Kojení x UM - pro a proti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12262
24.2.12 22:03
Hodaka píše:
poučená píše:
Mám děti 4. Kojit jsem chtěla, ale u prvního jsem neměla zkušenosti, a tak to pro mě bylo hodně náročné. Ale povedlo se! Kojila jsem vcelku sečteno skoro 5 let. A tak mám právo k úvodnímu textu tématu připojit snad to nejdůležitější ANO pro kojení, to, které tam vůbec nebylo zmíněno. Kojením dáváte dítěti to nejcennější do života, co potřebuje: vaši LÁSKU. Při kojení dítě chováte, máte na něj čas a soustředění, vnímáte ho a ono vás, dotýká se vašeho teplého a měkkého těla, slyší tlukot vašeho srdce a váš hlas, kterým k němu něžně promlouváte. A když se pak uspokojeno na vás šťastně a láskyplně usměje - na to nejde nikdy zapomenout!Když matka v této době myslí víc na sebe než na dítě, kdo dítě naučí lásce? A kam myslíte, že vede výchova bez vzájemné lásky?
to si děláš prdel ne? 8o

jasně, my děcka krmili asi ve vzduchu že? my jsme naše děcka neměli v náručí :pocitac: :pocitac: naše děcka se na nás nikdy neusmáli to je jasný, naši nekojení chudáčci totiž nás budou doživotně nenávidět že jsme jim odepřeli kozu!! :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
24.2.12 22:03
verenika píše:
Hodaka píše:
verenika píše:
peggy.sl píše:
verenika píše:
zatím asi vede nekojení co? :mrgreen:
Řekla bych, že jooo. Holt je to tady samá ,,schnilá,, máma… :mrgreen: :mrgreen:
Mě to kojení přijde strašně zdlouhavý 8o takle dáš flašku, brkanec a do 15 minut mimčo leží :D
a hlavně spí, a nevstává se milionkrát za noc :zed:
myslíš jak má ko*u jako dudlíka :roll: :mrgreen: :?:

jo, přesně stres nervy.Já jsem na MD a užívám si to, a nechápu jak někdo může říct, „no prvního půl roku to bylo peklo, jsme nespali, pořád řval“ to není radost to je trápení, a někdy to trvá i rok, dva a to já prostě nechápu :nevim:

Pište pomaleji, nestíhám je nás na PC moc a mám to nějak zabržděný :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.12 22:04

zakladatelka

martulkasloník píše:
peggy.sl píše:
martulkasloník píše:
ajaj tady bude zase boj :lol: :lol: každá diskuze o koju versus umělko končí 3. světovou válkou :mrgreen: :mrgreen:takže za mě, nekojím, nekojila jsem a nikdy kojit nebudu!! v kojení nevidím vůbec žádnou výhodu, snad jen to že je to zadarmo. o zdravosti koja si myslím svoje, kolem mě tolik alergických věčně nemocných kojených děcek a oproti nim my a plno jiných uměláčků zdravých jak řípa. mě je fuk kdo co dělá jestli kojí nebo ne ale nemůžu cítit ty matky které si stěžují jak jim dítě nepřibírá, řve ve dne v noci, jak jsou ony z toho šílené, jak děcka mají prdíky z toho co ony snědly, jak mají bolavé bradavky atd. ale stejně kojí :cert: :cert: často dle mého názoru je ta jejich kojo odhodlanost až nebezpečná!!radši nechají dítě řvát hlady než aby mu dali umělko.
já jsem byla nejspokojenější s flaškou sunaru a malá ani nemluvím, spala nádherně, žádné prdíky, přibírala, skoro nebrečela.....pohodaaaaaaaaaa,takže já jsem doživotní fanda Sunaru a o koju už nechci nikdy slyšet a jestli bude někdy další prcek tak jdu do porodky s krabicí sunaru :mrgreen:
martulko,
ty jsi velice odvážná!! :palec: :mrgreen:
Ale souhlasím s každým tvým slovem… :potlesk:
dík, mě už totiž nemůže vůbec nic překvapit, kvůli názoru na umělko a kojo mě vyhodili z modrého koníka, i tady jsem byla milionkrát označena za případ pro sociálku protože jsem malou nekojila a veřejně odsuzuji kojofanatismus :jazyk:
:pankac: :pankac: :pankac:
  • Citovat
  • Upravit
22614
24.2.12 22:06
bodlinka34 píše:
poučená píše:
Mám děti 4. Kojit jsem chtěla, ale u prvního jsem neměla zkušenosti, a tak to pro mě bylo hodně náročné. Ale povedlo se! Kojila jsem vcelku sečteno skoro 5 let. A tak mám právo k úvodnímu textu tématu připojit snad to nejdůležitější ANO pro kojení, to, které tam vůbec nebylo zmíněno. Kojením dáváte dítěti to nejcennější do života, co potřebuje: vaši LÁSKU. Při kojení dítě chováte, máte na něj čas a soustředění, vnímáte ho a ono vás, dotýká se vašeho teplého a měkkého těla, slyší tlukot vašeho srdce a váš hlas, kterým k němu něžně promlouváte. A když se pak uspokojeno na vás šťastně a láskyplně usměje - na to nejde nikdy zapomenout!Když matka v této době myslí víc na sebe než na dítě, kdo dítě naučí lásce? A kam myslíte, že vede výchova bez vzájemné lásky?
Myslím že děti na UM mají stejnou lásku jako kojené :lol:

A při krmení z lahve dítě nemáš u sebe(myslím menší)? Jinak s tou láskou, hmm, směšné:-D Jakože děti na UM mají málo lásky nebo ji neumí projevit? Vždyť láska není jen o tom nakojit dítě. je to o tom se o něj starat, být s ním, všímat si ho, když plače a to všechno další :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
24.2.12 22:07
Anonymní píše:
martulkasloník píše:
peggy.sl píše:
martulkasloník píše:
ajaj tady bude zase boj :lol: :lol: každá diskuze o koju versus umělko končí 3. světovou válkou :mrgreen: :mrgreen:takže za mě, nekojím, nekojila jsem a nikdy kojit nebudu!! v kojení nevidím vůbec žádnou výhodu, snad jen to že je to zadarmo. o zdravosti koja si myslím svoje, kolem mě tolik alergických věčně nemocných kojených děcek a oproti nim my a plno jiných uměláčků zdravých jak řípa. mě je fuk kdo co dělá jestli kojí nebo ne ale nemůžu cítit ty matky které si stěžují jak jim dítě nepřibírá, řve ve dne v noci, jak jsou ony z toho šílené, jak děcka mají prdíky z toho co ony snědly, jak mají bolavé bradavky atd. ale stejně kojí :cert: :cert: často dle mého názoru je ta jejich kojo odhodlanost až nebezpečná!!radši nechají dítě řvát hlady než aby mu dali umělko.
já jsem byla nejspokojenější s flaškou sunaru a malá ani nemluvím, spala nádherně, žádné prdíky, přibírala, skoro nebrečela.....pohodaaaaaaaaaa,takže já jsem doživotní fanda Sunaru a o koju už nechci nikdy slyšet a jestli bude někdy další prcek tak jdu do porodky s krabicí sunaru :mrgreen:
martulko,
dík, mě už totiž nemůže vůbec nic překvapit, kvůli názoru na umělko a kojo mě vyhodili z modrého koníka, i tady jsem byla milionkrát označena za případ pro sociálku protože jsem malou nekojila a veřejně odsuzuji kojofanatismus :jazyk:

To tě za názor můžou odněkud vyhodit????? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
24.2.12 22:08
Anonymní píše:
adlin27 píše:
Tak za mne kojení paráda,kdykoli po ruce a bez problémů,nemusím řešit kolik vypije,bral si sám,ano je náročné na čas a kojené děti tolik nespí,protože je lépe stravitelné.než UM tak rychleji vyhládnou,to je po šesti měsících na provaz,alejde to.Náš malje byl i přes kojo jedlík,takže s příkrmy jsme měla problém já.kolik kdy co.
Jasně pokud kojení nejde,je jasné že nenechám dítě umřít hlady a s nevrlou maminkou je taky těžké pořízení,ale nechápu jak se pro UM může někdo rozhodnout rovnou.
Mimochodem pokud by miminka ve třetím světě nebyla kojena umřou okamžitě hlady,jen tak na uvědomění.(jasně že chápu že nás nelze s nimi srovnávat)
A proč by umřeli hlady? Dostali by kravské mléko, jak je/bylo zvykem… :nevim:

já nechápu proč v každé kojo diskuzi se nakonec téma stočí k hladomoru ve 3. světě!! přežívají tam i nekojené děcka, prostě je nakojí někdo jiný, nebo se jim dá kravské mlíko atd. za dob mojí babičky byli kojné a nebo se dělala papka, prostě voda a mouka a děcka na tom vyrostli. proč proboha bych měla řešit co a jak žijí lidi v Africe? je mi jich líto ale já žiju tady, mám sice lepší stravu, ale zase víc stresů, myslíš že africké děcka mají alergie atopické ekzémy a že afričanky řeší jestli prát dupačky v lovele? mají tam sice málo jídla ale možná že to jejich mlíko je méně vystresované a méně zalité „bincem moderní doby“ jako ty naše. četla jsem studie jak v Americe dělali testy MM a nedopadlo vůbec tak skvěle spíš naopak některé výzkumy ukázali že dlouhodobé kojení není zdravé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
verenika píše:
bodlinka34 píše:
verenika píše:
peggy.sl píše:
verenika píše:
zatím asi vede nekojení co? :mrgreen:
Řekla bych, že jooo. Holt je to tady samá ,,schnilá,, máma… :mrgreen: :mrgreen:
Mě to kojení přijde strašně zdlouhavý 8o takle dáš flašku, brkanec a do 15 minut mimčo leží :D
Jak už jsem psala nejsem zarytý zastánce koja,ale jsem „ta“kojící a jsem názoru každému co jeho jest takže klíďo každý podle svého,vidím +/- obojího
Jen teď si dovolím nesouhlasit nikdy jsem nekojila dýl jak 10 minut,prostě to ten můj drak takhle má nastavený a ted už je mu 7 m tak máme dobu kojo 3-5 min :pankac:
To je pěkný čas ;)

No a vstávání v noci tak max 3×,ono asi záleží jak se tomu podáš a podřídíš,jsem sice zvyklá na noční a ponocování,ale vstávat co hodinu jsem nechtěla takže jsme to nějak rozumně zkorigovali,přes den je to horší ta nepravidelnost je u nás problém jak už jsem psala v noci mi to neva,ale ráda bych zašla cvičit a možná i jinam mezi lidi což zatím padá,a to ze mně tím pádem taky dělá špatnou matku :think: :mrgreen:
Tak doufám žemě vezmete mezi sebe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123

no já tedy nevim jaký si měla problém, ale chápu že některé matky třeba nemají mléko - já teda nejsem žádná koj matka :lol: jelikož nic se nemá přehánět, ale kojim (prvního syna sem kojila 20.měs., druhého uvidíme)

a ted´pro a proti …hm když nad tim přemýšlím tak žádný proti nevidim

1.)můžu jíst uplně všechno co chci akorát nejim hodně pálivé a kořeněná jídla a luštěniny (i když hrachovku si klidně dám) .ale to já nejim normálně takže žádná změna
2.)nekouřim, sekla sem s tim při zjištění těhotenství u prvního syna, k pití - dvojku vína nebo malý pivo si dám uplně normálně, to neni nic proti ničemu, zvlůášt né jednou za čas …nesmí to být dennodenně :lol:
3.) existujou odsávačky, takže mi dítě může pohlídat kdo kdy a jak dlouho je třeba navíc když už někam jdu tak beru děti ssebou, popř. jdu stejně až když spí a do půlnoci sem stejně většinou doma mnohem dřív než se vzbudí na kojení
4.) a tom by se dalo diskutovat, ale když vezmu svoje okolí, tak náš JIřík oproti dětem na UM měl nemocnost minimální
5.) sorry ale vytáhnout prs a nacpat ho dítěti do pusy je mnohem snadnější a rychlejší než ohřívat vodu, pak čekat až má optimální teplotu, pak míchat nějaký sušený mlíko,k protřepávat flašku atd …nehledě na to, že nemusim zvednout zadek
6.) když je správná technika kojení a matka v pohodě, tak nejsou
7.) to má mnohem více spojenost s mozkem než kozama :D když to tam někdo nemá v pořádku tak je to holt těžký
8.) to je jen o lidech a o přístupu, když si budeš říkat že to nezvládneš a že to je problém tak to bude obr problém, pokud k tomu budeš přistupovat pozitivně zvládneš uplně všechno na světě
9.) sorry ale tohle při sexu opravdu neřešíme, tam se soustředim na partnera, na rozkoš a na orgasmus nikoli na mlíko :lol:
10.) rozhodně to nedrhne, vlhkost optimální a když není existujou třeba lubrikanty

no tak já nevim, ale přijde mi, že když se chce všechno jde a když se nechce tak to holt nejde ......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
24.2.12 22:09

Tak mého syna jsem krmila flaškou v náruči přes rok, prostě to chtěl, a právě že jsme se mazlily dost, protože jsem odpočatá a mám na to čas ;)

• Citovat
  • Upravit
17310
24.2.12 22:10
martulkasloník píše:
Anonymní píše:
adlin27 píše:
Tak za mne kojení paráda,kdykoli po ruce a bez problémů,nemusím řešit kolik vypije,bral si sám,ano je náročné na čas a kojené děti tolik nespí,protože je lépe stravitelné.než UM tak rychleji vyhládnou,to je po šesti měsících na provaz,alejde to.Náš malje byl i přes kojo jedlík,takže s příkrmy jsme měla problém já.kolik kdy co.
Jasně pokud kojení nejde,je jasné že nenechám dítě umřít hlady a s nevrlou maminkou je taky těžké pořízení,ale nechápu jak se pro UM může někdo rozhodnout rovnou.
Mimochodem pokud by miminka ve třetím světě nebyla kojena umřou okamžitě hlady,jen tak na uvědomění.(jasně že chápu že nás nelze s nimi srovnávat)
já nechápu proč v každé kojo diskuzi se nakonec téma stočí k hladomoru ve 3. světě!! přežívají tam i nekojené děcka, prostě je nakojí někdo jiný, nebo se jim dá kravské mlíko atd. za dob mojí babičky byli kojné a nebo se dělala papka, prostě voda a mouka a děcka na tom vyrostli. proč proboha bych měla řešit co a jak žijí lidi v Africe? je mi jich líto ale já žiju tady, mám sice lepší stravu, ale zase víc stresů, myslíš že africké děcka mají alergie atopické ekzémy a že afričanky řeší jestli prát dupačky v lovele? mají tam sice málo jídla ale možná že to jejich mlíko je méně vystresované a méně zalité „bincem moderní doby“ jako ty naše. četla jsem studie jak v Americe dělali testy MM a nedopadlo vůbec tak skvěle spíš naopak některé výzkumy ukázali že dlouhodobé kojení není zdravé

Ještě tam určitě řeší zda se nalíčit k porodu :mrgreen: Pardon, ale mě to nedalo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
24.2.12 22:11

diskuzi jsem nečetla, vlastní zkušenost se sektou s názvem liga kojení mne dohnala k rozhodnutí nikdy nekojit :pankac: :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
24.2.12 22:11
atominnka píše:
bodlinka34 píše:
Majdula83 píše:
Ja kojila do roka hodne, od roka jsem ubirala a ted pomalu prestavam.. V podstate jsem s tim nemela zadny problem (az na 2 zanety prsu, ale to jsem nebrala jako nejak velkou tragedii). Super, ze jsem nemusela tahat lahve, resit ohrati vody a tak dale… Problem zacal az kdyz jsem se snazila do J. nacpat jeste i jiny tekutiny nez MM… S tim, ze bychom presly z MM na UM uz jsem se smirila a holt bude po skonceni kojeni bez mleka.. Blby je, ze moc nechce ani jine tekutiny. Lahev do pusy nevezme, kazda kapka co do ni dostanu je boj…
A vsichni mi rikaj (i doktorka), ze to je casty problem u kojenych deti.. Takze v tomhle za me zlata lahev uz od malicka…
Jsem na tom úplně stejně
Jóóó to my známe. Vlétě, to bylo malý 8m, jsem jí začala dávat i vodu/čaj/štávu a nevzala to p¨do pusy, vzdy to letelo… takze jsem kojila i 8× denne :roll: v roce se mi ze dne na den odstavila a ze dne na den zacala pit z hrnecku s cucákem…

tak kéž by se mi taky takhle poštěstilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
24.2.12 22:13
martulkasloník píše:
Anonymní píše:
adlin27 píše:
já nechápu proč v každé kojo diskuzi se nakonec téma stočí k hladomoru ve 3. světě!! přežívají tam i nekojené děcka, prostě je nakojí někdo jiný, nebo se jim dá kravské mlíko atd. za dob mojí babičky byli kojné a nebo se dělala papka, prostě voda a mouka a děcka na tom vyrostli. proč proboha bych měla řešit co a jak žijí lidi v Africe? je mi jich líto ale já žiju tady, mám sice lepší stravu, ale zase víc stresů, myslíš že africké děcka mají alergie atopické ekzémy a že afričanky řeší jestli prát dupačky v lovele? mají tam sice málo jídla ale možná že to jejich mlíko je méně vystresované a méně zalité „bincem moderní doby“ jako ty naše. četla jsem studie jak v Americe dělali testy MM a nedopadlo vůbec tak skvěle spíš naopak některé výzkumy ukázali že dlouhodobé kojení není zdravé

to jsem taky někde četla, že to není zas až tak zdravé, ale nepamatuju si to.

• Citovat
  • Upravit
12262
24.2.12 22:15
atominnka píše:
Anonymní píše:
martulkasloník píše:
peggy.sl píše:
martulkasloník píše:
martulko,
To tě za názor můžou odněkud vyhodit????? 8o

to si piště a i tady je dost velká cenzura tak holky bacha na adminy :lol: :lol: na koníkovi jsou adminky oddané kojosektářky tak co byste chtěli :pocitac: ale nevadí mi to, tady je to lepší, jen mi smázli i album s těhuzápiskama které nikde už nenajdu, a to mě teda nas.ali!!!!!!
jinak pro ukázku na tématu umělá výživa jsme byli holky podobného rázu jako tady,a vlezla nám tam nějaká borka dala odkaz na článek nějaké známé kojomodly o tom jak každých 5 sekund umře někde na světě dítě díky tomu že není kojené!!!!!a byla tam i fotka buclatého bílého miminka u kozy a vedle zubožené vychrtlé černouše z Afriky s flaškou s podtitulem že ten malý umřel 2 dny po focení na to že ho matka nekojila!!!!!! tak jsem napsala zcela od srdce že je mi z toho na blití a přiletěla adminka smazala moje příspěvky že se navážím do kojících a bla bla. tak jsem se pak ve zprávách hádala s adminkou a to byl ten důvod proč mě vyhodili ne to kojo, tím antikojením jsem ale na sebe upozornila, no prostě jsem admince napsala že je zajímavé že necenzuruje kojofanatičky které se baví zase na svých diskuzích tím jaké jsme sviňské zhnilé matky a buch už jsem měla zakázaný přístup, smázle alba a šmitec :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.12 22:16

zakladatelka

poučená píše:

Ach, to sladké kojení… :lol: :lol: :lol:
Ty myslíš, že já mu tu lásku nedávám tím, že mu strčím flašku, co? :mrgreen: Jsi na omylu. Ty si pamatuješ, když tě máma kojila? Já ne. A to mě kojila krátce. Víš jaký máme vztah? Naprosto skvělý! - Můžu jí říct všechno, úplně všechno a miluju jí! :srdce: Myslíš, že to bude kojením? To asi těžko… :roll:
Moje mamka je pro mě znamená strašně moc a rozhodně se na tom nepodepsalo (ne)kojení. Jsi, troufám si říct, asi trošku mimo… :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová