Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
http://zvirata.bazos.cz/…tka-s-PP.php
tahle vypadají moc pěkně…tak jsem se zeptala na cenu…a nejsou daleko… ![]()
dada1511 -však já čekám už asi 20 let
..od mala jsem chtěla kočku a rodiče ne…ex taky,že ne až tento přítel,že je mu to fuk…takže moje šílenství mohlo vypuknout naplno ![]()
jj,ty jsou pěkné,kdyby jsi počkala do jara,bude vědší výběr
,ale to po tobě nemůže nikdo chtít,že
![]()
Sylvajs,tak jestli chces britaka s kulatou hlavou,tak pak jedine zainvestovat…ale u bez pp je to vzdy trosku sazka do loterie…pokud chces opravdu mohutnou kulatou kratkou brituli,tak mazlika od chovatele..
Jinac ja jedu pro cicu pres 400km a cenu radej nepisu..neb je to vcelku hodne velka castka(smajlici mi nejdou..) moc se tesim na ten vylet(doufam,ze nas mladsi to zvladne dobre)
No a smajlik je tam to jsem blazen…pisu z ipadu a moc mi to nejde..
Kacenka-ti jsou prekrasni. To jsou sourozenci?asi,ze..krasni
dada1511 -jak tak koukám tak máš pravdu…ale tak dlouho čekat nevydržím…
…
Any -ty levné jsou napodobeniny britek…už jsem si všimla…takže asi opravdu budeme muset trochu přitlačit ve financích
…napoprvé se mě 6.000zdálo moc a teď asi akorát
..sákra sákra
Sylvi, jo jo..napoprve moc,ted uz taky priplacim, na britaka s pp na mazlika je sest slusne, a dockas se te kulate hlavicky
Ahojky,
Sylvo,já se taky rozhodovala mezi Britákem a Ragdollem,rozhodování bylo těžký,nakonec u mě zvítězil Ragdoll,mám doma dvě malý princezny (děti
) a tak nějak asi mají lepší předpoklady k dětem,i když určitě hodně záleží na povaze kočky než na plemeni…možná jednou na toho Britáka taky u mě dojde
…jinak máme podobný „osud“ taky jsem odmala snila mít kočku doma,jenže můj táta byl zásadně proti,takže jsem si splnil sen až ted ![]()
Agatko,zatím u nich tvrdohlavost nepozoruju,jen u jednoho děsnou urážlivost ![]()
Any,ano jsou to sourozenci a jména Sunny a Jerry (papírově Dorian a Dreamboy
)
KačuliKačka píše:
ten podnos je dobrý, babi ho má pro kočku, ale ona má takovou vybíravou a nekamarádící se potvorutak ta jí s miskama necestuje.
Zato my máme 3 misky na granule a 3 na vodu, věčně mají naházené granulky ve vodě (proto jsem zrušila fontánku na vodu)
Mám teda misky na vodu nerez, na granule dvě nerez a jednu velkou keramickou.
A stelivo jedeme pořád extra jemný Zverlit
Jen teda budu muset dát pod záchůdky zase koberec, protože na té hladké podlaze se to víc rozfrcá… Lota hrabe jak divá, většinou polovinu písku vyhrabe ven, králík to samé…
Když byl pod tím koberec, tak to bylo fakt jen pár cm od wécka
No a králík minulý týden počůral sedačku i koberec (prý si značkuje nové prostředí), tak jsem mu vyhrožovala. V neděli jsem ho chválila, jak byl šikovný, že dvě hodinky lítal a nic… a v úterý jsme s malým přišli na to, že sice nečůral, ale přehryzal káblík od bedýnek k počítači
Hajzlík jeden, vyhrožovala jsem mu už pekáčem…
Kačenko,
vítej mezi námi… už se těším na fotečky mých vysněných ragodllek
Snad jednou, časem, si taky takového krasavečka s modrýma očkama pořídím
Frčím chrnět, zítra mě děvčata čeká první den v nové práci, tak to bude mazééééc
![]()
Náš králík soustavně hryzá kabely. Vždycky před ním nějaké schováme a on si cestičku nebo jinej kabel vždycky najde. Musíme mu doslova chodit za zadkem ![]()
Ahá,napodobeniny,no teda...........Já proč se mi zdají v některých odkazech úplně jiné než náš kočičák když byl kotě,od hlavy po strst.Jako všechny koťákta jsou krásné,o tom žádná,ale toto teda.....
kačenka1 píše:
Ahojky,díky za milý přivítání
kačko,já si ragdolly pořídila na začátku září,byl to můj sen a rovnou jsme si pořídili dva
Sylvo,přeji štastnou ruku při výběru,jsou to nádherní kočičáci,jen teda tvrdohlaví
Připojuju foto
No ty jsou úchvatný
. A co srst,nemáš všude chlupy? Já Mikeše - krátkostrstá číča domácí češu 1× za 14 dní furminátorem a musím říct,že i tak máme občas sem tam chlup. Nedovedu si představit mít takové dva chlupáče ![]()
dada1511 píše:
Ahá,napodobeniny,no teda...........Já proč se mi zdají v některých odkazech úplně jiné než náš kočičák když byl kotě,od hlavy po strst.Jako všechny koťákta jsou krásné,o tom žádná,ale toto teda.....
dada-je to bohuzel tak.ja miluju teda vsechna kotatka,i ty „obycejny“jsou kolikrat luxusni jak vystavni a proste jsou uzasne vsechny.
Ale s plemeny kocicek je to proste slozitejsi,kazda kocicka bez PP uz neni vlastne v uvozovkach ten druh,protoze jeji rodice byly vyrazeny z chovu,protoze neodpovidali typu.(ne uplne vsechny,nekdo nechodi na vystavy trebas,ale vetsinou jsou to neuchovnene kocicky-nerikam pro nejake vyrazne vady,jsou to vetsinou prkotinky jako-vetsi usi,delsi ocas,malo bile barvy-pri barevnych a pod,proste prkotiny,ale taky uz se tam muzou vyskytnou geneticke zmeny a poruchy,proc kotatka z chovu byla vyrazena.)
No a ve smlouve,kdyz si nekdo bere kocicku s PP na tzv.mazlika ma,ze kocicka neni do chovu.
Jenze kdyz na ni nekdo odchovava kotatka,ktera pak vydava za „cistokrevna“uz se geny michaji,meni a cim je to dalsi generace,tim se od „typu“plemene proste vzdaluje,ve vysledku za par generaci vyjde „obyc krasna mensi seda kocka“-misto mohutneho modreho medveda.
Nemyslim to zle,miluju fakt vsechny kocky,jen to trochu objasnuji,jak to vlastne je.Ono i ty „cistokrevne bez PP“se muzou povest tak,ze z nich kazdy,kdo je vidi sedne na zadek
a muzou zit nadherny zdravy zivot.Ale taky nemusi.A ta zkusenost byva sakra kruta(mam ji sama
),proto jsem se o to tolik zajimala..)
Any, já o tomhle také přemýšlela a viděla jsem maminku, která byla vyřazená z chovu, protože byla x té kotě a už ji neuznali…ale taťka je šampión a na fotkách kde jsou společně je ohromný, takže… já si ho odvážela s tím, že máme lásku…
a uvidíme co z něj vyroste, mám takhle jorkšírka Agátku, viděla jsem oba rodiče kteří mají do 3kg a Agátka , má hezkých 7,5kg a jaká je milá a naše
![]()
Agy-presne tak jsem mela prvni kocicku
..(a presto pak mela ruzne alergie a pod..-ona ta genetika jde dal,u „chovatele“bez PP uz se nezkoupa,ac otec kotat je sampion jestli je tam bribuzenska linie atd),je to tezky a slozity,ja do toho nikomu nemluvim,presto jsem si ted na vyber chovu dala sakra pozor,protoze nechceme zazit tu hruzu znovu(syn jeste po roce place,kdyz si vzpomenene na Cherry
).Ale je to tak,par kocicek neni vyrazeno z chovu pro nechovnost,ale treba i pro takovy pripad(i kdyz me nenapada,kolikate kote to muselo byt),nebo proto,ze proste novy majitel se vyprd na vystavy…ale je jich jen par..vetsinou jsou ty duvody prave,ze nesplnuji standard a rusila by se linie plemene..
Ale se zdravim,to uz je jina odbocka,ac se taky tyka genetiky-nejdravejsi byvaji venkovni kocicky
![]()
A jorksirka mate teda velkeho trhace
,ja mela 3kg psa a kocka mu davala co proto,pac ta mela 5kg ![]()
Kačenko1,moc pěkné kočandy