Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17050
26.4.11 21:50

hlásím, že dietka nepomohla a výsledky moči jsou ještě horší:(((. Takže měníme dietu na Royal canine :roll: mě švihne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1076
26.4.11 22:00

Lakynko a jakou máte dietu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
26.4.11 22:36

Ajuš tak to jsem ráda že se kocourek našel :dance:

Laky a ty granule vám navrhnul veterinář? Ale asi jo viď?
Já jen že my máme na ten písek tyto granule http://www.svetgranulek.cz/…on-15kg.html u vet mě stojí 377,– +DPH takže nějaké 4 stovky,ale pomáhájí i teď jsem se dívala na moč přes mikroskop a je tam těch struvitů míň,ale garunle má už od října a ještě dlouho mít bude :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
26.4.11 23:04

Měl od Hills C/D a teď máme Royal canine OS nebo jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
27.4.11 08:39

Zdravím po dlouhé době, nestíhám vás :mavam:

Lakynko, dieta Hill´s c/d je přesně ta, která našemu kocourkovi taky vůbec nepomohla. Ani nevím, jestli tenkrát byla na výběr nějaká jiná, ale my jsme proto tehdy zkusili úplně vynechat granule a pomohlo to. Tak snad bude nějaká jiná dieta účinnější, moc držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
27.4.11 08:54

Luon

ahojky :mavam:

A co jste dávali na jídlo??? Já se tehdy ptala vet.dr. co dávat a on domácí stravu nedoporučoval kvůli složení, tak jsme hned najeli na Trovet granule (nejprve na struvity a písek, pak na ledvinovou dietu).

Ale 100 kočiček = 100 osobností s různými reakcemi, že ;-)

Laky,
a co na to veterinář??? Mně to přijde divné, že po všech těch lécích a dietkách je na tom Mio pořád tak špatně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
27.4.11 09:59
KačuliKačka píše:
ahojky :mavam:

A co jste dávali na jídlo??? Já se tehdy ptala vet.dr. co dávat a on domácí stravu nedoporučoval kvůli složení, tak jsme hned najeli na Trovet granule (nejprve na struvity a písek, pak na ledvinovou dietu).

Ale 100 kočiček = 100 osobností s různými reakcemi, že ;-)

My nedáváme domácí stravu (tedy až na to, co si vyžebrá u večeře :-D ), dáváme konzervy. Už je to skoro 6 let, co jsme tenhle problém řešili. Předtím jedl konzervy i granule, pak měl především granule a začaly mu veliké problémy. Veterinář doporučil dietu Hill´s s/d na vyléčení, ta pomohla a pak udržovací c/d. Ale s tou se problémy hned vrátily :-( Připadalo nám tehdy, že veterinář moc nevěděl, jak to řešit, tak jsem hodně četla na netu, přemýšlela, jak nepřijít o kocourka a napadlo mě zkusit prostě úplně vynechat suché krmení. No a světe div se, pomohlo to, za celé ty roky, co už uběhly, neměl se struvity vůbec žádný problém :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1076
27.4.11 10:15

Přesně jak je to psáno - každá kočka chce něco jiného. Naše odmítá baštit hills, přitom veterinář se sám divil, že jeho kočky zase jedině hills:D. Jinak na struvity máme taky granulky od Trovet a konzervičky kupujem na střídačku - ale to už jsem tu někde psala. Snad se změnou značky kocourek od Laky konečně bude ok!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
27.4.11 10:29

On mi to říkal už na začátku, že s těmi Hills nemá dobré zkušenosti, ale že někomu to zabrat může. Že prý s těmi Royal Canine se mu ještě nestalo, že by to nezabralo. Tak snad. Já ty Hills měla na vyzkoušení zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
27.4.11 10:47

Luon,

tak to je fajn, že baští konzervičky… s těma mýma třema hladovcema bych se ale nedoplatila :mrgreen: :mrgreen:

Ale tak naštěstí struvity nám zmizely léčbou… ale měla bych zase odvézt moč na rozbor, jak fungují ledvinky - zda se cysty rozrůstají nebo se zatím drží malé :think: a zatím neutlačují ledvinky.

I když normálně kupujeme spešl Purinu a ted jsem neměla cestu, tak jsem koupila Chicopee pro kastráty a mršky to vyhazují z misek ven a rozhazují po celé koupelně, vůbec jim to nejede, potvůrkám zmlsaným. :mrgreen: Dneska musím zase na zásoby granulek :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
27.4.11 11:35

Pro zasmání - jedna fotka malé piraňky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
27.4.11 17:13

Luon takže říkáš že s těmi granelemi c/d sety problémy vrátily? A jaké jsi začla dávat konzervy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
27.4.11 17:55

Mono, přesně tak. Granule s/d mu pomohly, ale ty se dávaly jen krátkodobě, c/d mu problémy zase způsobily. Konzervy jsme zkusili dávat jakékoli, co mu chutnaly. Tedy žádné speciální dietní. Dietní(od Hill´s) jsme zkoušeli už v průběhu léčby, ale odmítal je pozřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
29.4.11 10:30

Holky kočkomilky,

v sobotu je v Ostravě výstava koček :palec:

Tady odkaz: http://www.hrady.cz/…web_page.php?…

Zase mě budou svrbět ruce pro procházení okolo kočiček, koukání na kotátka a podobně… áááách jo, ale tři lumpíci doma jsou fakt akorát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
29.4.11 15:37

Potřebuji poradit :-)

Co s kocourem,když jedem na dovolenou?Jedná se o 7 dní.

• dát ho ke známím,ale je to bytová kočka,musela by do baráku,bojím se, že zdrhne
  • nechat ho doma,a uplatit sousedku,svěřit jí klíče,aby mu mohla dát jídlo,popř. vyčistit záchod a modlit se,aby nic nezničil,jak mu bude smutno
  • zaplatit pobyt v útulku

Nevím,nevím, :think: jak to vyřešit,a co je nejlepší :think: .Nebo někoho napadne jiná možnost?
Sebou ho vzít nemůžeme,stačí,že berem i děti :mrgreen: :lol: :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný