Kočičí diskuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17162
4.5.11 11:14
luon píše:
Tak ta tuna pomůže tobě a my Miovi :-D :hug:
:palec: :palec: :palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
5.5.11 10:34

balím balím balím… A přemýšlím, čím zapezpečit okno v novém bytě. Protože tam jsou vyklápěcí. :think: Máte nějaký tip?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
5.5.11 11:05

Laky,

za 3 roky bydlení v podkroví jsem ještě nepřišla na to, jak zajistit okna proti úprku našich koček. Samuel jednou prchl na střechu, nicméně byl nakonec uloven a v bezpečí odnesen domů :lol: Ale ostatní musím hlídat :zed:

Snad jedině koupit síta s nalepovací páskou, tu nalepit na okno v dolní části a ustřihnout kus síta a dát. Koupila jsem to v Hornbachu, míváme to v obýváku v okně, jednak proti komárům a taky proti kočkám, at neskáčou šipky z okna ven :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
6.5.11 12:09

Tak dnes jsem lovila za skříní v ložnici kocoura Mimiho :lol:

Laky, jak jde balení a co Mio???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
12.5.11 08:11

Holky,to je ráno,včera jsem dala kocourovi odčervovací prášek.Dneska ráno se poblil,načeš jsem se skoro poblila já,když jsem to uklízela,a ve finále mě ohodilo mimino :-? .

Byla jsem na veterině :-? ,ptala jsem se na ten písek a nemoci,a dr mě vyděsila,že mimo toxoplazmózu bych se měla víc obávat červů :-? ,tasemnic apod. co v kočce přežívají,i když je v bytě.Že je nutné ho odčervovat co 3 měsíce,a dávat pozor na mimino,bo ten parazit se může usadit v mozku,nose či střevech,a nepozná se to,až třeba po letech :zed: ,tak teď trnu hrůzou,bo Mates už v písku šůroval,a oblízl nedopatřením lopatku na čištění :zed: :zed: :zed: ,dobré je,že už ho to nezajmá,špatné,že mě tak vyděsila,že mám strach.

• Citovat
  • Upravit
17050
12.5.11 08:43

Ahojky holky

konečně net…

Jsem z toho všeho tady vydeptaná. Kotel zlobí, jednu noc jsem co 2hodiny- tudíž i v noci, chodila vylévat kýbl plný vody, jak to tu kapalo. Pak zas netekla teplá voda, teď zase. Navíc jsem měla slíbené trvalé bydliště a včera volala makléřka, že se ptala právníků a že to nedoporučují. Takže majitel zřejmě poslechne a nedá mi ho sem. Pro mě to znamená mínus 3tisíce. Do toho pořád nemám lednici, protože se na mě spolužačka totálně vysrala= musím rušit zakázky na dorty, nic pořádně levného taky uvařit nemůžu, aby to zbylo…

Stěhování: docela v klidu,jen jsem to vše táhla s M sama. On pak chtěl pořád chodit na návštěvu, zapomněl tu schválně nářadí- to se i přiznal. Chtěl po mě pusu atd, přitom na druhou stranu mi dal měsíc na totální vyklizení sklepa, jinak to vyhodí- jsou tam věci a hračky pro děti.

Mio se tu 2× počůral už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
12.5.11 11:22

Ahoj kočky :mavam:

Dado, tak hlavně, že už malého záchůdek nezajímá, co dělat, co se stalo, už se nedá odestát :-( Snad bude všechno ok :hug: Jen jsem si vzpomněla, kamarádka žije v Německu, tam je hodně rozšířená tasemnice liščí a vzhledem k tomu, že kamarádka je docela plašan, tak si nechávala dělat testy na protilátky, zda se nakazila nebo ne. Tak možná kdybys měla opravdu strach, tak se na to můžete pozeptat. A ty máš kočku chodící ven nebo jen bytovou? Je velké riziko, že je začervená? Na druhou stranu, ono se tomu nebezpečí člověk stejně nevyhne třeba na veřejných pískovištích (starší syn jednou ochutnal hovínko, co našel na písku :roll:) , tak já jen doufám, že to riziko není zase až tak velké.

Lakynko, tak gratuluju k přestěhování, i když to tedy vůbec není tak jednoduché :-( Snad ti kotel spraví a zkus umluvit majitele s tím trvalým bydlištěm, slíbil ti to, třeba se s ním bude dát mluvit?
A chlapy momentálně nechápu vůbec, tak manžela raději komentovat nebudu :-(
Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
12.5.11 11:26
dada1511 píše:
Holky,to je ráno,včera jsem dala kocourovi odčervovací prášek.Dneska ráno se poblil,načeš jsem se skoro poblila já,když jsem to uklízela,a ve finále mě ohodilo mimino :-? .Byla jsem na veterině :-? ,ptala jsem se na ten písek a nemoci,a dr mě vyděsila,že mimo toxoplazmózu bych se měla víc obávat červů :-? ,tasemnic apod. co v kočce přežívají,i když je v bytě.Že je nutné ho odčervovat co 3 měsíce,a dávat pozor na mimino,bo ten parazit se může usadit v mozku,nose či střevech,a nepozná se to,až třeba po letech :zed: ,tak teď trnu hrůzou,bo Mates už v písku šůroval,a oblízl nedopatřením lopatku na čištění :zed: :zed: :zed: ,dobré je,že už ho to nezajmá,špatné,že mě tak vyděsila,že mám strach.

ahoj ..malou jsem měla začervenou,pořád jí bolelo bříško kolem pupíku,ale je jí 11let,umí si řct,ale dr to poznala podle krve,a já podle stolice,hlídej hovínko,ta by se měli červící taky ukázat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
12.5.11 11:33

Terdule a co za parazity měla malá? Já si to úplně nepamatuju, ale myslím, že škrkavky, co mají kočky, v člověku nedospívají, naopak neplechu můžou způsobit jejich nedospělá stadia, která se uhnízdí někde v těle. Tak to by se z kakání nepoznalo :think: Ale třeba mě tu někdo vyvede z omylu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
12.5.11 11:36
luon píše:
Terdule a co za parazity měla malá? Já si to úplně nepamatuju, ale myslím, že škrkavky, co mají kočky, v člověku nedospívají, naopak neplechu můžou způsobit jejich nedospělá stadia, která se uhnízdí někde v těle. Tak to by se z kakání nepoznalo :think: Ale třeba mě tu někdo vyvede z omylu :think:

tak doktorka mi řekla jen,že má červíky a z koček,dala dva prášky,myslím,že je brala po týdnu a bylo to fuč..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
12.5.11 11:41
terdule píše:
luon píše:
Terdule a co za parazity měla malá? Já si to úplně nepamatuju, ale myslím, že škrkavky, co mají kočky, v člověku nedospívají, naopak neplechu můžou způsobit jejich nedospělá stadia, která se uhnízdí někde v těle. Tak to by se z kakání nepoznalo :think: Ale třeba mě tu někdo vyvede z omylu :think:
tak doktorka mi řekla jen,že má červíky a z koček,dala dva prášky,myslím,že je brala po týdnu a bylo to fuč..

Díky za odpověď. Možná by to stálo za poradu s dětskou doktorkou, pro klid duše…

Tady jsem našla něco k těm škrkavkám
http://www.bayer-cz.cz/showdoc.do?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
12.5.11 11:44
luon píše:
terdule píše:
luon píše:
tak doktorka mi řekla jen,že má červíky a z koček,dala dva prášky,myslím,že je brala po týdnu a bylo to fuč..

Díky za odpověď. Možná by to stálo za poradu s dětskou doktorkou, pro klid duše…

Tady jsem našla něco k těm škrkavkám
http://www.bayer-cz.cz/showdoc.do?…

to každopádně,z krve poznají…tak přeji ať to máte v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
12.5.11 11:53

No,ona právě říkala,že i když je to jen bytová kočka,ti paraziti jsou.A že se to může projevit i až za 10- 15 let :think: ,že do té doby nemusí mít vůbec žádné potíže,že to nepoznám.

Děkuji za odezvy.Ale asi nezbývá než doufat.

• Citovat
  • Upravit
2100
12.5.11 12:06

Dado, pokud máš opravdu strach, tak se poraď s pediatrem a třeba ti doporučí krevní testy, třeba ne. Když by vyšly negativně, budeš se moct uklidnit, když by i vyšly pozitivně, alespoň o tom budete vy i doktoři vědět…
Moooc držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
12.5.11 12:09

Iuon,asi tam opravdu zajdu,kdyby šla ta krev vzít.Dívala jsem se na ty potvory jak larvy tak škrkavky aj. na internetu,a je mi s toho špatně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný