Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@rainucha Pokud by si nenechal sáhnout na zuby potom, tak zkus něco, co by okusoval. To by taky mělo strhávat. Moje holky dostávají kuřecí krky a myslím, že jim to na zuby pomáhá.
@bimbama Zatím okusuje jen mě nebo muže. Ale o těch krcích jsem četla, že je můžou i kočky, když se trochu nasekají. Tak to vyzkoušíme ![]()
@rainucha
My dáváme na kousání takové ty krátké baculaté kosti z kuřete. Krků se trochu bojím, protože náš expert moc kousat neumí. Dalo práci ho naučit kousat i ty kuřecí kosti.
Jinak jsem slyšela, že krky se mají správně podávat trochu natlučené, ale jen v syrové podobě. Vařené se prý mohou štípat na ostré úlomky, o které by se mohl poranit.
A na odlupování kamene a kontrolu zubů jsem si vymyslela takový trik. Neotvírám jim tlamu, protože to nesnášejí, ale jen jim co nejvíc ohrnu pysky, obzvlášť po stranách tlamky. Na to si zvykly, že to není nic strašného a nechají si to.
Jinak náš kocour je dost hodnej, ale nemá rád, když mu někdo prohlíží tělesné otvory.
Otvírání a prohlížení tlamy, prohlížení uší, koukání pod ocas a měření teploty ho strašně uráží. ![]()
@hellivete Kosti všechny vždy jen syrové. Jinak, já píšu o svých psem, takže kočkám možná krk pomlátit. Ale co lidi krmí masem i kočky, tak krky běžně dávají, co tak čtu.
@hellivete Určitě bych je dala syrové, maso mu syrové dávám, přemražené. Když jsem mu dala kost od kuřete, tak si jí vůbec nevšímal, to už jsem zkoušela. Skončila uprostřed kuchyně netknutá ![]()
Jinak já mu taky „koukám“ do tlamy tak, že mu odhrnu pysky, u toho neprotestuje vůbec. Ani když mu kontroluju uši, tak mu to nevadí. Naštěstí
Pod ocas koukat jde, protože po kastraci ho má pořád jak anténu, takže akorát kouknu, jestli je vše OK a nemusím na něj sahat
Ale jsou to potvory. No musím ho jít zase podrbat, už mám absťák. On je takový zlatý, když spinká
Nejradši bych se natáhla vedle něj a mohl by mi vrnět do ucha ![]()
Já jsem řasu brala z netu, tady ve zverimexu minule neměli ani domek pro křečka ![]()
@Nii3 Apooort ![]()
A hele
http://www.kocourovakoleda.cz/
za shlédnutí přispěje GE bůra na žrádlo pro miciny do nějakého sdružení…
@Pipet Už jsem si video pouštěla, nevím, jestli můžu několikrát, nebo jen jednou z jedné IP adresy.
Nicméně obchod jsem našla, řasu mám doma, večer vyzkouším. Koupila jsem k tomu kachní pamlsek, tak snad to bude dobré. Díky za tip @bimbama ![]()
@bimbama Taková miniprodejnička, ale je dobře označená. Mají tam myslím všechno kromě toho masa. Pamlsky, sypké směsi, olejíčky i hračky pro psy. Ale je to opravdu komůrka ![]()
Ahoj holky, věřím, že už se to tady určitě řešilo ale pročítat všech 1146 stran je nad mé síly a proto bych se chtěla zeptat - Jak často měníte v záchodcích kočkolit?
Já těm mým potvůrkám kupuju BioCat´s (někdy obyč nekdý fresh) protože na jiný (obyčejnější) mi odmítají chodit a na tom pytli je psáno, že vydrží (tuším) 60 dní - no blbost prostě
Mám pro dvě kočičky dva záchodky a po cca 2 - 3 týdnech kočkolit strašně smrdí a musím záchod stejně vydrbat a nasypat nový. Myslíte, že to může být tím, že jsou to uzavřený záchodky a ne otevřený?
Když jsme měli jednu kočičku, měla otevřený záchodek (menší než ty uzavřený) a to jsem ji měnila kočkolit skoro každý týden protože jsem tam toho nemohla nasypat moc aby to nebylo všude po jejím hrabání ![]()
@bimbama Nemáš zač.
Dnes jsem byla v druhé kočičí kavárně a líbilo se mi tam více než v té první. www.kavarnakocici.cz
Mají výborné dortíky a super belgickou čokoládu. Mazlinky měly zrovna odpočinek, ale ta jedna Matylda, to je takové kuťátko malinké a tak heboučká, že jsem si ji chtěla vzít domů ![]()
@rainucha píše:
@bimbama Nemáš zač.
Dnes jsem byla v druhé kočičí kavárně a líbilo se mi tam více než v té první. www.kavarnakocici.czMají výborné dortíky a super belgickou čokoládu. Mazlinky měly zrovna odpočinek, ale ta jedna Matylda, to je takové kuťátko malinké a tak heboučká, že jsem si ji chtěla vzít domů
Jo Matyldu bych si vzala taky a pak Tulipánka s Aidou
A holky. Jak to tam vlastně chodí? To tam chodí kočky na volno nebo jak?