Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojda, mam mesicniho prtouska. Mam pocit, ze chce jen a porad jist… Mlicka mam hodne, to se vzdy takn nacpe az ublinkava. Nemam3 jasne stanovene, v kolik kojit ják je to u starsich. Tchyne mi rika, ze je to spatne, ze alespon 3 hodiny odstup. Prijde mi to jako blbost nechat ho zbytecne rvat tak dlouho. Snazim se kojit po hodine. Uz fakt nevim co chce… Srovna se to?? Diky za odpovedi ????????
@babun13 Jestli pekne pribyva, tak je jen nenasytny. Pokud chce, koj jak si rekne. Zadne intervaly. Srovna se to.
@babun13 no jestli rve po hodine, tak ma hlad a nemuzes to dlouhodobe vydrzet. Zkusila bych prikrmovat. Bud svym odstrikanym mlekem, jestli ho mas dost i na odsavani, nebo normalne umělým. A uvidis, budes mit spokojene miminko.
Já kojila obě děti po hodině, prostě měly pořád hlad. Určitě bych jim dala vždy, když si řeknou. Co doktor, to názor..ale já jsem ráda, že mi to nikdo neorganizuje. Potřebují jak mlíčko, tak kontakt s maminkou a vydržet to jde..ikdyž mi taky přijde, že nedělám nic jiného
![]()
@e008 píše:
@babun13 Jestli pekne pribyva, tak je jen nenasytny. Pokud chce, koj jak si rekne. Zadne intervaly. Srovna se to.
Pribira moc hezky. Oki, dekuju za radu???? doufam, ze se to srovna á najedeme si na rezim pravidelneho kojeni????
@babun13 píše:
Pribira moc hezky. Oki, dekuju za radu???? doufam, ze se to srovna á najedeme si na rezim pravidelneho kojeni????
Ty otazniky, dekuji za radu tam byt nemely ????????????????????
@babun13 dej na svůj instinkt a potřeby dítěte a bude to nejlepší. Hlavně neposlouchej nesmysly, co ti poví tchýně nebo napíše výše třeba srpen89. To jsou jen návody buď jak trápit dítě, nebo jak přijít o laktaci.
@vulpes píše:
@babun13 dej na svůj instinkt a potřeby dítěte a bude to nejlepší. Hlavně neposlouchej nesmysly, co ti poví tchýně nebo napíše výše třeba srpen89. To jsou jen návody buď jak trápit dítě, nebo jak přijít o laktaci.
@babun13 koj kdy s rekne. muze mit hlad nebo se chce jen pomazlit, prso je jeho jistota
delala jsem to tak u obou deti a jak byly spokojene
klido si u toho cti, koukej na televizi, jez…
@vulpes píše:
No nevim, asi nebudes prilus zkušená, kdyz radis takovou hloupost, protoze kojeni po hodine se proste neda vydrzet dlouhobe. Pokud ovšem nechces skoncit v blazinci. To dite je proste hladovy a trapi se. Nikdo přece nechce trapit dite hlady
Kdyby netrpelo hlady, nechtelo by jist po hodine. Logicky
O laktaci neprijdes, kdyz budes odstrikavat a dite budeš MM po kazdem kojeni vzdy dokrmovat. Je to idealni metoda, pokud mas dost mleka. Problem asi bude, ze ditko nema takovou silu sat a nedostane se k tomu tak zvanemu zadnimu mleku, ktere je prave na hlad. Predni mleko je na zizen. Pokud dost mleka nemas, dokrmuje se po kazdem kojeni UM. Muzes to schválně jenom vyzkouset a uvidis na cem jsi. Kdyz to jednou vyzkousis, opravdu laktaci neztratis
Normálně si priprav lahvicku s odstrikanym mlekem. Nakoj miminko a jak se pusti zkus mu nabidnout to odstrikane mleko a nech ho pit, kolik si jeste vezme. A uvidis. Bude rvat zase po hodine… nebude rvat a bude spinkat jako nemluvne 3,4 hodinky?
Je to opakovane vyzkousene a neni nad spokojene, napapane miminko.
Edit. Jo a bacha na mistni kojoligu! Ty by klidne kojily po 10 minutach, kdyby si dite reklo. Ale je to nesmysl, neda se kojit po hodine. Clovek musi normálně fungovat, kor kdyz mas dalsi deti, ne 24 h denne kojit a to dite to hlavně nijak neoceni. Tomu je jedno co pije, hlavne, ze se naji. Ono staci pouzit zdravy selsky rozum. ![]()
Určitě se přikláním k většiny názorům, at kojis podle sebe
srovna se to… hlavne nezapominat, ze kojeni nemá na miminko jen jeden vliv, ale jde i o to, ze miminko se u prsa uklidňuje a vi, ze maminka je na blizku…určitě bych neprikrmovala, když mlíčka mas dost… to je absolutni hloupost… malej jedl taky hodně často. Nekdy i po hodine a ted vydrzi pres den i čtyři hodiny
ale průměr jsou pořád dve hodiny ![]()
@babun13 pokud ublinkava mliko a neni hrudkovate, dej mu mlika co chce. Proboha NEPRIKRMOVAT z flašky at uz mm nebo nedejboze um. Je to skoda, kdyz mas mliko. Dej mu aspon tech 6nedel, on se srovná. V brisku u tebe nepoznal hlad. Ted se potrebuje naucit najist a ziskat silu v praxi se sanim a hrozne moc pptrebuje maminku a srovna se to neboj. Pokus se co nejvic odpočívat a ne stihat i celou domacnost, hodne pij
V tomhle „veku“ to je normální.
Pokud mas pocit, ze si bere malo mleka, pozvi si laktacni poradkyni.
Nebezpeci naucit dite na flasku není v tom, ze bude chtit flašku, ale ze nikdy clovek neodsaje ani tou nejlepsi odsavackou tolik, co zvladne miminko pusou a oddelenim sani a pritomnosti dítěte se laktace postupně snižuje…
@srpen89 prosím nenabízejte takhle malemu diteti zbytecne flašku, kdyz ma maminka dost mlika a to se tvori podle potřeby. Kdyz prestane mimi sat, nabidnu mu druhe prso a kdyz mi usne, necham ho odpočinout. A hold kdyt se vzbudi za hodinu, tak postup opakuju. Flaška neresi potrebu miminka sat a mit maminku.
Cetla jste vubec ze to je měsíční miminko?
![]()
@srpen89 píše: .....
Edit. Jo a bacha na mistni kojoligu! Ty by klidne kojily po 10 minutach, kdyby si dite reklo. Ale je to nesmysl, neda se kojit po hodine. Clovek musi normálně fungovat, kor kdyz mas dalsi deti, ne 24 h denne kojit a to dite to hlavně nijak neoceni. Tomu je jedno co pije, hlavne, ze se naji. Ono staci pouzit zdravy selsky rozum.
Je to mesicni miminko… vy davate rady jako by malemu bylo pul roku
doprat miminku šestinedelí na srovnani se se změnou neni „kojoliga“ ![]()
@Trixia takze znovu opakuji. Kojeni po hodine se neda dlouhodobe vydrzet. Dite je na nervy, protoze ma neustale hlad, matka je na nervy ze rvouciho, nenasytneho ditete. Pak tady ty frustrovane matky zakladaji diskuze, jak jsou unavene, ze nic nestihaji, ze furt jenom koji… Měsíční dite uz by melo mit rozhodne delsi intervaly, nez je hodina! To dite je i pres kojeni po hodine stale hladove! A to je spatne, proto jedine reseni je prikrmovat. Nebo ma kojit po pul hodine? Nebo po ctvrt? A co kdyz to dite bude rvat hlady porad? Stejne ho prikrmovat nezacnete?
@Trixia píše:
Je to mesicni miminko… vy davate rady jako by malemu bylo pul roku![]()
doprat miminku šestinedelí na srovnani se se změnou neni „kojoliga“
Předpokládám, ze pulrocni dite uz normálně ji
Tak nechapu, co do toho pleteš pulrocni dite ![]()
A sestinedeli se tyka matky, nikoli ditete ![]()