Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@bimbama Jojo, chodí na volno, leží, sedí kde chtějí a pro sebe mají svojí oddělenou místnost, kam si můžou kdykoliv zalézt a mají tam záchod ![]()
@rainucha Tak to je hezký. A to jsou útulkový kočky, že si je někdo může adoptovat?
@bimbama O adopci nevím, ale dneska ségra říkala, že to četla, že si je může někdo vzít. Ale musela bych se na to zeptat. Jinak jsou útulkové všechny - tady máš odkaz od TV Praha
http://prahatv.eu/…cici-kavarna
@Evelína91 píše:
Ahoj holky, věřím, že už se to tady určitě řešilo ale pročítat všech 1146 stran je nad mé síly a proto bych se chtěla zeptat - Jak často měníte v záchodcích kočkolit?
Já těm mým potvůrkám kupuju BioCat´s (někdy obyč nekdý fresh) protože na jiný (obyčejnější) mi odmítají chodit a na tom pytli je psáno, že vydrží (tuším) 60 dní - no blbost prostěMám pro dvě kočičky dva záchodky a po cca 2 - 3 týdnech kočkolit strašně smrdí a musím záchod stejně vydrbat a nasypat nový. Myslíte, že to může být tím, že jsou to uzavřený záchodky a ne otevřený?
Když jsme měli jednu kočičku, měla otevřený záchodek (menší než ty uzavřený) a to jsem ji měnila kočkolit skoro každý týden protože jsem tam toho nemohla nasypat moc aby to nebylo všude po jejím hrabání
Uzavřený záchod může být problematičtější. Chvíli jsme to zkoušeli, ale musel být opravdu kvalitní filtr na pohlcování pachu ve stropě. Nakonec jsem filtr ze stropu kočičího WC vyhodila, odstranila přední dvířka a hotovo. Náš expert si rád sedí na předním kraji, jak na bidýlku a ty dvířka mu vadily. Navíc když tam ještě měl dvířka a strčil dovnitř hlavu, tak se tvářil jako by měl padnout smrady, tak jsem se nad ním slitovala. ![]()
Krom toho i kočkolit od jedné značky může být hodně proměnlivé kvality. Nemyslíš značku Biokats? Já se dozvěděla, že pro ně vyrábí dvě továrny v Německu a Itálii a podle toho se prý liší kvalita.
Máme vyzkoušenou variantu Biokats Bianco, která hrudkuje (poslední dobou až moc
, když to přilne ke dnu, tak je to na odsekávání sekyrkou
) a taky dobře pohlcuje pach.
Varianty Compact jsou taky dobré, ale bývají drahé a nevyhovuje nám zrnitost. ![]()
Varianta Fresh už je trochu méně kvalitní, i když záleží i na vůni a továrně. Zkoušeli jsme pomeranč - to byl děs a jarní tráva - dobrý, ale taky nám přišlo, že rychle zasmrádla.
Takže radši jen bez vůně a nejradši Bianco + eventuálně přimíchat zelený Zverlit nebo Brit Ultra.
A hlavně nekupovat Biokats Natural. Ten je snad určený jen pro nějaké králíky či morčata. V podstatě to funguje jako hobliny či co a po několika dnech je to na vyhození.
Jo a ještě tip od mojí známé - občas postříkat písek pohlcovačem pachu pro kočičí WC od Trixie.
@hellivete Jojo, to je přesně ta značka. Naše kočky zbožňují tu voňavou verzi jarní trávy či jak se to jmenuje. Pomeranč nesnáší, navíc jsem někde četla, že kočky citrusový plody odpuzují, tak nevím, proč dělají kočkolit s takovou vůní
Jakmile jsem přešla na jiný stelivo, chodily na předložky v koupelně takže já bohužel musím kupovat tuhle značku (snažím se vychytávat akce).
Kdybych odstranila dvířka, tak mám stelivo úplně všude (což mám občas i teď). Jakmile jedna kočka slyší, že je ta druhá na záchodě, tak na ni číhá a čeká až vyleze. To jsou pak boje a pochopitelně vyletí s kočkou ven i spoustu kočkolitu ![]()
Ale děkuju za tip ohledně pohlčovače pachu - budu ho muset vyzkoušet ![]()
@Evelína91
Jo, pohlcovač vyzkoušej. Je opravdu dobrej, není to vůně, ale opravdu pohlcovač pachu a nesmrdí ani kočkám.
My jsme zkoušeli ještě konkurenci od značky Beaphar, protože jednu dobu nebyl ten Trixie k sehnání a ten Beaphar divně nasládle páchl/voněl? a účinek nic moc. Kočky ho nesnášely, nechtěly do krabice vůbec vejít.
Jinak nám dvířka proti vynášení nefungovaly. Teď mám zrovna připravenou jednu nově koupenou předložku před kočičí WC, která by měla pomoct. Je i snadno omyvatelná, tak dám vědět, jestli zabrala.
Mrkejte na miminko 
Je v hradeckém depozitu. Jen mi na ni nikdo ještě neodepsal, jestli si ji někdo zamluvil. Krásná, že? ![]()
Kočička je stále volná
Paní už se mě rovnou zeptala na návštěvu a poslala předávací protokol s podmínkami. Tak uvidíme, stará se o 130 koček, tak ji nechci moc otravovat teď před Vánoci, už čekám na další email ![]()
A pak už budu jen přesvědčovat muže kvůli třetí kočičce ![]()
@bimbama Jo, já ji chci
Myslím, že muž bude rád, že nebude nic „stát“ (myslím tím x tisíc za PP), navíc všechno zařízení mám dvakrát, takže budu kupovat akorát více steliva a více masa. A to se přeci ztratí. Já nechci, aby Gardík strádal, takže snad by se s kamarádkou zžil do porodu.