Kojení x UM - pro a proti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.2.12 22:30

zakladatelka

martulkasloník píše:
Hodaka píše:
poučená píše:
Mám děti 4. Kojit jsem chtěla, ale u prvního jsem neměla zkušenosti, a tak to pro mě bylo hodně náročné. Ale povedlo se! Kojila jsem vcelku sečteno skoro 5 let. A tak mám právo k úvodnímu textu tématu připojit snad to nejdůležitější ANO pro kojení, to, které tam vůbec nebylo zmíněno. Kojením dáváte dítěti to nejcennější do života, co potřebuje: vaši LÁSKU. Při kojení dítě chováte, máte na něj čas a soustředění, vnímáte ho a ono vás, dotýká se vašeho teplého a měkkého těla, slyší tlukot vašeho srdce a váš hlas, kterým k němu něžně promlouváte. A když se pak uspokojeno na vás šťastně a láskyplně usměje - na to nejde nikdy zapomenout!Když matka v této době myslí víc na sebe než na dítě, kdo dítě naučí lásce? A kam myslíte, že vede výchova bez vzájemné lásky?
to si děláš prdel ne? 8o
jasně, my děcka krmili asi ve vzduchu že? my jsme naše děcka neměli v náručí :pocitac: :pocitac: naše děcka se na nás nikdy neusmáli to je jasný, naši nekojení chudáčci totiž nás budou doživotně nenávidět že jsme jim odepřeli kozu!! :cert: :cert: :cert:

To jsi napsala naprosto přesně a úžasně! :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2214
Hodaka píše:
verenika píše:
Hodaka píše:
Anonymní píše:
poučená píše:
Mám děti 4. Kojit jsem chtěla, ale u prvního jsem neměla zkušenosti, a tak to pro mě bylo hodně náročné. Ale povedlo se! Kojila jsem vcelku sečteno skoro 5 let. A tak mám právo k úvodnímu textu tématu připojit snad to nejdůležitější ANO pro kojení, to, které tam vůbec nebylo zmíněno. Kojením dáváte dítěti to nejcennější do života, co potřebuje: vaši LÁSKU. Při kojení dítě chováte, máte na něj čas a soustředění, vnímáte ho a ono vás, dotýká se vašeho teplého a měkkého těla, slyší tlukot vašeho srdce a váš hlas, kterým k němu něžně promlouváte. A když se pak uspokojeno na vás šťastně a láskyplně usměje - na to nejde nikdy zapomenout!Když matka v této době myslí víc na sebe než na dítě, kdo dítě naučí lásce? A kam myslíte, že vede výchova bez vzájemné lásky?
Ach, to sladké kojení… :lol: :lol: :lol:
Ty myslíš, že já mu tu lásku nedávám tím, že mu strčím flašku, co? :mrgreen: Jsi na omylu. Ty si pamatuješ, když tě máma kojila? Já ne. A to mě kojila krátce. Víš jaký máme vztah? Naprosto skvělý! - Můžu jí říct všechno, úplně všechno a miluju jí! :srdce: Myslíš, že to bude kojením? To asi těžko… :roll:
Moje mamka je pro mě znamená strašně moc a rozhodně se na tom nepodepsalo (ne)kojení. Jsi, troufám si říct, asi trošku mimo… :roll:
Víš proč si to nepamatuješ? protože tě kojila jen chvíly, kdyby tě kojila déle tak si to pamatuješ :mrgreen:
Myslíš do puberty :?: :twisted:
no tak ta puberta je taková náročná, jsem si myslela aby se uchovalo to pouto, mezi maminkou a děťátkem :think: myslíš že to je blbost?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Teda tady je to dneska lepší jak televize,ani mi nevadí že mám chlapa v pr…i :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
Lenkaamimi píše:
kojení pro :

pokračování předávání živin od vlastní matky, u které bylo dítě v břiše od početí

předávání veškerých tělem vytvořených, probádaných i neprobádaných látek

podpora a správná úprava a nastartování metabolismu

pokračování a velmi postupné uvolňování se od matky pomocí přisátí ústy k prsu - podpora citového a sexuálního života

možnost dítěte určit si množství vypitého předního a zadního mléka

možnost dítěte přizpůsobovat si množství předního a množství množství mléka v prsu, na základě jeho potřeb

možnost kdykoliv projevit potřebu žízně, nebo hladu, nebo samoty a sát od matky

výhoda pro rodinu - ušetření peněz za UM

výhoda pro matku-nedostatek mléka, nebo čaje je vyřešen kdekoliv mimo kuchyňku

podobně jako císařský řez, nekojící matka v sobě nemá ukončený proces těhotenství, porodu,mateřství

kojení proti :

po ukončení kojení povislá prsa

UM i čaj může dát kdokoliv kromě matky - matka nemusí být přítomna u krmení a podávání nápojů

únik mléka z prsů v nečekaných situacích

Příspěvek upraven 24.02.12 v 22:24

povislá prsa taky nejsou vždycky.

Samota- se řeší i když se nekojí, vždyť i nekojící maminky dítě mazlí, chovají.

• Citovat
  • Upravit
12262
24.2.12 22:31

holky otázka financí, no jak jsem to psala, kojo je zadáčo to jo, já si spočítala že za sunar a kaše jsme dali za rok kolem 20 litrů ale ženy líp jsem ty prachy nemohla investovat!! pro mě je to zaplacený luxus pohody,ave sunar :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
24.2.12 22:31
Anonymní píše:
martulkasloník píše:
Hodaka píše:
poučená píše:
to si děláš prdel ne? 8o
jasně, my děcka krmili asi ve vzduchu že? my jsme naše děcka neměli v náručí :pocitac: :pocitac: naše děcka se na nás nikdy neusmáli to je jasný, naši nekojení chudáčci totiž nás budou doživotně nenávidět že jsme jim odepřeli kozu!! :cert: :cert: :cert:
To jsi napsala naprosto přesně a úžasně! :mrgreen:
:mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
24.2.12 22:32
Hodaka píše:
Lenkaamimi píše:
kojení pro :

pokračování předávání živin od vlastní matky, u které bylo dítě v břiše od početí

pokračování a velmi postupné uvolňování se od matky pomocí přisátí ústy k prsu - podpora citového a sexuálního života

možnost dítěte přizpůsobovat si množství předního a množství množství mléka v prsu, na základě jeho potřeb

podobně jako císařský řez, nekojící matka v sobě nemá ukončený proces těhotenství, porodu,mateřství

kojení proti :

UM i čaj může dát kdokoliv kromě matky - matka nemusí být přítomna u krmení a podávání nápojů

Tohle jsou prostě plky a obehrané písničky kojařek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
24.2.12 22:33
bodlinka34 píše:
Hodaka píše:
verenika píše:
Hodaka píše:
Anonymní píše:
poučená píše:
Ach, to sladké kojení… :lol: :lol: :lol:
Ty myslíš, že já mu tu lásku nedávám tím, že mu strčím flašku, co? :mrgreen: Jsi na omylu. Ty si pamatuješ, když tě máma kojila? Já ne. A to mě kojila krátce. Víš jaký máme vztah? Naprosto skvělý! - Můžu jí říct všechno, úplně všechno a miluju jí! :srdce: Myslíš, že to bude kojením? To asi těžko… :roll:
Moje mamka je pro mě znamená strašně moc a rozhodně se na tom nepodepsalo (ne)kojení. Jsi, troufám si říct, asi trošku mimo… :roll:
Víš proč si to nepamatuješ? protože tě kojila jen chvíly, kdyby tě kojila déle tak si to pamatuješ :mrgreen:
Myslíš do puberty :?: :twisted:
no tak ta puberta je taková náročná, jsem si myslela aby se uchovalo to pouto, mezi maminkou a děťátkem :think: myslíš že to je blbost?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Teda tady je to dneska lepší jak televize,ani mi nevadí že mám chlapa v pr…i :pankac:

Viď? škoda že mi končí dovča, poslední dobou jsou tu ty diskuze tak záživný, že se děsně bavím od rána do večera :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
verenika píše:
Hodako- mě to přijde celé jako blbost. Já mám pouto s malým dost silné i bez koja, takže nevím zda kojit do 2-6-10-15 let :nevim: :mrgreen:

já myslím čím déle tím lépe :think: teď tu sedím na gauči a představuji si ja kojím 17 leté děťátko :mrgreen:
Jasný, že to že kojíš, nekojíš nemá vliv na to jestli si pouto uděláš, na to má vliv milion jiných věcí.

• Citovat
  • Upravit
Lenkaamimi
verenika píše:
Hodaka píše:
Lenkaamimi píše:
kojení pro :

kojení proti :

Tohle jsou prostě plky a obehrané písničky kojařek :roll:

ty jsi hloupá viď ? promiň.

• Citovat
  • Upravit
801

Souhlas s Brumdinkou, nemám ráda extremy. Nekojila jsem, neměla jsem mlíko (nebo jsem ho neuměla najít :lol: ) takže rozhodně nejsem zástupkyně laktační ligy, ale to co tady píše jedna z vás je podle mě hloupý a nenávistný - přesně to co vyčítá kojofanatičkám dělá ona sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
24.2.12 22:35

jsem si vzpoměla na jedno velké pro kojení : kojení je prevencí vzniku rakoviny prsu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.12 22:36

zakladatelka

martulkasloník píše:
Anonymní píše:
adlin27 píše:
Tak za mne kojení paráda,kdykoli po ruce a bez problémů,nemusím řešit kolik vypije,bral si sám,ano je náročné na čas a kojené děti tolik nespí,protože je lépe stravitelné.než UM tak rychleji vyhládnou,to je po šesti měsících na provaz,alejde to.Náš malje byl i přes kojo jedlík,takže s příkrmy jsme měla problém já.kolik kdy co.
Jasně pokud kojení nejde,je jasné že nenechám dítě umřít hlady a s nevrlou maminkou je taky těžké pořízení,ale nechápu jak se pro UM může někdo rozhodnout rovnou.
Mimochodem pokud by miminka ve třetím světě nebyla kojena umřou okamžitě hlady,jen tak na uvědomění.(jasně že chápu že nás nelze s nimi srovnávat)
A proč by umřeli hlady? Dostali by kravské mléko, jak je/bylo zvykem… :nevim:
já nechápu proč v každé kojo diskuzi se nakonec téma stočí k hladomoru ve 3. světě!! přežívají tam i nekojené děcka, prostě je nakojí někdo jiný, nebo se jim dá kravské mlíko atd. za dob mojí babičky byli kojné a nebo se dělala papka, prostě voda a mouka a děcka na tom vyrostli. proč proboha bych měla řešit co a jak žijí lidi v Africe? je mi jich líto ale já žiju tady, mám sice lepší stravu, ale zase víc stresů, myslíš že africké děcka mají alergie atopické ekzémy a že afričanky řeší jestli prát dupačky v lovele? mají tam sice málo jídla ale možná že to jejich mlíko je méně vystresované a méně zalité „bincem moderní doby“ jako ty naše. četla jsem studie jak v Americe dělali testy MM a nedopadlo vůbec tak skvěle spíš naopak některé výzkumy ukázali že dlouhodobé kojení není zdravé

Opět souhlasím. A asi v Africe nesterilizujou hračky a nic podobného, s čím příjde dítě do styku, co? Jak vlastně ještě můžou žít? (ironie - samozřejmě). Tady se ze všeho dělá tolik caviků, až to vede možná k záhubě lidstva, protože všichni jednou začnou žít v naprosto sterilním světě a pak to bude v ha.zlu. No, nevím…

• Citovat
  • Upravit
12262
Rona píše:
Souhlas s Brumdinkou, nemám ráda extremy. Nekojila jsem, neměla jsem mlíko (nebo jsem ho neuměla najít :lol: ) takže rozhodně nejsem zástupkyně laktační ligy, ale to co tady píše jedna z vás je podle mě hloupý a nenávistný - přesně to co vyčítá kojofanatičkám dělá ona sama.

a proč nenapíšeš koho myslíš?? :mrgreen: jestli mě tak je mi to šumák:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
Lenkaamimi píše:
verenika píše:
Hodaka píše:
Lenkaamimi píše:
kojení pro :

kojení proti :

Tohle jsou prostě plky a obehrané písničky kojařek :roll:
ty jsi hloupá viď ? promiň.

Proč by byla hloupá? Tohle jsou okopírované ,,plky,, :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
Rona píše:
Souhlas s Brumdinkou, nemám ráda extremy. Nekojila jsem, neměla jsem mlíko (nebo jsem ho neuměla najít :lol: ) takže rozhodně nejsem zástupkyně laktační ligy, ale to co tady píše jedna z vás je podle mě hloupý a nenávistný - přesně to co vyčítá kojofanatičkám dělá ona sama.

já myslím, že tady už je to spíš sranda :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová