.11.10 10:26

No,ale okoupanej a načesanej :think: ,to vidím na první míso.Krásnej :srdce: ,hned bych si pořídila :wink:

Já mám teď podobnou barvu na hlavě :oops: ,po dlouhé době jsem se vyprdla na kadeřnici,a barvila se sama,jenže mě to narozdíl od něj nesluší :-?

• Citovat
  • Upravit
dada1511
3.11.10 10:29

I ty oči má krásně zbarvené,jsem se asi zamilovala :huban:

• Citovat
  • Upravit
17050
3.11.10 10:35

Holky, to se fakt musí kočky koupat?? Moje kamarádky mají taky britky a neslyšela jsem, že by koupaly :think: . Ale jelikož jsem začátečník, nechám si poradit. Ale mám pocit, že by to byl boj. Stačilo mi vidět, jak si Mio strčil omylem packu do misky s vodou a jak se oklepával:D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
3.11.10 10:37

Ne podle mě nemusí. Já koupu jen když stráví týden a víc venku. Možná by to ani nebyla potřeba, ale lezou všude, tak ať si tu špínu netaháme do postele. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
3.11.10 10:37

Jak už jsem psala,koupu kvůli roztočům,oni nejdou vidět,ale jsou tam,uleví se srsti.Jinak by se ten náš taky koupat nemusel,srst má krásnou,ale mám kamarády alergiky,a podle jejich pšikání poznám,kdy je čas okoupat :mrgreen: .Alergie na kočky totiš není alergie na kočky,ale na roztoče v srsti.

• Citovat
  • Upravit
17162
3.11.10 10:42

Lotynku moc nekoupu, ona má srst jak králíček, jemnou a hebkou..... ale Samíka peršánka je třeba sem tam okoupat. Jak má drsnou srst a začně se mu muchlat, tak okoupeme, pak ho uplácím masíčkem protože je uražený a funí jak čuník :lol: Většinou pak zaleze k synovi do pokojíčku pod postel nebo do postele a trucuje, olizuje se a pak usne :-)

Musím přiznat, že Mumánka fakt miluju ze všech tří nejvíce, je to moje bobetko a srdínko… Pořád je jak malý, hraje si s kotětem, nahání se po bytě až dole tchýně přemýšlí, co tam děláme :lol: a miluje jakékoliv nové prostředí, rád cestuje, dokonce byl se mnou ve škole na zkoušce ;-) a tvářil se, jako by to bylo normální :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
3.11.10 10:56

Lakynko-nemusi.Ty kratkosrste,vylozene bytove ne.Pokud jsou zdrave,umi se o svuj kozisek postarat samy.Koupe se jen pred vystavou a to jeste ne tesne pred,aby se zas srst dala do „sveho stavu“.
Taky jsou i suche sampony…
No ja kocicku moc nekoupala,spis jen kdyz bylo treba/treba po lecbe mastnych kremu,nebo kdyz jsme meli lecivy sampon na jeji ekzem/Jinak ne.

Dolphi-je videt,ze se stejne na svou kocicku tesis jak ja :palec: :-D .Dle meho zadna kocka nepotrebuje vylozene domek se zahradou,samozrejme pokud jich nemas stado a mas je kam dat :lol: .Kocicka potrebuje sve teritorium a kdyz bude zvykla zit v byte,vybeh ven ji chybet fakt nebude.

Doma jsem ji nikdy pres noc samotnou nenechala,ale to bylo i tim,ze jsme meli psa.Kocka by to samo zvladla,ale pes tezko :mrgreen: ,ten potrebuje vyvencit.U nove planuju,ze na kratsi odjezd(treba jednu dve noci)zustane sama doma.Jinak pujde na hlidani.

Stelivo jsem pouzivala Cast best oko plus a urcite se k nemu znovu vratim.Jsou to drevene granulky,ktere se jedine muzou splachovat do zachodu :palec: :mrgreen: .Takze pro lenochy…Ale taky velice velice dlouho vydrzelo,super hrudkovalo,dalo se pak jen doplnit,takze i pres vyssi cenu jsem dooost usetrila :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
3.11.10 11:05

No, právě já jsem z toho trochu špatná, aby se veličenstvo měla dobře…protože naše stará kočičí bábuše u našich má pro sebe barák se zahradou a vidím, jak jí to svědčí a to nový pražský prtě bych nerada o něco ošidila…prostě vidím Kiku, jak je venku šťastná a jak si užívá válení na sluníčku i v jejím pokročilém věku…a bude mi líto, že ten náš pražský prcek by tohle třeba nezažil.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný