Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
poučená píše:
Mám děti 4. Kojit jsem chtěla, ale u prvního jsem neměla zkušenosti, a tak to pro mě bylo hodně náročné. Ale povedlo se! Kojila jsem vcelku sečteno skoro 5 let. A tak mám právo k úvodnímu textu tématu připojit snad to nejdůležitější ANO pro kojení, to, které tam vůbec nebylo zmíněno. Kojením dáváte dítěti to nejcennější do života, co potřebuje: vaši LÁSKU. Při kojení dítě chováte, máte na něj čas a soustředění, vnímáte ho a ono vás, dotýká se vašeho teplého a měkkého těla, slyší tlukot vašeho srdce a váš hlas, kterým k němu něžně promlouváte. A když se pak uspokojeno na vás šťastně a láskyplně usměje - na to nejde nikdy zapomenout!Když matka v této době myslí víc na sebe než na dítě, kdo dítě naučí lásce? A kam myslíte, že vede výchova bez vzájemné lásky?
Ale prosím tě, takže my nekojící jsme dítě nemazlily? Já neříkám, že ten vztah tam není, ale ten se dá vytvořit i bez kojení ![]()
Hodaka píše:verenika píše:a hlavně spí, a nevstává se milionkrát za nocpeggy.sl píše:Mě to kojení přijde strašně zdlouhavýverenika píše:Řekla bych, že jooo. Holt je to tady samá ,,schnilá,, máma…
zatím asi vede nekojení co?![]()
takle dáš flašku, brkanec a do 15 minut mimčo leží
Asi tak..kolikrát když tady čtu jak roční dítě vstává na kojení šestkrát za noc, tak na mně jde děs.. ![]()
Anonymní píše:Hodaka píše:Ty, co nemusejí zrovna kojit.verenika píše:protože sem zatím píšou jen ty líný
![]()
protože jsme vyspaný do růžova a můžeme ponocovat když nám děcka spí a nemusím vstávat 100× na noc ke kojení
mimochodem to bych malé nemohla snad ani udělat, ona je hrozný spáč aby jí budil v noci hlad ![]()
Hodaka píše:verenika píše:a hlavně spí, a nevstává se milionkrát za nocpeggy.sl píše:Mě to kojení přijde strašně zdlouhavýverenika píše:Řekla bych, že jooo. Holt je to tady samá ,,schnilá,, máma…
myslíš jak má ko*u jako dudlíka
![]()
evakra píše:Hodaka píše:ale jo, já to asi taky napsala moc radikálne, vůbec nejsem zarytá kojařka nebo jak to napsatevakra píše:jo ahá, nj to jsem to špatně pochopilaHodaka píše:Ale to jste mě špatně pochopily, já neříkám , že pokud máma nekojí, tak je špatná, souhlasím s tím, že když kojení nejde, tak se prostě nedá nic dělat, mně samotné kojení nešlo a dodnes mi to hrozné mrzí, proto mi asi tak naštvalo, že někdo může kalkulovat s tím, že dá raději UM aby si mohl zapálit cigaretu, nesoudím nekojení to chraň bůh, ale tu neochotu něco pro dítě obětovat.evakra píše:správná máma se soudí podle kojení jo?
Ahoj, v dnešní době je UM již kvalitní náhražka MM, ale bohužel stále je to jen náhražka, není pochyb, že kojení je pro dítě to nejlepší a matka by měla udělat vše proto, aby ho dítěti dopřála, pokud má pocit, že již všechno udělala a kojení prostě nejde, tak myslím, že může bez výčitek dávat dítěti UM, ale takhle kalkulovat, co je pro mě výhodnější, mi přijde docela zcestné, správná máma přeci musí chtít pro své dítě to nejlepší i na úkor vlastního pohodlí, pokud tohle nedokáže, neměla by si dítě pořizovat.
mě kojení nebaví a nemíním se omezovattaky nejsem pro kojení za každou cenu, ale jak už jsem psala mně hrozně mrzelo, že jsem nemohla kojit i když jsem pro to dělala psí kusy a tak mi naštvalo, že třeba někdo nechce kojit jen proto aby mohl dítě odložit na hlídání nebo se nemusel omezovat v jídle atd., tak se omlouvám, jestli jsem se někoho dotkla.
mě jsi se nedotkla, prostě to mám jinak no.Nemíním se omezovat v jídle, a jíst starý chleba aby neměl bolení, prostě to tak bylo, a nemyslím si že jsem proto špatná, i když už mi to bylo i řečeno.
bodlinka34 píše:verenika píše:Jak už jsem psala nejsem zarytý zastánce koja,ale jsem „ta“kojící a jsem názoru každému co jeho jest takže klíďo každý podle svého,vidím +/- obojíhopeggy.sl píše:Mě to kojení přijde strašně zdlouhavýverenika píše:Řekla bych, že jooo. Holt je to tady samá ,,schnilá,, máma…
Jen teď si dovolím nesouhlasit nikdy jsem nekojila dýl jak 10 minut,prostě to ten můj drak takhle má nastavený a ted už je mu 7 m tak máme dobu kojo 3-5 min
To je pěkný čas ![]()
Se budu muset zamyslet, zda jsem vůbec oprávněna nazývat se matkou, když moje dítě nemělo prso v pusince ![]()
jamoni píše:
Hele, už tvůj styl psaní napovídá tomu, že se chceš hádat. Jak víš, že jsem koj matka? Jen proto, že jsem ti napsala negativní reakci. Prostě jsou diskuze o plínách, očkování, porodech doma a o kojení, ve kterých když je založíš tímhle stylem, dojde vždy k hádkám. Mimochodem to je opravdu fajn, že se může při používání UM kouřit.
Anonymní píše:jamoni píše:Nemáš pravdu, založila jsem ji proto, abych věděla názory ostatních matek! Klidně ať píšou anonymně jako já, pokud mají stejný názor. Nemám zapotřebí vyvolávat hádky, jen píšu svůj názor a zajímá mě tolik propagované kojení, které je, jak už to tak vypadá, spíš utrpení, než potřeba nakrmit dítě.
Ehm, no to má být fór ne? Anonymní, ty jsi založila tuhle diskuzi proto, aby ses bavila, jak se tu budou všichni hádat co?
A jen tak mimochodem, své dítě nemiluji o nic míň, než vy kojící matky! Miluji ho naprosto stejně, ne-li víc!
Jak vím, že jsi koj-matka? Já napsala něco takového? Napsala jsem „vy kojící matky“, ale to nebylo myšleno přímo na tebe, ale všeobecně (taky to bylo napsáno „mimochodem“). Ale tím, co jsi napsala teď si myslím, že kojíš a stojíš si za tím. Mýlím se? ![]()
poučená píše:
Mám děti 4. Kojit jsem chtěla, ale u prvního jsem neměla zkušenosti, a tak to pro mě bylo hodně náročné. Ale povedlo se! Kojila jsem vcelku sečteno skoro 5 let. A tak mám právo k úvodnímu textu tématu připojit snad to nejdůležitější ANO pro kojení, to, které tam vůbec nebylo zmíněno. Kojením dáváte dítěti to nejcennější do života, co potřebuje: vaši LÁSKU. Při kojení dítě chováte, máte na něj čas a soustředění, vnímáte ho a ono vás, dotýká se vašeho teplého a měkkého těla, slyší tlukot vašeho srdce a váš hlas, kterým k němu něžně promlouváte. A když se pak uspokojeno na vás šťastně a láskyplně usměje - na to nejde nikdy zapomenout!Když matka v této době myslí víc na sebe než na dítě, kdo dítě naučí lásce? A kam myslíte, že vede výchova bez vzájemné lásky?
to si děláš prdel ne? ![]()
holky holky to jsme se tu ale sešly partička
už to vidím jak mi v pondělí na dveře buší sociálka
![]()
poučená píše:
Myslím že děti na UM mají stejnou lásku jako kojené ![]()
verenika píše:
Se budu muset zamyslet, zda jsem vůbec oprávněna nazývat se matkou, když moje dítě nemělo prso v pusince
Ty jsi snad ,,matka roku,, nebo se něco změnilo??
![]()
adlin27 píše:
Tak za mne kojení paráda,kdykoli po ruce a bez problémů,nemusím řešit kolik vypije,bral si sám,ano je náročné na čas a kojené děti tolik nespí,protože je lépe stravitelné.než UM tak rychleji vyhládnou,to je po šesti měsících na provaz,alejde to.Náš malje byl i přes kojo jedlík,takže s příkrmy jsme měla problém já.kolik kdy co.
Jasně pokud kojení nejde,je jasné že nenechám dítě umřít hlady a s nevrlou maminkou je taky těžké pořízení,ale nechápu jak se pro UM může někdo rozhodnout rovnou.
Mimochodem pokud by miminka ve třetím světě nebyla kojena umřou okamžitě hlady,jen tak na uvědomění.(jasně že chápu že nás nelze s nimi srovnávat)
A proč by umřeli hlady? Dostali by kravské mléko, jak je/bylo zvykem… ![]()
bodlinka34 píše:Majdula83 píše:Jsem na tom úplně stejně
Ja kojila do roka hodne, od roka jsem ubirala a ted pomalu prestavam.. V podstate jsem s tim nemela zadny problem (az na 2 zanety prsu, ale to jsem nebrala jako nejak velkou tragedii). Super, ze jsem nemusela tahat lahve, resit ohrati vody a tak dale… Problem zacal az kdyz jsem se snazila do J. nacpat jeste i jiny tekutiny nez MM… S tim, ze bychom presly z MM na UM uz jsem se smirila a holt bude po skonceni kojeni bez mleka.. Blby je, ze moc nechce ani jine tekutiny. Lahev do pusy nevezme, kazda kapka co do ni dostanu je boj…
A vsichni mi rikaj (i doktorka), ze to je casty problem u kojenych deti.. Takze v tomhle za me zlata lahev uz od malicka…
Jóóó to my známe. Vlétě, to bylo malý 8m, jsem jí začala dávat i vodu/čaj/štávu a nevzala to p¨do pusy, vzdy to letelo… takze jsem kojila i 8× denne
v roce se mi ze dne na den odstavila a ze dne na den zacala pit z hrnecku s cucákem…
peggy.sl píše:verenika píše:Ty jsi snad ,,matka roku,, nebo se něco změnilo??
Se budu muset zamyslet, zda jsem vůbec oprávněna nazývat se matkou, když moje dítě nemělo prso v pusince![]()
No já doufám, že i přes tuhle diskuzi svůj titul udržím ![]()